COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 991 373
  • 22 670
  •   4
Отговори
# 7 875
Да, и децата им.

# 7 876
И какво стана сега: не мога да отида при моята майка, възрастна, самотноживееща на 20 км, болна, да и занеса храна и лекарства.
Но младежи могат да се събират вечер и нощем по квартири и да купонясват до ранни зори! И да истерясват съседите от шум и разпространение на зарази
Ако около вас има такива събирания,звънете в полицията.И при нормални обстоятелства бих го направила заради среднощният шум.Сега с тоя вирус,има още една основателна причина да се прекратят тези действия.
Проблемът е друг. Възрастният е сам, и няма помощ. Аз нося лекарства, разпределям по кутийки за всеки ден. А сега кой? И нямам идея как да се случат нещата.

# 7 877
  • БГ
Пък вие си слушайте Мутафчийски за яростния враг , все едно за СПИН говорим.
Момченце, спин евентуално можеш да хванеш ти, но не и 90% от пишещите в темата!
За толкова години не съм чула или прочела спинът да се предава по въздушно-капков път.
Като съм моногамна над 30 години (сигурна съм в половинката), рискэт е тотална нула. За разлика от тази гадост. До преди седмица ходих на работа, от понеделник пак ще трябва (не са разрешили вчера да продължим да работим от къщи), като половината в метрото кашлят, без дори да имат носна кърпа пред устата!
Като толкова не те е страх, защо доброволно не станеш санитар в някое от отделенията у нас, където има болни?
СПИН се предава не само по полов път, а и по такъв. На практика по разпространено и първоначално ХИВ се е предал по кръвен път. ХИВ е ретровирус, причиняващ синдром на имунна недостатъчност. Всъщност заболелите от СПИН най-често развиват пневмонии, от които могат да погинат.

# 7 878
  • София
Но този 1 ще зарази всички вкъщи плюс евентуално тези, с които е контактувал навън.
Заразяването е вероятностен процес. Не е задължително да се случи, дори да общуваш с вирусоносител. Така че не е излишно ограничаването на контактите от страна на тези, за които не е задължително да общуват, дори ако на член от семейството се налага да го прави заради работата си.

# 7 879
  • София
Делта Азимут, точно аз не настоявам за крути мерки Simple Smile. Казвам, че ако по някаква причина се разрастне епидемията ще следва това - забрана изобщо да се излиза от вкъщи. Но... нашата държавица с този социален патронаж... Не ми се мисли.
Ето тук една потребителка сподели, с децата са си вкъщи, дезинфекцират всичко постоянно, носа си не подават навън по правилата. Но... съпругът ходи на работа човека/съвсем нормално, като повечето хора /.. и тя се е примирила, ще го изкарат вируса вероятно... Е, тогава какъв е смисълът от заключването вкъщи? Един от семейството да излиза навън и работата е ясна - всички ще са болни.

Да, но 1 човек ще зарази по-малко хора излизайки навън, отколкото 4. И шансът той да се зарази, ако навън днеска срещне 5 човека, вместо 50, е по-малък.

# 7 880
Laurentin, това е безумие
Направо звъни на 112 да дадат информация

Както писах в другите страни такава причина е основателна за пътуване.

# 7 881
Какъв източник цитирате в подкрепа на твърдението, че СПИН се предава по въздушно-капков път?

# 7 882
Скрит текст:
Пък вие си слушайте Мутафчийски за яростния враг , все едно за СПИН говорим.
Момченце, спин евентуално можеш да хванеш ти, но не и 90% от пишещите в темата!
За толкова години не съм чула или прочела спинът да се предава по въздушно-капков път.
Като съм моногамна над 30 години (сигурна съм в половинката), рискэт е тотална нула. За разлика от тази гадост. До преди седмица ходих на работа, от понеделник пак ще трябва (не са разрешили вчера да продължим да работим от къщи), като половината в метрото кашлят, без дори да имат носна кърпа пред устата!
Като толкова не те е страх, защо доброволно не станеш санитар в някое от отделенията у нас, където има болни?
СПИН се предава не само по полов път, а и по такъв. На практика по разпространено и първоначално ХИВ се е предал по кръвен път. ХИВ е ретровирус, причиняващ синдром на имунна недостатъчност. Всъщност заболелите от СПИН най-често развиват пневмонии, от които могат да погинат.

Всъщност СПИН не се предава. Предава се ХИВ, който води до СПИН. И не се предава по въздушно капков път.

# 7 883
  • на пистата
Мъжа ми днес разходи кучето в парка.
И в Карлово май си имаме вече,жена завърнала се от Англия.Отишла със сина си в болницато,нямам думи.Сега като затворят болницата вече и до Пловдив не можем да ходим да се лекуваме..а сме 50 000 община с 10легла в болницата.

# 7 884
Ахаа ...  и ако я нямаше маската, "това" къде щеше да е попаднало?
Да кажем в белите ти дробове.

# 7 885
В бургаската махала засекли вчера 4-ма цигани с температура с дрон с термокамера, ще ги изследват. Лошото е, че и около Бургас цигани колкото искаш, а там едва ли някой ще се мръдне да издирва кой болен, кой откъде се върнал. И като влязат в града да работят по строежите, полза никаква от блокадите.

# 7 886
  • софия
Всичко ще мине.

# 7 887
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/samolet-de … onavirusa-6107212
Да сте чували за такава превенция, защото аз не. И ако помага, защо само в Карнобат? Нещо съвсем се изумявам и филмирам напоследък....

# 7 888
Конкретно относно забраната за децата: ако позволят да ги пускате на улицата - където положително ще се блъскат в минувачите, защото са били "запрени" дни наред и преливат от енергия - утре ще ревнете в един глас, че психическото им добруване изисква да не стоят изолирани от приятелчетата си и пак ще се събират на тумби да обменят вируси (и да ни ги предават).

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 15:59 от Не се сърди, човече

# 7 889
Тук има образци за документи за междуградско пътуване  по време на извънредно положение-коронавирус
Можете и да си изтеглите нужното. На някой може да му е полезно.
https://dh-law.bg/blanki-za-mezhdugradsko-patuvane-po-vreme-na-i … ZBi5vwD0dpRTEzS34

Общи условия

Активация на акаунт