COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 876
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 575
Имам два въпроса:
1. Можем ли да произвеждаме резохин?
2. Може ли държавата да организира производство или закупуване на лекарството, вместо да плаши и побърква населението?
Благодаря

1. Не.
2. Да, но отнема време.

# 7 576
Ето един пост на съфорумка от съседна тема, която е в Италия. Това във връзка с предходния ми пост.
Един месец, точно толкова досега. Не мрънка, не се оплаква. Спазва правилата и това, което и е казано.
Цитат
Мисля си ,кога ще свърши този вирус. В Италия сме затворени от 21,02 . Това са вече много седмици. А не се знае до кога ще продължат. Излизам по веднъж в седмицата за пазаруване, през останалото време виждам света на вън от единият балкон на друтият.А също си мисля колко безотговорни хора има все още.
Но тук се носи вода не от девет, а от 99 кладенеца да се покаже и докаже как се нарушават човешките ни права, как това се прави умишлено с цел един да забогатее, а друг да обеднее, и най-силното "оръжие"-децата. При това от хора, които са с деца за женене. Децата с/у пенсионерите. Грозна работа.

Подкрепям. Специалистите казаха, че се очаква до 80% от населението да се зарази. За стаден имунитет, ако въобще може да се изгради (защото не е ясно още дали имунитета е траен) са нужни поне 60% преболедували. В Италия до този момент са се заразили само 0,07% от населението. Правете си сметка кога ще отмине и какво ни чака, ако се оставят така нещата. За мен откриването на лекарство е единственото спасение.

# 7 577
  • София - Рим и обратно
"Двама души от Плевен са с по две отрицателни проби за коронавируса, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев пред БНТ. Така излекуваните от заболяването в България стават трима след като по-рано днес беше съобщено за оздравяла пациентка на Военномедицинската академия."
Да им е честито- на трима българи вече не им дреме за Covid 19 ....
Четирима сме Hug

# 7 578
Малко се отплесквате вече на тема права и свободи.
Много от пишещите тук не приемат и не могат спокойно да се отнасят към чуждо мнение, различно от тяхното и като изпаднат без аргументи почват размахват рестрикции и едва ли не оргазъм получават от рестриктивната мерки.
Говорят си хората и това ли не може според самоназначилите се охранители на мерките.
Говорят си от вкъщи, във виртуалната реалност, не са тръгнали по улиците.

# 7 579
СЪВЕТИ ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТИТЕ ПУБЛИКАЦИИ СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА ОТ РАБОТОДАТЕЛ ПРИ НЕОТЛОЖНО ПЪТУВАНЕ В УСЛОВИЯ НА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ (COVID-19)
ПУБЛИКУВАНА НА: 21.03.2020 
СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА ОТ РАБОТОДАТЕЛ ПРИ НЕОТЛОЖНО ПЪТУВАНЕ В УСЛОВИЯ НА ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ (COVID-19)

СЛУЖЕБНА БЕЛЕЖКА

/във вр. със Заповед No. РД-01-143/20.03.2020 г./

Изх. No. ............................... 2020 г.

Долуподписаният …………………………………………………………..,  с ЕГН ………………….,  лична карта № …………………., издадена на ………………… г. от ……………………, в качеството си на законен представител на “……………………………” ………., ЕИК …………………, наричано по-долу за краткост „РАБОТОДАТЕЛ”

издавам настоящата служебна бележка в уверение на това, че

служителят/работникът …………………………………………………………..,  с ЕГН ………………….,  лична карта № …………………., издадена на ………………… г. от ……………………, с настоящ адрес в област ................................., община ........................ гр. ......................., ПК ............, кв. ..............................,  ул. ………………….. No. …….., вх. ............., ет. ……, ап. ……..

има действащ трудов договор с РАБОТОДАТЕЛЯ и изпълнява следната длъжност: .........................................

Документът се издава, за да удостовери необходимостта от придвижване на лицето до работното му място в гр./с.област ................................., община ........................ гр. ......................., ПК ............, кв. ..............................,  ул. ………………….. No. …….., вх. ............., ет. ……, ап. …….. и обратно - до настоящия му адрес.

Пътуването на служителя представлява неотложно пътуване и/или е обусловено от потребност от трудово естество.

Да послужи пред: всички държавни и общински органи, вкл. МВР.

Телефон за връзка с РАБОТОДАТЕЛЯ: .......................................

Дата: ___________ г.

ПОДПИС: 

# 7 580
Тъкмо Мутафчийски почна да говори конкретно как точно протшлича заболяването при пациентите вэв ВМА ' сатурацията падала на двама и т н -все неща които ме интересуват, и патките от бтв прекъснаха излъчването и почнаха с бла бла блааааааа.

И аз искам да чуя останалите неща, които намирам за по-важни, а не журналисти да ми препредават като развален телефон, което те преценят. Другите го прекъсват. Затова гледам брифинга по Канал 3. Жалко, че в сайта не го пускат на запис.

# 7 581
При нас, от около час-два прелита ниско някакво малко самолетче  и май пръска с нещо за дезинфекция...

# 7 582
Стелияна, сега зави в съвсем различна посока. Не е гаранция, че човек отивайки до магазина, няма да го лепне от продавачката, която през деня се е срещнала с Н на брой клиенти. 

# 7 583
  • София
Имам два въпроса:
1. Можем ли да произвеждаме резохин?
2. Може ли държавата да организира производство или закупуване на лекарството, вместо да плаши и побърква населението?
Благодаря

1. Не.
2. Да, но отнема време.

Защо Бойко блокирал аналхин хинина, тогава?

# 7 584
  • София
При нас, от около час-два прелита ниско някакво малко самолетче  и май пръска с нещо за дезинфекция...
В кой град сте?

# 7 585
Някой случайно да е успял да се свърже с дадения номер за информация? Интересува ме, ако трябва да се прибера в квартирата си в друг град, но нямам адресна регистрация там, как да декларирам... Цяла сутрин се опитвам да се свържа, но постоянно ми казва, че телефонът е зает.

# 7 586
На прозореца е, за да го напече слънцето.
Това е смехотворно. Витамин Д не се набавя през стъкло. Освен ако не го правите с цел да му е топло или да избегне депресия, ползи от това няма.

# 7 587
  • София
Относно горепредложената поддръжка на бг бизнес чрез ходене на море в бг и купуване на бг стоки:

1. На море я България не съм била от 15 години, както и повечето около мен. Това презастрояване и лошо обслужване към бг клиентела вече е пословично. Тук не включвам градските и селски хотели. Тм си ходим.
Може и да ида на гости на някои бургазлии или варненци по изключение, но това е градско гостуване. Всички знаем защо на бг морски хотелиери не ги посещават българи. Те и по презумпция искат Томас Кук да ги посещават, не някакви си самостоятелни българи с български заплати, нищо че им плащат повече.

2. За бг стоки - чуждестранните хранителни вериги налагат толкова високи такси за влизане на бг стока на техен рафт,че освен ако не намерите някоя баба да си купите стока от нея или не посещавате фирмена млекарна или малко квартално магазинче и това не се брои.

# 7 588
Дошло е, приемаме го. Тук сякаш половината хора водят спор със съдбата. Ми изморително е и до нищо няма да доведе.

Абсолютно вярно. Някои хора ще продължават да отричат реалността до последно. Те дори не осъзнават, че вече го няма "нормалното" към което да се върнем. Само още малко щяли да стоят и после... и после какво? От другата страна вече не стои това, което беше досега, от другата страна сега е Бергамо. Приемете най-накрая реалността и мислете как ще преминем през това, бъдете адаптивни и креативни. Но да очаквате, че ще преминем през такова събитие от такъв мащаб без грам дискомфорт, както казах нямате никаква връзка с реалността.

# 7 589

Защо Бойко блокирал аналхин хинина, тогава?

Резохина е Хлорокин фосфат, не онова другото на хининова основа.

Общи условия

Активация на акаунт