COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 765
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 7 815
Не успях да прочета цялата тема, извинете ако е коментирано по-назад. Разбра ли се КПП на входа на областни градове или на области трябва да бъдат?

# 7 816
И какво стана сега: не мога да отида при моята майка, възрастна, самотноживееща на 20 км, болна, да и занеса храна и лекарства.
Но младежи могат да се събират вечер и нощем по квартири и да купонясват до ранни зори! И да истерясват съседите от шум и разпространение на зарази

# 7 817
  • Пловдив
Затварят болница, след болница. Бургас, болницата в Пещера. До кога така. Приет и хоп изненада. Явно това със симптомите не работи като предварителна диагностика.

# 7 818
  • Bulgaria
Подобрява се състоянието на пациентите с коронавирус в Александровска болница.

https://nova.bg/news/view/2020/03/21/282183/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D … 0%B8%D1%86%D0%B0/

# 7 819
Повече от 600 лекари съдят премиера на Франция заради кризата с коронавируса

https://www.actualno.com/world/poveche-ot-600-lekari-sydjat-prem … Zue4Q4uNX8D3EEgpU

Цитат
Медиците ги обвиняват в „лъжа“ за управлението на коронавирусната епидемия

Лекарите обвиняват Аниес Бюзен и премиера Филип за това, че не са предприели необходимите мерки за овладяване на епидемията от коронавирус във Франция, въпреки че са били наясно с опасността от нея. "Всичко започна с липсата на медицински маски и защитни облекла. В началото на март, когато лекарите разбраха, че няма да имат маски, властите започнаха да им казват, че не им трябват... Всъщност, това е признание за безпомощност и лъжа! Тогава колективът първо потърси справедливост в съда", казва адвокатът на групата Фабрис Ди Визио.

Също както и у нас ни продухаха ушите, че маските не предпазват. Не защото не пазят, а защото ги няма.
Вместо да се вземат мерки, всеки да си направи маска, ако не може да намери да си купи.

# 7 820
Хахаха-Антигона-обаче хич не ми е смешно..Примерно имам 3 съседи с кучета..От 40-50  мин се мотаят някъде навън..така ,че това не е да си свърши работата и в къщи.Отделно имам данни ,че в градината е пълно с млади-подчератавам МЛАДИ семейства с деца,кото си играят,пекат се ,пият кафета по пейките,пушат по беседките и се рахождат по 4-5 в групи без дистанция....като манифестация...Отделно са видяли само 2-3 хора на възраст...та без коментар.Аз също не съм видяла възрастни от сутринта да се разхождат,но не мога да кажа същото за млади,колоездачи, тийнеджъри и др.И не ги дебна-хахах-просто реших да мия прозорците на терасата....Толкова-очаквайте затваряне..

# 7 821
Всяка зима има епидемия от грип, защото е студено и хората прекарват дълго време в затворени помещения.
Стоенето в затворено помещение е най-голямата предподставка за заразяване и разпространение на болестите.
Ходенето, разхождането, тичането навън не увеличава риска от заразяване, а напротив - намалява го.
Това би трябвало да е ясно дори на най-неграмотния дебил.

Аз лично ще ви предложа за нобелова награда за борба с КВ. Те шведите обичат такива гледни точки.
Целия свят казва изолация, вие да тичаме.
Просто късметлии са хората с дворове в случая.

# 7 822
Направо думи нямам като чета повечето. Съвсем сте се увредили. Какво е това гледане в канчето на другия. Кой имал двор, кой имал куче. Как не ви е срам. Заради такива хора, които рано или късно си показват злобните и дребнави души, ще има вируси, земетресения и прочее и малко ни е. Човек да изпитва погнуса, да чете  и постове вече...

# 7 823
И какво стана сега: не мога да отида при моята майка, възрастна, самотноживееща на 20 км, болна, да и занеса храна и лекарства.
Но младежи могат да се събират вечер и нощем по квартири и да купонясват до ранни зори! И да истерясват съседите от шум и разпространение на зарази
Ако около вас има такива събирания,звънете в полицията.И при нормални обстоятелства бих го направила заради среднощният шум.Сега с тоя вирус,има още една основателна причина да се прекратят тези действия.

# 7 824
Моят личен лекар ми каза да си седя вкъщи. Слънце има за всички.
И нашият ни каза да си стоим в къщи. Коронавирус има за всички.

Живеем в Ирландия. Дори не сме в локдаун, но дъщеря ми не е излизала от къщи от миналия четвъртък(12.03), когато обявиха че затварят училищата.

# 7 825
Просто късметлии са хората с дворове в случая.

Радвам се на голямата си тераса. Дворът не ме топли, защото няма да вървя в кръг там. Всичките ми съседи са също с дворове, един няма тези дни навън.

# 7 826
Ами ние с детето не сме излизали навън 6 дни. Не можем повече, тръгваме след малко. В крайна сметка тези, които ходят на работа или до магазин излизат.

# 7 827
  • Варна
Получих следния спам в месинджъра

Скрит текст:
Скрит текст:

Но пък е добра идея като се замисля.
Глупости! дезинфектантите са отрова. И без това пчелите са малко.

# 7 828
  • Варна
Най-много от всичко трябва да се избягват затворени пространства, а всички магазини са такива, независимо по един или половин човек пускат. Въздухът е все един и няма да се изчисти като се седи на 1 м на опашката от предния човек. В този смисъл не се пищи толкова за ходененети по супермаркети /а трябва! /, ами за пустите площадки.

Ми без храна не може да се живее. Без разходки и площадки - да.
Глобална разлика мисля.
Ама всеки ден трябва да се ходи за по едно мляко или как? Ако така ще разсъждаваме, едно време все по супермаркети са висяли бабите, щото. И въпросът е кое е по - опасно, ама наистина по - опасно. Да отида с детето си до детската кухня и то да поиграе половин час навън с мен или да вляза с или без него да пазарувам в магазин. А до магазина как се отива - телепортирате ли се или? Кажете вие? Защото нали знаете следващият етап кой е-евентуално пълен локдаун и по магазини няма да може да се ходи.

# 7 829
А моя приятелка, американка, с 4 деца, ми прати снимка от нейния двор с басейн. Децата са на курорт на двора. Завиждам и! 😂

Общи условия

Активация на акаунт