COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 988 622
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 460
  • София
Изопринозин тук се води също противовирусно. Авирон също но е слабо.

Тамифлуто е противоГРИПНО.

Има известна разлика.
Тета, изопринозин не е ли имуностимулатор? Както авирона, само че авирон рапид е ицяло на билкова и може да се пие по всяко време, да?

# 8 461
Някой в РБ по-скоро ще е добре да разберем как го лекуват вкъщи...с какво. Испания ни е далеко и лекарствата са други. Тук е интересно какво им изписват за леките случаи вкъщи...

Роналд...аз го знам като противовирусен изо-то..при вирус го изписват масово на децата.

# 8 462
# 8 463
Хора, това за Холандия дали е вярно?
Не знам дали на този сайт може да се има вяра, дано е някаква жълтина.
http://glasove.com/categories/na-fokus/news/mark-ryute-niderland … ra-kontroliranoto

Не е жълтина, ето я речта
https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/documents/ … f-the-netherlands

Но всъщност явно има предвид мерки горе-долу като в България, но малко по-лежерни - Хоум офис, затворени заведения, затворени училища освен за деца на хора от ключовите отрасли, стойте си в къщи, ако излизате на разходка, спазвайте 1.5 м дистанция, отложете купоните и пр.

https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tackling-n … n-the-netherlands

# 8 464
Значи честно обстановката е много натегната, разбирам го, но някак не мога да приема, че зная , че имам Ковид например и не безпокоя никого, защото няма лечение. Седя си в къщи и чакам да ми мине, съответно не излизам никъде. Ако почна да се задушавам, търся лекар, ако го намеря. Всичките песни за хлорохина и други там панцеи явно не са за редовите болни. Ми странно ми е тогава как пациентите на Александровска лежаха пет дни и сега ще ги изписват, те със задушаване ли са били....Задавам си някакви такива въпроси....

# 8 465
  • тук и там
Хеликаза, не съм се интерсувала за Холандия,но никак не бих била изненадана по принцип.Типично за техният манталитет  и подход към живота би било.  Повечето заразени във Белгия -много голям процент са от Фландрия..Не мисля че е случайно това..даже напротив!

# 8 466
Служител на дом за деца в Бургас заразен с COVID-19, институцията е под пълна карантина. Вътре в сградата остават 131 души, включително 46 деца.

https://nova.bg/news/view/2020/03/21/282234/%D1%81%D0%BB%D1%83%D … 0%B8%D0%BD%D0%B0/

Направо ми призлява като прочета такова нещо.

# 8 467
  • на 4-ия етаж до асансьора
За протокола: пиша за първи път в темата, с дете на 2 години съм и с куче. Работя в болница: отделение по образна диагностика и съм на първа линия контактна със всички симптомни или не с корона вируса в момента. Кучето ми излиза само за физиологични нужди/ след последваща дезинфекция до колкото ми е възможна/ детето не. В едно домакинство съм с родител доста над 60+. Моля, ако имате притеснения звъннете на ОПЛ той ще ви насочи какво да правите! За стационарно лечение се приемат само средни към средно тежки и нагоре усложнени случаи. Ако ОПЛ не ви насочи адекватно по телефона- сменете го при първа възможност! Към създалата се ситуация запазете спокойствие! Първоначалните симптоми на корона вируса се третират, както и при симптоматиката на нормалните за сезона вирози. Лечение на този вид вирус за момента няма и не се налага болничен престой при лека до средно тежка симптоматиката. " Матово стъкло" с рентгенова снимка не се доказва - доказва се с КТ. " Матово стъкло" има и при огромен обем белодробни заболявания и не е " присъда" за корона вируса. 
P.S.  И аз се страхувам за себе и за близките си, но отказвам да изпадна в паника!

# 8 468
  • Варна
Някои бизнеси ще пострадат като ресторанти,....но други  бизнеси като кварталните хранителни магазини ще спечелят от цялата работа. Незнам защо днес казаха че по малките магазини щели да фалират някои. Аз лично не съм влизала в Била, Кауфланд, СБА  от началото на кризата и не само аз.

# 8 469
  • София
Значи честно обстановката е много натегната, разбирам го, но някак не мога да приема, че зная , че имам Ковид например и не безпокоя никого, защото няма лечение. Седя си в къщи и чакам да ми мине, съответно не излизам никъде. Ако почна да се задушавам, търся лекар, ако го намеря. Всичките песни за хлорохина и други там панцеи явно не са за редовите болни. Ми странно ми е тогава как пациентите на Александровска лежаха пет дни и сега ще ги изписват, те със задушаване ли са били....Задавам си някакви такива въпроси....

Едва ли. Просто във всяка държава - в началото, първите диагностицирани с корона се изолират, карантинират в болница и пр. После вече...........
А да припомним у нас как още края на февруари ни казваха, че грип Бе е напълнил болниците (инфекциозните) в страната, нали....

# 8 470
  • Варна
Хипотетично някой си прави тест в частна клиника. Резултатът е положителен. Съветват болния да се изолира сам.
Кой ще диагностицира дали е тежко състоянието му?
Кой ще му изпише нужните лекарства?
Как сам ще прецени, че състоянието му се влошава?
Самоизолирането гарантира ли пълно излекуване?

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 22:23 от Viviana91

# 8 471
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Ами специално за Домусчиев е хубаво,че е хукнал към болницата.Човека е много по социално ангажиран от редица други и все сред тълпи с хора.Направил го е за хубаво,за да знае дали е болен и ако да -да предприеме мерки,вместо да ръси заразни плюнки по пресконференции,срещи и тн.

Последна редакция: сб, 21 мар 2020, 23:29 от Adoralova

# 8 472
  • София
http://glasove.com/categories/na-fokus/news/mark-ryute-niderland … ra-kontroliranoto
-----------
сайта си е съвсем наред, Рюте е луд за връзване. поетапно разболяване...………..

# 8 473
  • Там,където се събуждам щастлива.

Да, вярно е. Има ограничения, за да се защитят рисковите групи и медицинските лица. Училищата затвориха не толкова от здравословна гледна точка, а от настъпилия хаос, защото в четврътък казаха, че няма да затварят. В петък можеха да преценява родилите дали да пускат децата. И никой не знаеше какво и що.

В неделя затвориха ресторанти, кръчми и спортни зали, защото беше пълно с народ. Вчера (или онзи ден) затвориха болници, старчески домове за посещения.
Други ограничения нямаме. Следят бройка спешни случаи и действат според това. Казаха, че може да се променят правилата според поведението на хората. Ние на север сме послушни, но в южната част има много неспазващи нищо. При тях започна от един върнал се от Италия, който отишъл да празнува Карнавала. Призоваха ги да се ограничат преди десет дена- не се спряха. Сега болницата им издъхва и идват в нашите Северни.

Аз вярвам на правителството, че взима  решения, които са в полза на народа.

# 8 474
Ами специално за Домусчиев е хубаво,че е хукнал към болницата.Човека е много по социално ангажиран от редица други и все сред тълпи с хора.Направих го е за хубаво,за да знае дали е болен и ако да -да предприеме мерки,вместо да ръси заразни плюнки по пресконференции,срещи и тн.
така, по - добре, че е отишъл, но затвори цяла болница.

Общи условия

Активация на акаунт