COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 603
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 695
Здравейте, в момента съм с малкия ми син в БургасМед. Някой знае ли след положителната проба колко дена ше ни държат. Днес трябваше да ни изпишан. Не сме къпали, не сме спали от 5 дена, и се надявах днес да ни пуснат.

# 7 696
Ами аз за децата не съм толкова спокойна, че леко го карат, нямат симптоми и са предимно заразители и то големи.
Още не се знае какви ще са пораженията и последствията. Четох за лекарски мнения и дори тук се писа май за млади хора оздравяли от короната, но в бъдеще ще имат сериозни проблеми и то постоянни с белите дробове.
Може и да ми се смеете, не съм мед. лице, но се питам дали е възможно и да не го казват.
Примерно едно малко дете до 10г , те са най-защитени и не проявяват сериозни симптоми и боледуват, няма смъртни случай, но много са заразени и си предават вируса е ясно. Та..възможно ли е защото са малки, не са развити белите дробове да няма такива последствия, ама вирусът си е в тях, заразени са били. Възможно ли е , като пораснат и се развие организма , съответно и органите и белите дробове, това да даде после проблем с развитието  най-вече на белите дробове. Т.е. да го стопират или да почнат да го рушат вътрешно. Извинявам се може би глупости пиша, но ...това няма как да се знае и да се успокояваме. Какво става с тези деца малки и неразвити още в бъдеще и поразени от вируса. Някое мед. лице , дали може да сподели възможно ли е това или са ми някакви въображаеми притеснения.

# 7 697
Ядосвам се, защото сякаш хората, които са остаряли изведнъж са забравили, че и техните деца са били малки и какъв зор е да държиш дете, затворено вкъщи. Отделно професионално работя с всякакви деца, тези неща са написани отдавна в учебниците. Не може възрастните от страх за собствената си кожа постоянно да забравят за децата. Животът върви напред, а не назад. ЛОшото е, че в момента не се мисли за децата като за потенциално болни, а като за потенциални заразители, които ще заразят старите. Има граница, която не трябва да се престъпва, независимо че колкото повече остарява човек, толкова повече се вкопчва в живота на всяка цена и се вдетинява. Децата трябва да излизат поне толкова, колкото се извеждат и кучетата. В йерархията човекът е по-високо от кучето и това дори кучетата го знаят.
Много хубав пост. Престъпление е да държиш затворено едно дете заключено вкъщи седмици наред.
И не само дете, ами за всеки човек е грешно, за психиката му!
И на мен ми писна да слушам само да се пазят "старите", а младите и децата кучета ги яли!

# 7 698
Аз съм ЗА пазене на старите, но без да ощетяваме прекалено младите и децата. То, че икономически сме ощетени всички е ясно, ама дай поне психически да не се ощетим.

# 7 699
Майка ми живее в село, в чиято аптека няма всички нейни лекарства по рецептурна книжка. Освен това в областния град са много по-евтини. Ще трябва да ходи до областния град. Дали ще я пуснат през КПП-то?
За стагнацията се говореше "под сурдинка" отдавна. Защо Вашата майка или Вие самата не се запасихте с необходимите лекарства? Защо сега задавате въпроси, на които беше отговорено и на вчерашната пресконференция?
Възмущавам се вече и от мрънкащите майки с деца. Абе, няма да излизате! Дори и тези с кучетата трябва да се спрат с разходките!

Имам две деца, от които едното е тийнейджър. Не ме питайте дали ми е лесно да го спра в къщи. Но той не излиза! Точка!

Имам и куче. Не го разхождам. Стои и то вкъщи. Върши голямата си работа (която е веднъж на денонощие) в банята! Почиствам след него, слагам и белина. Но не излизаме!
Лекарствата се взимат на точна определена дата. Никоя аптека няма да ги продаде на друга дата! Като не знаете, не пишете глупости

# 7 700
  • Bulgaria
Здравейте, в момента съм с малкия ми син в БургасМед. Някой знае ли след положителната проба колко дена ше ни държат. Днес трябваше да ни изпишан. Не сме къпали, не сме спали от 5 дена, и се надявах днес да ни пуснат.

Тази ситуация от кога е така? Вероятно докато е наложена карантина няма да се допуска никой да излиза от болницата.

# 7 701
Не може възрастните от страх за собствената си кожа постоянно да забравят за децата. Животът върви напред, а не назад. ЛОшото е, че в момента не се мисли за децата като за потенциално болни, а като за потенциални заразители, които ще заразят старите. Има граница, която не трябва да се престъпва, независимо че колкото повече остарява човек, толкова повече се вкопчва в живота на всяка цена и се вдетинява. Децата трябва да излизат поне толкова, колкото се извеждат и кучетата. В йерархията човекът е по-високо от кучето и това дори кучетата го знаят. Не ми харесва това, което описваш, че хора си седят по пейките, пълна градинка с деца и с тротинетки - това е безотговорно. Могат децата да бъдат разхождани дори по улицата, там е пусто, няма нужда да е в градинката.

Ужас за този в Шумен, сега от теб научавам, че хубавичко е вършал из града. Много съм възмутена за кой ли път от това как се напускаха десетки хиляди носители, на които не им дреме.
Между другото по банковите клонове има залепени бележки, че клиентите трябва да са с маски или поне нещо като "превръзки" на лицето.

Толкова пъти си противоречиш в един пост. Децата трябвало да излизат, ама било безотговорно да са в парка на групички, а този в Шумен как овършал града.
Всяко дете си има родители. Нека те си решават.

И възрастните хора не са се включили в живота. Много от тях си казват че не им пука,че са взели  си своето.
Хубаво е човек да споделя своите патила, чувства и идеи а да не прави генерални заключения щом не принадлежи на някоя от цитираните групи на възрастнте и родителите с малки деца.

# 7 702
  • Beyond the stars
Мен ми писна да слушам, че пазим "старите".
Явно за тях не ни пука, ама ако помислим какво ще се случи, ако утре всички болници и лекари са заети с болни стари..? Тогава младите могат да си заминат от обикновен апендицит, щот няма да има къде, кой и как да им го излекува.
Пазете себе си... Явно за другите не ни пука достатъчно

# 7 703

Чета сълзливите ви постове за лишните от права деца и ненавистните възрастни хора. Прекалявате го отвякъде. Толкова много мизантропия не съм срещала. Ще реши човек че нямате роднини и родители. Всеки има право на живот, а когато е в такава екстремна ситуация, да го живее според собствените си представи за отговорност и дисциплина.
Къде видя мизантропия? Мизантропско е да задаваш въпрос толкова ли не може  едно дете да издържи седмици наред вкъщи?

# 7 704
  • София
Абе хора, не разбрахте ли, че не само старци умират? Това за здравите деца, дето не се разболявали са глупости. Ако детето има астма, алергия, диабет или нещо по-така? Същото важи и за младите. Това противопоставяне на старци към деца е много дискриминационно и беше тъпо от страна на щаба изказването: 'или карантина, или баба ти умира'.

# 7 705
  • София
Знае ли се колко респираторни апарата има у нас и в кои болници са?

# 7 706
На това, да се смееш ли, да плачеш ли?! 😉😉😉😢😢😢

https://www.facebook.com/1330909703/posts/10222591708284677/

# 7 707
  • гр.Пловдив
По селата всички деца са по дворовете БЕЗ маски,даже вчера някакъв репортаж загледах как един татко си играеше с детето в задния двор и майката се кефеше ,че били принудени да измислят игри да минава времето на двора...На фона на децата ни в апартаментите и по терасите ?Thinking

# 7 708
Хирургът от МБАЛ „Бургасмед“, който бе диагностициран с коронавирусна инфекция, се е върнал от ски почивка в Пампорово преди две седмици. Това съобщи току-що директорът на РЗИ Бургас д-р Георги Паздеров.

Той уточни, че колегата му последната седмица е бил в болничен, защото се е притеснил за състоянието и се е самоизолирал.

През първата седмица, след прибирането му от Пампорово, обаче е бил контактен с 23 лица от медицинския персонал на болница, както и лежащо болните в здравното заведение. Медиците са поставени под карантина в Хирургическото отделение, заедно с 14-те пациенти, които и към този момент са в болницата. Другите 27 лица са с наложена домашна карантина.
В същото време кметът Димитър Николов съобщи, че под карантина в Бургас вече са над 300 души, засега 3-ма са болните с доказан COVID19, но до края на деня се очакват резултатите на контактните лица от МБАЛ „Бургасмед“ и бройката може би ще се увеличи.

# 7 709
O, тук още се възмущавате  за кучетата ли? Сериозно ли някой определи физиологичните нужди на 1 животно като "по-големи права от на децата" ?? Ма, моля ви е, ако вашите деца трябва да си вършат работите в тревичка - не се свенете, изведете ги пред блока.

Апропо кучетата също могат да акат и у вас - въпроса е, че после ще трябва да чистиш, а пък на теб няма да ти е приятно. Не го изкарвай два дена и ще видим дали няма да си свърши работата у вас - да, кучетата не акат само по полянки. Нямам нищо против кучетата и техните собственици, но половинчатата гледна точка ме дразни. Нали не мислиш, че някой ще изведе кучето си само да си свърши работата и след две минути ще го прибере? Аман от тарикати.

Общи условия

Активация на акаунт