COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 482
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 670
След брифинга тази сутрин ми направи впечатление, че фокусът от възрастните започна да се измества към по-младото население, до 59г.Грешка беше да се обявява в началото на пандемията, че ще се разболеят възрастните, да ама не.Много се дразня на мои близки, които изведнъж станаха крайни егоисти, младите щели да се оправят бързо, било на крак, ами не е така.Едномесечно лечение и неизвестни последици едва ли е бързо и на крак.

# 8 671
  • София
Италия затваря всички нежизненоважни компании в борбата с корона вируса.
Което можеха да направят преди две три седмици ..... и нямаше да са където са ...

# 8 672
  • София

На мен вече започва да ми писва да ми се карат от екрана на телевизора, а сума народ, който нахлу през границите да си ходи насам-натам!  Има сега един по БНТ, не го зная какъв е, но добре описа нещата като с язовир. В този смисъл първо пуснаха язовира да се напълни с всякаква зараза, а сега стойте си вкъщи!
Какво друго можем да направим сега? Ще си стоим. Кой каквото е сбъркал вече е минало. Следя нещата в Испания, Франция, а и Италия, и си мисля, че взехме мерките навреме тук. Имаме шанс да не се омажем като другите.

# 8 673
# 8 674

На мен вече започва да ми писва да ми се карат от екрана на телевизора, а сума народ, който нахлу през границите да си ходи насам-натам!  Има сега един по БНТ, не го зная какъв е, но добре описа нещата като с язовир. В този смисъл първо пуснаха язовира да се напълни с всякаква зараза, а сега стойте си вкъщи!
Какво друго можем да направим сега? Ще си стоим. Кой каквото е сбъркал вече е минало. Следя нещата в Испания, Франция, а и Италия, и си мисля, че взехме мерките навреме тук. Имаме шанс да не се омажем като другите.
Може да се купят стотици хиляди тестове и да се почне да се тества наред. Това казва Мангъров, това направи Южна Корея, това ще направи и Испания сега.

# 8 675
  • София
Именно, че нямаме друго какво да направим, попарата вече е надробена. И разни психолози-идиоти ми се показват на телевизора да ми разправят за вътрешни резерви, за преоценка на ценностите, за позитива в негатива... Дрън-дрън, що не се заврат някъде и да не приказват глупости! Ще ми се правят на умни и красиви!

# 8 676
Да, някой трябва да разкаже и това, което го пише в учебниците. Мангъров какво каза - няколко дни (3-4 май бяха) човек пръска зараза още без да има симптоми, а след като заима 15 дни пак пръска зараза. Затова и тестовете много-много не вършат работа при контактните, ако нямат симптоми. А най-важното е да се види кой има антитела и така ще разберем дали го е изкарал.
На мен вече започва да ми писва да ми се карат от екрана на телевизора, а сума народ, който нахлу през границите да си ходи насам-натам!  Има сега един по БНТ, не го зная какъв е, но добре описа нещата като с язовир. В този смисъл първо пуснаха язовира да се напълни с всякаква зараза, а сега стойте си вкъщи! Още две седмици ще имаме увеличаване на бройката заразени. Остава ни да се молим да не започнат заразени на заразените, които си дойдоха да правят бройка!

И язовирът ще продължава да се пълни още дни или седмици с прииждащи от UK...

# 8 677
Предлага да не ни забраняват да излизаме свободно от вкъщи ,а да се прилагат мерки спрямо рисковите групи.

На теб лично кой ти забрани да излизаш.
По това колко пишеш тук си вадя извода, че ти сам предпочиташ да си във виртуален свят отколкото в реален.
Щом искаш излизай и спри да мрънкаш.
Всеки си решава как да постъпи.

# 8 678
Андариел, Няма как, трябва да ги приберат българите в България. Всички страни правят така. Даже посолства си изтеглят хората от страните и оставят по критично малък брой.

То е ясно, че скиорите във Франция и фашънистите в Италия са за бой, че се прибраха и "нищо ми няма", обаче и след това - тия които ходиха по църквите че митрополита им казал "Вервайте ми, Бог ще ви спаси", тези, които ходиха на Витоша, тези, които ходиха по градинките, тези, които и вчера си играха мач пред блока и си клю клю с децата пред входа, тези, коит викнаха бояджия да стои на входа без предпазни средства и без да се знае контактен ли е или не е.

Ей тези, втората вълна нехайници ме дразнят повече. Или като туристката във Филипините ... фирмата й казала, че няма нищо страшно. А тя акъл няма ли си или фирмата ще й каже дали има или няма?

# 8 679
  • София

Може да се купят стотици хиляди тестове и да се почне да се тества наред. Това казва Мангъров, това направи Южна Корея, това ще направи и Испания сега.
И като тестваме какво ще променим. Разумно е всеки да се държи сякаш е заразен, а не да даваме милиони за тестове, които ще ни направят да изглеждаме като Германия и народа да мисли, че ракията лекува коронавирус, защото смъртността ни е под 0,1

# 8 680

И като тестваме какво ще променим. Разумно е всеки да се държи сякаш е заразен, а не да даваме милиони за тестове, които ще ни направят да изглеждаме като Германия и народа да мисли, че ракията лекува коронавирус, защото смъртността ни е под 0,1

Ще се види кой е заразен и ще се карантинира строго. Стига с това ниска ни била смъртността. И в Италия беше ниска преди 3 седмици. А сега виж как е. И ние сме на тая траектория.

# 8 681
  • София
Тогава да следят за карантината на новодошлите, тъкмо и народът изцяло ще се кротне. 

# 8 682
Да, казаха, че най-засегнатата група между 40-49г., активно работещите.

Последна редакция: сб, 28 мар 2020, 21:35 от Не се сърди, човече

# 8 683
Отивам да нарушавам карантината, пускам кучето да тича на полето,  вчера срещнах двойка фазани, дано пак са там.

Да, казаха, че най-засегнатата група между 40-49г., активно работещите.

И активно скиор-стващи...

# 8 684

Вчера го слушах по едно от радиата. Да иска масово тестване. Защо обаче не стана ясно, сега каза ли? Иначе си противоречи за доста неща, първо едно, после друго... Той си е за стадия имунитет, професионално сигурно го сърбят ръчичките..

Общи условия

Активация на акаунт