COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 362
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 205
Досега никъде по света не се чу млади беэ други эаболявания да са в тежко състояние. Дали информацията е достоверна или има цел карантиниране на младите, които са свикнали да купонясват?
Даже има и починали според статистиката, просто малък процент, но има.

# 8 206
Извинявам се, четох до някъде и реших да пиша.
Не намерих да коментирате думите на Мутафчийски, а мен силно ме притесни това, а и той беше много възмутен.
Днес е имало хора заразени със семействата си дошли и изпаднали в някаква истерия , настоявайки да ги приемат и лекуват. Не могли да се оправят с тях. Било нещо ненормално и недопустимо. Мутафчийски беше потресен и ми се вижда вече уморен, дори намекна, че ако не се вразумим ще се откаже, защото и той е човек. Не да се ходи по поляни и по Витоша, не да се седи по пейки и обикалят, обаждали са му се да протестират майки с деца с отнети права за разходки. Каза , че има и млади болни тежко. Не е вярно, че само възрастните боледуват. Виждаше се, че беше много притеснен и разочарован от това което става. За него е напълно възможно да станем като Италия , ако така се продължава.
Всъщност и тук цял ден се протестира и говори колко сме ощетени и мрън-мрън.
Това с хора отишли заразни във ВМА аз поне разбрах и настояващи да се приемат, а не да са вкъщи просто...нямам думи. Иначе сме много така...искаме си правата.

# 8 207
Тези медици , които ги лекуват в момента , меко казано са си развявали някои части по конференции и курорти и то при епидемична ситуация за която се говори от 2 месеца, не са се заразили по време на работа.
При "развявания" по такива медицински конференции се откриват и споделят неща, като тези, които очакваме за лечението на новия вирус.

# 8 208
Италия 5000 нови потвърдени и 793 починали от вчера.

# 8 209

От такива съвети и самоиницитивни посещения на болници, една по една болниците ги поставят под карантина. Който има съмнение, че може да е болен от корона вирус, следва процедурата. Не излиза от вкъщи-> обажда се на ЛЛ -> при влошаване се вика линейка. Няма да има къде да отидете за други оплаквания ако продължат да поставят болниците под карантина заради самоинициативи.
А, Домусчиев може да отиде да си снима дроба, другите, не. Ми, добре.
Пример ли трябва да е той? Или ей така щото той го направи, защо и вие да не го направите? Страшна логика!  Безотговорността на един, не е извинение за безотговорността на друг. Каквито и мерки да се приложат, докато мисленето е такова, нещата ще се влошават.

# 8 210
Тези заразени на симпозиуми и конференции разбирам, ама това е само 1 лекарка . Другите са все на ски били , повечето в Банско, а този от Бургас лекар е бил на Пампорово.
Пак ще напиша, в Банско няма да стъпя. За пари тези там изпоразболяха цяла България. Събраха чужденци и броиха пари, а сега ние да треперим. Бясна съм.

# 8 211
Много ви моля! Заразен лекар в Шумен няма! Имате предвид лекарят от Бургасмед, който е хирург и е бил на ски в Пампорово.

https://www.google.bg/amp/s/www.24chasa.bg/amp/8334836

Заразеният в Шумен е работил в Банско и се е завърнал в града на 14.03.

# 8 212
Източник?
Ето аз какво намирам, а търся и в английски сайтове и там не говорят нищо такова, че цял Китай е под карантина.

https://dariknews.bg/novini/liubopitno/blokirana-uchitelka-v-kit … ina-video-2216319
https://edition.cnn.com/2020/02/16/asia/coronavirus-covid-19-dea … tl-hnk/index.html

# 8 213
Ето и още информация за тези, които си мислят, че цял Китай е под карантина - еми не е.
Само 60 мил. са под карантина - а "цял" Китай е 1 млрд...

https://en.wikipedia.org/wiki/2020_Hubei_lockdowns

# 8 214
Скрит текст:

Какви градинки, какви 5 лева, измишльотини, отдавна не е рентабилно копаенето и поливането 1 път седмично, толкова нови болести и по-топъл климат.

Вместо да се люпят семки пред блока, да се наобиколи селото, такива са разбиранията.

Дано , след 3-4 месеца има достатъчно пресни  зеленчуци по магазините , а не щаба да се бие по главата ,че не е разрешавал на хората да си засадят малките зеленчукови градини по селата , както и да могат периодично да си ги обгрижват . Щото и тия от градовете, ще искаме да ядем нещо свежо.

Вируса ще зароди ново движение, силно копнеещи по копаенето на село, където до вчера не беше проблем да се гледат зеленчуци с далекогледа от терасата на апартамента

# 8 215
Фанфанито, на 1000% съм съгласна с теб.

Не знам с какво да се налее акъл в главата на някои безумци!

Домоуправителите в нашия вход викнали един да боядисвал общите части.

Ни се знае този здрав ли е не е ли, нито имаше каквито и да е предпазни средства. Потресох се.

Един път не дезинфекцираха асансьора тия бре, ейй, ами и привнасят външни. Сега кьол файда че си стоя  цяла седмица вкъщи.  Излизам за 5 мин в магазина и те ти изненада.

Накрая тия наглеци ще ме набедят мене, че заради мене не можели да боядисат.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 19:15 от Елфичка

# 8 216
Днес отидох да пазарувам и навън си беше пълно с хора. Деца караха колела (на групички), една градинка с фитнес уреди също беше с поне 8 младежи, които се набираха на лостовете. Майки с деца и тротинетки... Вярно, че в сравнение с "нормалните" дни са по-малко, но не е достатъчно според мен. Не е нормално това нещо.

# 8 217
  • София
Гърция -  бройката е 530, починали 13, от които 12 мъже и 1 жена на 93 години.
Днес при специални условия за сигурност се е провело погребението на първата жертва от 12 март.

# 8 218
  • София

Това не е ли по - малко от вчера и онзи ден? Поправете ме, ако греша Thinking

# 8 219
Ох, аз чакам брояча да видим...
все по зле...

Общи условия

Активация на акаунт