COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 368
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 365

Абсолютно е така! И да, възрастните хора най-вече умират от грип през зимата. Писах и назад - има чудесна българска поговорка - пилците се броят напролет. Не е от вчера това и не зная защо нашите доктори чак сега го загряват този факт...сигурно е, защото като влезе стар човек в болница, никой не му обръща внимание - имам личен опит точно от такова поведение на лекари и сестри и съм много разочарована.

Правилната поговорка е че пилците се броят на есен. Но...
Понеже споменавате че имате лош личен опит с възрастен човек в болница, дали затова с такава злоба и твърдоглавие повтаряте че ще умрат само възрастните и че не трябва да ни пука от това.

# 7 366
Хора,храня няколко животинки в близко село.От къщи в колата,в двора.Досег с хора нямам.Между животните има кучка с две бебета.Двора не е мой,даден ми е за тази цел,безлюден.Аз самата в момента не работя,тъй като търговския ни център е затворен до 29-ти.Как и на какво основание мога да премина блокадата,не мога да оставя хайваните да гладуват

# 7 367
  • Под сянката на разлистените кактуси
Само да кажа за тримата "излекувани", понеже термина ме дразни неистово, а и е неточен, не са излекувани, а оздравели

# 7 368
  • София
Май на тях и нищо им нямаше, не помня някой да е споменавал да имат някакви симптоми.

# 7 369
  • София
Сега е моментът всички вериги магазини да назначат нови служители - касиери, и не само.
Сега е моментът да си удължат работното време. Няма от 8 до 10. Почват от 6 до 23 ч. Така и така не пускат всички на куп вътре и става по-бавно, трябва да си гарантират продажбите.

# 7 370
Сега е моментът всички вериги магазини да назначат нови служители - касиери, и не само.
Сега е моментът да си удължат работното време. Няма от 8 до 10. Почват от 6 до 23 ч. Така и така не пускат всички на куп вътре и става по-бавно, трябва да си гарантират продажбите.
В Пловдив бяха пуснали идея от нашия "щаб" да работят денонощно. Ако успеят да си намерят персонал, аз съм много за.

# 7 371
  • София
Виж, че някои вече свиват работното време. За Лидл не зная как е, но за Била казах. И вчера пак ги гледам работниците там - имат маски с филтър, а маските под брадите им. Защо не ги носят, разбирам, че е неудобно, но това е тяхната защита към момента.

# 7 372
Хора,храня няколко животинки в близко село.От къщи в колата,в двора.Досег с хора нямам.Между животните има кучка с две бебета.Двора не е мой,даден ми е за тази цел,безлюден.Аз самата в момента не работя,тъй като търговския ни център е затворен до 29-ти.Как и на какво основание мога да премина блокадата,не мога да оставя хайваните да гладуват
по примера на Банско си правя извод, че пътуване до двор с животни е разрешен. Вероятно в крачка ще се доуточняват всички изключения.
 Сега, как полицаите ще те преценят, е там вече не знам. В ИП даже няма на кой и да се жалваш от техен произвол.

# 7 373
  • Варна
Аз разбирам, добре, възрастните ще си седнат на четерибуквието, както се пише. Обаче. Един доста голям процент възрастни живеят със своите работещи деца, които циркулират в градски транспорт, ходят на работа и тн. Т. Е те пак могат да бъдат безпроблемно заразени, въпреки следенето си вкъщи. Големият проблем са гастърбайтерите, завърнали се и останали не под карантина и полетите, които бяха безконтролни дълго време. Летищата и границите отворени за всякакви, а вие "стойте си вкъщи". Какъв е механизма на придвижване от летището/автогарата до дома на хора, които се връщат от рискови райони, след подписването на декларацията, питам? С полицейска кола по 1 ли? Полицаите ще са екипирани ли? Или се качваме на такси, щото трябва някак да се приберем, пък шофьора е бил контактен, ама не знае... Или подписваме една декларация и това ни освобождава от ангажимент по нататък как ще се придвижим до дома?
Това с парковете ми идва малко в повече да си призная, честно, с куче може, а дете не? Как да прелети майка с 2 деца, която трябва да отиде до магазин, до детска кухня, да плати сметки? И не, няма кой да го направи вместо нея, примерно. А с тези забрани за напускане на градовете, по - зле, защото е добре повече хора да си отидат на село, където децата да играят в двора, отколкото да губят имунитет, слаби и болнави вкъщи.

# 7 374
Не мога да разбера, какъв е проблема с двучасовия диапазон за непазаруване. Аз никога не съм пазарувала по това време. През седмицата на работа, уикенда сън до по- късно.  По важно ми е, какви мерки ще се вземат да не фалираме.

# 7 375
  • Варна
VV, не мисля, че някой има проблем с това. Поне аз, де.

# 7 376
  • София
Направи ми впечатление, че от всички полицаи, които видях пътьом, половената бяха със смъкнати маски, изобщо без маски. Не са им осигурили или не ги носят?
Да, основният приток на носители са хората, които се прибраха от чужбина, и то трайно се прибраха. Не разбирам защо не се организираха нещата още две седмици по-рано, било е ясно, че щом западняците изпадат в криза, то и ще освободят много работници, повечето от които нелегални. Както писах назад, не са си дошли умните и красивите.

Проблемът с пазаруването го описах - два часа пенсионери. Останалите чакат, а струпването е неминуемо, защото хората ще чакат да стане десет и половина.

# 7 377
Гледайте нова, километрични опашки на вход и изход.. Засега не искат бележки, явно предупреждават - както казаха до понеделник, вторник всеки да се снабди.
След няколко дни така и идеята да чакаш с часове - повечето ще се откажат да пътуват безразборно. Надявам се.

# 7 378
  • Русе
Има хора, които си слагат парници на вилите, а работят в града.Имат такива с възрастни родители, на които купуват лекарства от града . Имат деца, за които е добре да глъгнат въздух на вилата  на двора. Обаче беше много сложно като искат да ограничат движението между големите населени места, да контролират коли от други области и проверките да са за тях. Имат си великата ТОЛ система, ако рекат да да го правят.Сега излиза, че от село на 10 км от града, мога да отида на 100 км до Тутракан, защото не е областен център, но не мога да отида до Русе и обратно. Поне така е написано в заповедта от неграмотниците

# 7 379
Не мога да разбера, какъв е проблема с двучасовия диапазон за непазаруване. Аз никога не съм пазарувала по това време. През седмицата на работа, уикенда сън до по- късно.  По важно ми е, какви мерки ще се вземат да не фалираме.

Не е проблем, че ние ще пазаруваме след 10.30 ч, а, че възрастните ще пазаруват до 10.30 ч. Тази седмица ще е студено. Само това остава в 9.00 ч да тръгнат на -3 градуса примерно посред поледица да отидат до магазина.

Общи условия

Активация на акаунт