COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 010
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 725
Като гледам за болниците в София явно ще се намерят вече .респиратори но положението в провинцията е плачевно.Защо никой от участниците в брифингите не казва в малките градове дали ще има респиратори или там както се наричаха апаратите с кислород.То да не дава господ да се стигне до там но все   пак до тук слушаме за маски и облекла на лекарите,а с какво и как ще се лекуваме се мълчи, добре че Домусчиев отвори дума за лекарство, иначе пак щяхме да сме на опашката за лекарства и апарати.

# 7 726
Позволявам си да публикувам пост на позната, която живее в Рим.

Много добре казано! И у нас ще се стигне до такива мерки, просто още сме на по-ранен етап.

Иска ми се да попитам майките с децата, ако беше минирано в кварталите, пак ли така щяха да реагират? Сега е същото - невидими вирусни мини, които човек не знае къде са.

# 7 727
Както се и очакваше, масово пенсионерите не бяха разбрали правилно заповедта, решили, че имат право само сутрин да пазаруват, и обсадили рано-рано магазините.

За рецептурните книжки не разбрах - пак ще се ходи в аптеката в определения срок, и важи плащането от здравна каса за една година?

# 7 728
Апропо, доста собственици и навън чистят.
Повечето животни ще стискат докато не ги изведеш, не можеш да им обясниш - айде в банята от днес. Плюс, че повечето породи могат да развият физиологично болестно състояние при липса на движение.

Нямам куче за протокола.
Не знам дали знаеш, че липсата на движение при децата намалява производството на хормона на разтежа, а също и умственото им развитие. Това също за протокола.

# 7 729
Аз бих приела мярка, при излизане навън задължително с маска. Без маска не може. Както са приели в Чехия.
Страхотно правило, но първо да вземат да пуснат маски по аптеки и магазини. И не, не мога да шия.
И да, маските от обикновен памучен плат, ушити вкъщи, не пазят нищо.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 13:58 от Анонимен

# 7 730
Повечето животни ще стискат докато не ги изведеш, не можеш да им обясниш - айде в банята от днес. Плюс, че повечето породи могат да развият физиологично болестно състояние при липса на движение.

Нямам куче за протокола.
Не знам дали знаеш, че липсата на движение при децата намалява производството на хормона на разтежа, а също и умственото им развитие. Това също за протокола.

Е, и? Не може вкъщи да правят гимнастика ли?

# 7 731
Испания: +3355 (24926) случая, +233(1326) смъртни случая.

# 7 732
  • Beyond the stars

Нямам куче за протокола.

Това са изследвания, базирани на 2 седмичен престой в домашни условия?
Не съм забелязала хората да имат чак такъв устрем  към движение, предвид че цяла зима сме си сами навън с малкия. Явно само при хубаво време важи. Добре, че утре се разваля, та да минат мераците за разходки.

# 7 733
...невидими вирусни мини, които човек не знае къде са.

Доста развихрено въображение имаш.

Е, и? Не може вкъщи да правят гимнастика ли?

Значи по твоята логика кучетата също могат да се разхождат от стая в стая.

# 7 734
Тъкмо се прибирам от Лидл. Възмутена съм от безотговорното поведение на възрастните. 80-90% от хората, които щъкат най-спокойно по улиците и то без маски са пенсионери. Трябваше да им отпуснат тия два часа да си напазаруват сутрин (понеже няма изградена мрежа, която да ги снабдява с храни и лекарства) и после да им е забранено да са навън. И, който не го спазва 20лв. глоба.  Баси, за младите хора рестрикции и ограничения, за да пазят тези безотговорни същества. Млади хора ще останат без работа и без средства, не могат да отидат в магазина сутрин и т.н. Бясна съм на това поведение, което демонстрират пенсионерите.

Не мисля, че е проблем да им се осигурят два коридора. Един сутрешен и един следобеден. Не смятам, че за мен ще е проблем да нямам право да пазарувам от 8:30 до 10:30 сутринта, както и от 15:30 до 16:30 след обяд, примерно.

# 7 735
  • София
Врагът, както е казала една лекарка, не е невидим - вижда се под микроскоп. Възрастните в семейството не са се зазидали заедно с децата вкъщи. В момента училища, градини, паркове и детски площадки са затворени. Единствето "немимирано" място са улиците - там поне много хора няма. Лично мога да го потвърдя - хора има пред хипермаркетите и спирките. Между две спирки, особено ако не е в центъра, направо е леко страшничко, съвсем няма хора.

# 7 736
Скрит текст:
Ами аз за децата не съм толкова спокойна, че леко го карат, нямат симптоми и са предимно заразители и то големи.
Още не се знае какви ще са пораженията и последствията. Четох за лекарски мнения и дори тук се писа май за млади хора оздравяли от короната, но в бъдеще ще имат сериозни проблеми и то постоянни с белите дробове.
Може и да ми се смеете, не съм мед. лице, но се питам дали е възможно и да не го казват.
Примерно едно малко дете до 10г , те са най-защитени и не проявяват сериозни симптоми и боледуват, няма смъртни случай, но много са заразени и си предават вируса е ясно. Та..възможно ли е защото са малки, не са развити белите дробове да няма такива последствия, ама вирусът си е в тях, заразени са били. Възможно ли е , като пораснат и се развие организма , съответно и органите и белите дробове, това да даде после проблем с развитието  най-вече на белите дробове.
Скрит текст:
Т.е. да го стопират или да почнат да го рушат вътрешно. Извинявам се може би глупости пиша, но ...това няма как да се знае и да се успокояваме. Какво става с тези деца малки и неразвити още в бъдеще и поразени от вируса. Някое мед. лице , дали може да сподели възможно ли е това или са ми някакви въображаеми притеснения.
Там е работата, че нищо още не се знае. Ето ще дам пример - аз съм с австралийски антиген от 16 годишна, имах тогава контакт с болен от Хепатит Б. Перфектни са ми чернодробните показатели, две здрави деца съм родила, над 20 годишен брак имам (съответно полов живот) и не съм заразила мъжа си. Така че не се притеснявам, че съм заразоносител, но ето ти от друга страна факт - за кръводарител не ме приемат. Защото има вариант и да не са просто антитела, а вирусът да се спотайва в мен. Това е обяснението, което са ми давали.

# 7 737
Знаете ли, т.к. и да се приеме да се внася резохина в България пак ще има проблем, защото целият свят има нужда от него.

Японското чудо - лекарството им, което лекува за 4 дни, мога само да си мечтая да стигне и до нас.

Но, това, което са решили от щаба не е лошо. Никак даже. Имаме си производство на хинин. Не е резохин, не е лекарство против ебола, но е налично. В страната е. Можем да го произведем.

Ако направят и да е наличен в аптеките по лекарско предписание, хората, които ще стигат до респиратори ще са много по-малко отколкото се опасяваме.

И тогава ще е важно само да се прекъсне веригата на препредаване с карантина.

# 7 738
  • Варна
Аз бих приела мярка, при излизане навън задължително с маска. Без маска не може. Както са приели в Чехия.
Страхотно правило, но първо да вземат да пуснат маски по аптеки и магазини. И не, не мога да шия.
И да, маските от обикновен памучен плат, ушити вкъщи не пазят нищо.
От плат пазели 60%, на два три ката трябвало да стане. За варненци вчера към 20.00 имаше шити по 2.50лв в Елитис.

# 7 739
Испанците днес май ще настигнат Италия по нови позитивни на ден.
Абсолютно доказателство, че тактиката на тестване само на хоспитализираните е напълно погрешна.
Тестове, тестове, тестове!
Пожар не се гаси със затворени очи.

Общи условия

Активация на акаунт