COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 008 353
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 235
Какво става в Италия? Кога тази карантина ще даде резултат?
Когато епидемията стигне естествения си пик и започне да се самоограничава поради това, че много хора вече са я изкарали и няма какво да се заразява повече.

# 8 236
От такива съвети и самоиницитивни посещения на болници, една по една болниците ги поставят под карантина. Който има съмнение, че може да е болен от корона вирус, следва процедурата. Не излиза от вкъщи-> обажда се на ЛЛ -> при влошаване се вика линейка.
Добре де, само аз ли нещо не мога да разбера логиката на това - стойте си вкъщи и чакайте и чак когато започнете да не можете да дишате и сте пред умиране, чак тогава се обадете на Бърза помощ да ви приберат в болницата.
Нали основен принцип в медицината е, болестта да се хване в съвсем начален етап и да започне веднага да се лекува в началния етап, за да се излекува по-бързо и без усложнения и да не се чака да стане на двустранна пневмония и човек вече да не може да диша и чак тогава да се обадим да ни прибере линейката към болницата.
Това ми се струва абсолютно идиотско - чакайте да се влошите и чак тогава ни се обадете. Просто нямам думи за такива съвети.

А какво лечение очаквате в болницата ?! Днес казаха, при  тези с
 влошено състояние вече ще се прилагат дарените лекарства... Не знам колко е етично това, предвид, че те са животоподържащи за определан група от хора...

# 8 237
  • Ispania
Когато си тестван и имаш положителна проба.Стоиш в къщи.Само ако имаш тежка симптоматика търсиш лекарска помощ.Тежка симптоматика -имаш задух.
Това е процедурата и в Испания , с една малка разлика !
Тестове НЯМА за всички. Много от хората дори не стигат до тест,минават на машина направо 😔.
Когато спираш да дишаш (разбирайте когато вече наистина не можеш ), тогава отиваш в болница и чак тогава те приемат. С късмет ще получиш нуждата машина “да диша за теб”😔.
Голяма част от заразените минават вируса леко, така че напълно нормално е да си стоят във вкъщи .

# 8 238
Какво става в тази Италия? Дали наистина си правят домашни партита?
Някой помни ли на кой ден от карантината на Ухан беше пикът? Възможно ли е това в Италия да са все още последствия от преди мерките?

# 8 239
Горката Италия. За съжаление това, което правим днес ще се отрази на ситуацията след месец, Италия е жив пример. Именно за това не разбирам повсеместните оплаквания от всичко което не ни е на таман. Не разбирате ли, като се плъзнем към пропастта, вече ще е късно за каквото и да било.
Ще ни остане само да броим тогава.

# 8 240
Много ви моля! Заразен лекар в Шумен няма! Имате предвид лекарят от Бургасмед, който е хирург и е бил на ски в Пампорово.

https://www.google.bg/amp/s/www.24chasa.bg/amp/8334836

Заразеният в Шумен е работил в Банско и се е завърнал в града на 14.03.
Разбира се, че няма лекар в Шумен. Ама нали е важно да се пише, независимо какво, дали е така, дали не е-това е без значение.  Важното е, че сме се изказали. А че този хирург от Бургасмед може да не се е заразил на Пампорово, това пък също е съвсем отделен въпрос. Но нали се е "размотавал" някъде, това е казано и отбелязано.
Този от Шумен не е лекар, но идва пак от Банско и май не се е съобразил с блокадата (това не знам точно)
Другите лекари в Бургас са били поне единия на Пампорово. Има и рехабилитатор в Майка и дете заразен отделно. Освен този лекар скиор, има още двама в Бургас разбрах.
Тези дето са заразени повечето са от Банско, независимо лекари или друго практикуващи. За съжаление тепърва май ще излизат оттам заразени, още е рано за симтоми. Починалия дето избяга и го издирваха също от Банско беше дошъл. Италия с нейните ски се разбра отдавна , че повечето в другите държави заразени са били там на ски. Защо, защо тук не затвориха нашите хотели и да прекратят ски сезона. И без това вече почти свършва. За няколко стотачки се набутахме цяла държава , а имахме за пример Италия вече.
Какво ще ми ги оправдавате. Всичко е пари. Тези хотели на кой са, та толкова не можаха да ги затворят.

# 8 241
Добре де, само аз ли нещо не мога да разбера логиката на това - стойте си вкъщи и чакайте и чак когато започнете да не можете да дишате и сте пред умиране, чак тогава се обадете на Бърза помощ да ви приберат в болницата.
Нали основен принцип в медицината е, болестта да се хване в съвсем начален етап и да започне веднага да се лекува в началния етап, за да се излекува по-бързо и без усложнения и да не се чака да стане на двустранна пневмония и човек вече да не може да диша и чак тогава да се обадим да ни прибере линейката към болницата.
Това ми се струва абсолютно идиотско - чакайте да се влошите и чак тогава ни се обадете. Просто нямам думи за такива съвети.
Няма лечение засега и е все едно дали ще стоиш у вас или в болницата. Разликата е че ако си в болницата ще заемаш мястото на някой, който е по-зле от теб.

# 8 242
Аз мисля, че е рано да се очаква спад там. В момента "берат плодовете" на късната карантина, сбирките по съседски и т.н.

# 8 243
По Нова ТВ гледам за парковете и градинките.

Безотговорните лумпени се оправдават като по най-малоумните начини - включително и някакви бабки, които не им отива на годините да се правят на неразбрали.

Сетих се, че един път чух един циганин да казва на друг, че "лъжел като българин"... Е, прав е.

# 8 244
Ох, момичета, аз го изписах тоя лекар от Шумен, но добавих, че не съм сигурна, имаше информация за заразен лекар и съмнения, че е от контакт с пациенти някъде. Съжалявам, потърсих назад, все ми се струва, че във форума беше, но не я откривам. Ако успея, ще я сложа, не че кой знае какво значение има. Мисълта ми беше, че и те се разболяват и заради един, ходил на ски, не е престъпление все пак, да не ги нападаме. Присъствието на научния форум не бих определила като развяване.

# 8 245
https://github.com/pcm-dpc/COVID-19/tree/master/dati-andamento-nazionale

Това е информацията. По-малко са от вчера. Под 5000 са.

# 8 246

Ако възрастен човек с няколко заболявания се чака да се влоши, той си е умрял. Майка ми е след инсулт, с диабет, кръвно и още куп болести, какъв шанс има да преживее двойна пневмония? В китайските препоръки пишеше по възможност всички случаи да се приемат в болница и вече при липса на легла да се оставят на домашна карантина, но не и без лечение.
Ей това са моментите, в които наистина съжалявам, че нямам още няколко нули в банковата сметка.

# 8 247
  • Варна
Аз мисля, че е рано да се очаква спад там. В момента "берат плодовете" на късната карантина, сбирките по съседски и т.н.
И по прогннозите така го дават да не пада. Но до началото на април уж трябвало да се пречупи.

# 8 248
Числата от Италия не са плашещи, а смразяващи кръвта. Китай ли? Неееее, не Китай, а Италия ще е тази с най-много жертви и най-много случай.Защо така се случи с тази прекрасна страна Sad

# 8 249

Общи условия

Активация на акаунт