COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 458
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 350
При covi 19 какво трябва да пие човек при температура и какво не

# 7 351
Днес прочетох, че броят заразени в Африка расте. Този вирус ще е като чумата за тези бедни държави без здравеопазване, модерни общества и елементарни обществени услуги. Големи райони са изключително бедни и си мисля, че ще има огромен брой жертви там. Може би не сред децата, но родителите им може би. Щом Европа е толкова зле, какво остава за Африка. Понеже континентът е седмици назад от Европа в развитието на епидемията, седмици след като в Европа нещата се стабилизират, в Африка ще е пик. Или пък ще има нечуван брой заразени и умрели за кратък период от време и нещата ще затихнат по-бързо там. Ще настъпят и трудни етични и морални избори - ще се затворят ли границите за Африка, за да се предотврати нова вълна заразени в Европа или какво ще стане. Във всички случаи в световен мащаб още доста време ще слушаме и четем за този вирус.

# 7 352
Турците затварят и джамии и петъчна молитва забранена.

В този час повторения на сапунки, нищо не мога актуално да видя.

За излизането/влизането,  през пропускателен пункт, не проблем адресната регистация, основанието за преминаване/обикаляне.

# 7 353
Има ли телефон, на който може да бъде зададен конкретен въпрос по отношение на новите мерки?

# 7 354
  • Варна
От два дена търся и не мога да намеря официален отговор на въпросите си. Днес се прибира мъжа ми от Франция, а утре племенника ми от Великобритания. Те ще са под карантина, а останалите в къщата също ли? Ще мога ли да излизам да напазарувам? Къщата ни е на два етажа и те могат да бъдат на единия. Тогава? И идват от различни места. Трябва ли да спазват изолация един спрямо друг?

# 7 355
  • София
Има ли телефон, на който може да бъде зададен конкретен въпрос по отношение на новите мерки?
Заповедта е на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, значи би трябвало да се звъни там.
Въпроси във връзка с коронавируса, както и сигнали, могат да бъдат подадени на спешния телефон 112.
Министерството на здравеопазването откри телефонна линия, на която граждани и организации могат да задават своите въпроси: 02 807 87 57, която работи денонощно.

Къде да търсите информация за COVID-19

# 7 356
  • София
На мен единствено това с пазаруването ми е проблемно, защото ще доведе до струпване на хора след 10.30. Пенсионерите не можеш да ги спреш, каквото ще да става, като децата са. Сега ще имаме два часа празни магазини, когато хората, които са на работа по-късно ще могат да напазаруват, а иначе ще чакат на опашка. От всички мерки тази е  недомислена. Останалите са доста разумни, ще се спрат ненужните совалки между градовете, особено през почивните дни.

# 7 357
  • София
Имам двама пенсионери - мои близки. Единият е с прясна операция на сърцето - напира да отива на вилата, че имал разсад за марули. Другият е с четири прекарани бронхопневмонии - иска да ходи за риба. Няма оправия с тях. Дано поне патрулите и заплахата от глоби да ги стреснат, защото от моите приказки файда няма.

# 7 358
  • София
На мен единствено това с пазаруването ми е проблемно, защото ще доведе до струпване на хора след 10.30. Пенсионерите не можеш да ги спреш, каквото ще да става, като децата са. Сега ще имаме два часа празни магазини, когато хората, които са на работа по-късно ще могат да напазаруват, а иначе ще чакат на опашка. От всички мерки тази е  недомислена. Останалите са доста разумни, ще се спрат ненужните совалки между градовете, особено през почивните дни.
Има магазини отворени преди 8.30, някои и през нощта. Това да са ни проблемите, иначе и аз точно в пенсионерския сегмент пазарувам обикновено.

# 7 359
Имам двама пенсионери - мои близки. Единият е с прясна операция на сърцето - напира да отива на вилата, че имал разсад за марули. Другият е с четири прекарани бронхопневмонии - иска да ходи за риба. Няма оправия с тях. Дано поне патрулите и заплахата от глоби да ги стреснат, защото от моите приказки файда няма.
Верно ли ще глобяват пенсионери  JoyJoy 10 000лв или повече Simple Smile  Надявам се да изнесат един ценоразпис на всичките нови глоби, че стана много сложно с тях.

# 7 360
  • София
Веригите са от 9 - вчера питах и охраната на магазина, за всички обекти на Била било. последната седмица рано сутрин ходих с отварянето отивам, я има 6-7 човека отвън да чакат, я не. Сега хем отварят в 9, хем до 10.30 е само за пенсионери. Значи останалите хора чак след това ще пазаруват. Вчера след девет вече имаше доста хора вътре и чакащи отвън. По-скоро трябва да се облекчат работещите, защото в крайна сметка те изкарват хляба на всички в момента, те все още движат икономиката някак.
Защо трябва да търся магазини, които работят отрано или денонощно, защо да губя време и да издирвам такива магазини? Защото Х процента пенсионери не могат да си седнат на четирибуквието, а трябва постоянно да мерят улиците ли? разбирам, има вече изменения в осъзнаването поради промени в мозъка с възрастта, ама то е все едно заради децата да ограничаваме възрастните. В момента много пенсионери се държат точно като деца, смятат, че или са се наживяли, или че ще им се размине.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 07:37 от Andariel

# 7 361
Къде мога да прочета какви глоби ще има за неспазване заповедта на здравния министър, питам защото най-вероятно аз ще плащам глобите на възрастните ми родители...

# 7 362
Kaufland  е от 8

# 7 363
Андариел, сериозно ли пазаруването ти е най-голямата драма?
От всички мерки, коя от коя по-ограничителни, тази е най-лесната за спазване, не мога да повярвам, че точно тя ви се набива като трън в очите.
Има хора, които трябва да се оперират, а не могат заради стопирането на плановите операции. Последната им грижа е кога ще си купуват хляб.
Съвземете се и се стегнете!

# 7 364
  • София
И какво, да мина 4 спирки с ГТ, за да отида до Кауфланд? Примерно аз, защото едва ли съм само аз. Това с коридора за пазаруване е доста тъпо, не зная защо са го измислили така - нито ще спрат пенсионерите, нито ще облекчат положението.

Да, проблем е, защото е нещо елементарно, което засяга всички хора. Всеки трябва да купи хляб, а бас държа, че за час и половина само пенсионери няма да се реши въпросът. Значи децата могат родителите да ги държат вкъщи, а пенсионерите са като в брауново движение.

Общи условия

Активация на акаунт