COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 990 900
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 770
  • Bulgaria
Повече от 600 лекари съдят премиера на Франция заради кризата с коронавируса

https://www.actualno.com/world/poveche-ot-600-lekari-sydjat-prem … Zue4Q4uNX8D3EEgpU

# 7 771
Тесла, за съжаление голяма трагедия, но не и неочаквана. Още като разкриха смъртни случаи от преди месец, вече беше ясно, че нещата там са изпуснати и в напреднал стадий. Спомням си как до последно ходеха по фестивали, фиести, животът си течеше на макс, а имаше една потребителка от Испания ни наричаше параноици, които обичат да се измъчват или нещо подобно.
А ние просто не искаме това да ни се случи и на нас, умните хора се учат от грешките на другите.

# 7 772
Аз не виждам проблем да се разхождат. Те сега се събират на групички у дома си, ама поне навън вероятността да се изпозаразат едно-друго е доста по-малка.

Ох,fallon_fallon , точно заради такива хора , като теб се налагат забраните. Ти май нищо не можеш да разбереш. Върни се и прочети поста преди твоя, дано схванеш нещо този път.
https://bg-mam.ma/p/1189333/40410809

# 7 773
Възмутена съм. В статията се разказва, как дезинфекцията пречела на възрастните русенци да стоят  по пейките. Какви кучета, какви деца........дано утре наистина да стане студено времето.

https://www.rusemedia.com/%D0%B0%D0%B1%D1%81%D1%83%D1%80%D0%B4-% … TSiD1g3yumPv-Z8-0

# 7 774
Мием си ръцете след всяко ходене до магазина. Спазваме разстояние. Плодове и  зеленчуци мия веднага. Но не мога да измия всичко, например опаковки със салам и кашкавал или тарелки с месо. А после отново ги пипам за да направя сандвичи примерно. И при условие,  че вируса живее върху разни повърхности от 2 до 4 дни какъв е смисъла от толкова дезинфекция?

# 7 775
По въпроса за химиотерапиите - да някои са спрени, тези за които и преди нямаше лекарства, сега не могат да ги доставят от чужбина, поради обстановката, заместител и алтернатива няма за случая, за който знам.
Много такива хора ще си отидат, добре е да го знаят тия, които освен корона нямат друго в главите.

# 7 776
  • Бургас
Просто българинът мисли детето си за нещото, около което де върти целият свят, не само неговият. Затова не може да си представи, че е дошъл момент, в който това мамино златенце ще трябва да се ограничи за месец- два.

Всички ще си ограничат децата  - това е повече от ясно. Не е ясно обаче, защо половината народ трябва да издъни карантината, разхождайки се навън с кучетата.
Е, как се дъни тази пуста карантина с разходка на куче? Излизаш сам с кучето. Да не го водиш на среща? Върши си работата и обратно.
Прибираш се, почистваш го и се приключва.
Кучето не киха бацил, не играе и няма соц.контакти с други перносители на зараза.
Начетох се на гига глупости. Как изобщо се измислят и вербализират идея нямам.
Имам и деца и куче. Кучето го извеждам, децата не. Не, че не си обичам децата. Пазя си ги. Свидят ми се.
Кучкарите се събирали на групи? Проблема не иде от кучето, а от водача.

# 7 777
  • Варна
Никой не казва, че децата са "по-важни" от пенсионерите, а, че децата са затворени, докато пенсионерите си хортуват по пейките в парка. Дори снимка приложих от към 11 ч. днес.

Пенсионерите на снимката ти бяха на повече от 2 метра разстояние. Децата ме съмнява да го спазват.

# 7 778
  • София
Само вакуумирани салам, кашкавал. Тарелката също може да се измие с вода и сапун, просто по-внимателно.
От толкова миене вече се започва с алергичните реакции и проблеми с кожата.

# 7 779
Възмутена съм. В статията се разказва, как дезинфекцията пречела на възрастните русенци да стоят  по пейките. Какви кучета, какви деца........дано утре наистина да стане студено времето.

https://www.rusemedia.com/%D0%B0%D0%B1%D1%81%D1%83%D1%80%D0%B4-% … TSiD1g3yumPv-Z8-0

Тия си заслужават освен пейките да ги облеят и тях хубаво с дезинфектант и после един хубав бой да им хвърлят.
Може и не в този ред.

# 7 780
Относно кучетата,дори в Испания и Италия им позволяват да ги разходят по нужда.
Относно децата-щастливци са тези със собствен двор.Ние живеем в затворен комплекс 3 блокчета,има си площадка и зелени площи-редуваме се кажи речи със съседите да поизкарваме за малко малките,така че да не се засичаме един друг.
Кучето го разхожда ММ-на безлюдни полянки или на обособените места за разходка на кучета(както споменаха във вчерашната емисия).

# 7 781
  • София
А откъде сме сигурни, че кучетата не разнасяли заразата? Има ли вече изследвания, доказателства? Че дори и само физическо разнасяне, докато се въргалят, душат, облизват?

Много смели се оказаха някои, чак и потребителката, дето поставя пазарските торби под двудневна карантина... Как ли дезинфекцират кучетата след разходка?

# 7 782
Аз не виждам проблем да се разхождат. Те сега се събират на групички у дома си, ама поне навън вероятността да се изпозаразат едно-друго е доста по-малка.

Ох,fallon_fallon , точно заради такива хора , като теб се налагат забраните. Ти май нищо не можеш да разбереш. Върни се и прочети поста преди твоя, дано схванеш нещо този път.
https://bg-mam.ma/p/1189333/40410809

И защо заради мен? Аз си спазвам правилата. Куче не разхождам. Деца нямам, но повечето ми приятелки имат и по входовете се събират заедно да си играят. На затворено, да си мятат едно-друго бацилите, а после да ги метнат и на бабите и дядовците, с които повечето съжителстват. А после тез баби и дядовци да ги метнат на други по опашките в супера. Или обратното, че нали от възрастен на дете ставало по-често заразяването.

______

Този вирус, които върлува сега, не ходи по животните, те имат други коронавируси, които пък не ходят по хората.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 14:30 от Анонимен

# 7 783
Скрит текст:
Апропо, 1. цял свят, под пълна карантина, позволяват на стопаните да си разхождат за малко кучетата, само в България Ганя има различно мнение.
Правилата трябва да важат за всички! Аз също имам отговорност към детето си, не само ти към своето куче. Съжалявам, ако този факт те разстройва.

Виж ся, душице златна българска, не ме разстройват грам правата на твоето дете, докато не започне да сее вируса по градинки и парчета, пейчици и люлчици. Явно това, че имаме право да разходим 1 животно в парка, разстройва теб обаче. Пий 1 ракия за дезинфекция и се успокои!

Знаеш ли кое ме разстройва? Това, че имам 4 останали живи роднини - дядо в рискова възрастова група, баща със сърдечни проблеми, майка на фронтова линия, правеща тестове без необходимата защита и леля с хронични заболявания. И ако ти, и твоето дете не си седнете на дупетата - всички те и още милион такива хора ЩЕ бъдат застрашени от смърт. Това ме разстройва. Приключвам тая тема.

# 7 784
  • Варна

Всички ще си ограничат децата  - това е повече от ясно. Не е ясно обаче, защо половината народ трябва да издъни карантината, разхождайки се навън с кучетата.
Спрете се с тези кучета!!! Никой не ви е забранил да изведете детето си до магазина, но да седи до вас!

Общи условия

Активация на акаунт