COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 179
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 685
Именно, че нямаме друго какво да направим, попарата вече е надробена. И разни психолози-идиоти ми се показват на телевизора да ми разправят за вътрешни резерви, за преоценка на ценностите, за позитива в негатива... Дрън-дрън, що не се заврат някъде и да не приказват глупости! Ще ми се правят на умни и красиви!

Кои са тия психолози, че и аз да ги оплюя. Вместо да казват как да се мисли позитивно, да всемат да си стоят вкъщи!

# 8 686
  • София
Не нарушаваш карантината  - за кучета е разрешено.

Де да ги знам какви са тези психолози, всякакви изпълзяха сега от дупките да си правят пиар.
Едното позитивно мислене е едно позитивно нищо. Хората трябва да мислят как да се справят с положението и как да си изкарат хляба за другия месец, два месеца, три месеца. С позитивно мислене и глупости как имало позитиви в негатива, ама семейни игри, ама време за близките... Като няма хляб на масата какво време за близките!

# 8 687
  • софия
Сега гледам по телевизията , малко пресилена тая паника.Ще премине всичко.

# 8 688
Ще се види кой е заразен и ще се карантинира строго. Стига с това ниска ни била смъртността. И в Италия беше ниска преди 3 седмици. А сега виж как е. И ние сме на тая траектория.
Полицията ще го пази. Гониха един такъв, друг избягал от карантината в Банско почина /неясно от какво/.
Също съм на мнение, че масовото тестване е излишен разход. По добре да затворят махалите/кварталите, които са рискови.

# 8 689
Когато вирусът вече циркулира на местна почва, естествено че събиращите се безцелно по групички помагат за неговото разпространение. Аз наистина не разбирам защо непрекъснато трябва да философствате и да търсите начини да нарушавате правилата? А пък точно законите на вселената и на природата нямате и минимален шанс да излъжете.

# 8 690
Скрит текст:
Една българка в Германия е споделила прекаран през януари подобен вирус. Според нея е там още от преди. Не е измислен човек, на 38г (от 20години пуши)  В момента е дори на линия и отговаря на хората в групата там, аз лично и вярвам.Ще сложа в скрит текст за който иска да прочете. Това е страшно направо и не виждам възрастен или дори човек с по-слаб организъм да издържи, но и в Германия е лежала в Mainz uni Klinik , та...спасила се е, но..
Скрит текст:
Корона!
В началото на януари се появиха първите симптоми. Почувствах се зле на работа корема ми започна да каркори, главоболие и кашлица. Типично Българската:
Изтинала съм!
Прибрах се! Три грипостата и хайде към леглото!
Два часа по-късно! Хорор!
(Живея в двуетажна къща) обаждам се на приятеля си не мога да си поема въздух единствените думи Линейка!
5 мин по-късно ме изнасят от вкъщи струполила съм се между етажите. Кислородната маска не помага не ми стига въздуха! След още 5 минути виждам само светлините в коридора на болницата за няколко секунди! Безсъзнание! След два дни се събуждам с мисълта, че е неделя! Медицинската сестра ми мери кръвното и грижовно слага следващата банка.
Стряскам я без да искам с вдигащата си протестираща ръка.
Тя натискам бутон и се изсипват една камара с лекари и сестри( момента в, който си мислиш "Е... М... кво става"?! Къде съм и кой, какво и защо!
Обясняват ми, че съм болна. Казват ми какво са ми били кога и какво и защо. Аз ги питам кой ден сме и кога ще изляза и, че трябва утре да съм на работа имам много работа ! ( Глупаче)
До момента, добре съобщават ми денят е понеделник значи почвам да смятам два дни ме е нямала днес трябва да съм на работа ( много робота)
Питам диагноза ?
Много тежък вирус!
Добре де какъв ? Започвам да изброявам всичко, което ми мине през мозъка!
Грип, инфлуенца А,Б, Rpf, trahonomy и още хиляда.
Дават ми успокоително, отново банка.
Взимат ми кръв! Продължавам да стоя с маска. Няма ме! Спя като малко бебе!
Събуждам се в четвъртък, нямам въздух отново, апарата с со2 е до мен и в носа ми, отново нямам въздух. Пищи всичко около мен, влизат отново един отбор с лекари! Маска и бели дрехи (оцапах гащите)
Инфлуенца А ми казва един от лекарите, гледам го като теле!
Добре започвам с познанията си от книгите, че имам силен грип и ще ме държат още! Пак заспивам и се събуждам и така 14 дни.
Идва деня за снимка на белите дробове, будна съм посрещат ме все едно се знаем от години. Двойна трахиограма (браво от 20 години съм пушач) (мисли)
Да ама не не им харесва отново в отделянето и сама но будна! Пускам телефона 10008873 съобщения почвам да се ровя в интернет. Симптоми намирам инфлуенца отново в моите симптоми! Уви държат ме още 14 дни в болница, инфекциозно без посещение.
Общо 2 седмици (някъде си) 2 седмици в съзнание. Още 2 седмици у дома без контакт с други хора. И до ден днешен всяка седмица на белодробна снимка.

Мен ако питате вируса не е от няколко седмици върлува от януари близък е до грипна симптоми. Пазете се! Радвам се, че съм тук!
Стоите у дома, защитете децата си и родителите си!
В коя група споделя?
[\spoiler]

Има мерки и за наказания по НК срещу разпространителите на невярна информация и всяващите паника. Някаква българка, някакъв вирус...
Айде направо отворете Белене и ни хвърляйте на прасетата, а!

Не съм го измислила аз, казвам как стоят нещата.

Ще спрете ли с тази всеобща карантина? И аз и половинката работим, не съм разбрала какво е да скучаеш у дома. А тези, дето се страхуват, че ще им падне имунитета от домашната изолация, ми калявайте се на терасата и нищо не ви пречи да правите 15минутна обиколка на блока, никой не го е забранил и не виждам как вреди.
И малко опит за здрав разум от време на време.

# 8 691
Това което каза Мутафчийски-
Към днешна дата разпределение на заразените по възраст е следното:
От 0 - 19г- 7%
От 20 - 29г- 16%
От 30- 39г - 15%
От 40 - 49г - 29%
От 50- 59% - 16%
От 60- 69г  14 човека 10%
От 70- 79 г 7 човека
От 80- 89г 3 човека

Има 8 човека със сериозно състояние на възраст от 20г до 50г. Един от тях на 25г

# 8 692
  • София
Именно, че нямаме друго какво да направим, попарата вече е надробена. И разни психолози-идиоти ми се показват на телевизора да ми разправят за вътрешни резерви, за преоценка на ценностите, за позитива в негатива... Дрън-дрън, що не се заврат някъде и да не приказват глупости! Ще ми се правят на умни и красиви!
Психолозите преди две седмици настояваха, че няма такъв вирус и това е масова психоза. Масово. Нека не се обиждат онези, които са били с акъла си. И с теб даже сме спорили, защото мнението ми за въпросните у нас не е особено високо, но ето сега се вижда какво имам предвид.
Всеки си има някакъв подход за приемане на неприемливото, за справяне с гнева, тъгата и самотата. И ще си го ползва. Не мисля, че всеки може да се самохипнотизира и да намира позитивното в ужасяващото. Само например.

iliana__, това със стадния имунитет звучи адски красиво и подредено, но по-назад писах – Ломбардия 10 млн население, болни 25 500, това са 0,25% и е мазаляк. Дори не мога, а и не искам да си представям 10% болни, да не говорим за 80%.

# 8 693
Научен факт е, че 12 от всеки 100 заразени умират.
Тц...Не е вярно.Даже мнооого невярно твърдение.Към момента заразените за 308 000 а починалите 13 000 което ще рече три пъти по малко от цитираната от вас цифра.Но най важното - извадката е взета от брой заразени доказани с тест.А всъщност ако се вземе броят скрити заразени които никой никъде не е тествал то тогава тия 13 000 могат да се окажат не 4 а 0,4% !

# 8 694
Ще се види кой е заразен и ще се карантинира строго. Стига с това ниска ни била смъртността. И в Италия беше ниска преди 3 седмици. А сега виж как е. И ние сме на тая траектория.
Полицията ще го пази. Гониха един такъв, друг избягал от карантината в Банско почина /неясно от какво/.
Също съм на мнение, че масовото тестване е излишен разход. По добре да затворят махалите/кварталите, които са рискови.

Де да ги знам какви са тези психолози, всякакви изпълзяха сега от дупките да си правят пиар.
Едното позитивно мислене е едно позитивно нищо. Хората трябва да мислят как да се справят с положението и как да си изкарат хляба за другия месец, два месеца, три месеца. С позитивно мислене и глупости как имало позитиви в негатива, ама семейни игри, ама време за близките... Като няма хляб на масата какво време за близките!
Аз им се радвам. Такова поле за изява едва ли ще имат друг път. Дали има хора, които да им вярват!

# 8 695
Андариел, Няма как, трябва да ги приберат българите в България. Всички страни правят така. Даже посолства си изтеглят хората от страните и оставят по критично малък брой.

То е ясно, че скиорите във Франция и фашънистите в Италия са за бой, че се прибраха и "нищо ми няма", обаче и след това - тия които ходиха по църквите че митрополита им казал "Вервайте ми, Бог ще ви спаси", тези, които ходиха на Витоша, тези, които ходиха по градинките, тези, които и вчера си играха мач пред блока и си клю клю с децата пред входа, тези, коит викнаха бояджия да стои на входа без предпазни средства и без да се знае контактен ли е или не е.

Ей тези, втората вълна нехайници ме дразнят повече. Или като туристката във Филипините ... фирмата й казала, че няма нищо страшно. А тя акъл няма ли си или фирмата ще й каже дали има или няма?

А защо да трябва да се прибират? Значи с години живеят по чужбината, приказват колко е хубаво там, как нямат намерение да се връщат да живеят в България, там си плащат данъци и осигуровки и сега изведнъж да се прибират? Защо?

# 8 696
  • Варна
2 места в мрежата, където човек може да е в час:

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

https://www.businessinsider.com/coronavirus-map-for-tracking-cov … -microsoft-2020-3

Оказва се живота е "крехко нещо".  Не съм знаел, че се знае. А и кой знае дали се знае ?

Можем да гледаме към него и с усмивка и сериозно и през очилата на науката , а и по страниците на религията да си четем. Имайки респект към това, което не признава открито - науката не се налага над вярата. Църквата пък прие да спазва доказани съвети , едновременно вярвайки на вярата ни във вярването че всички вярваме във вечната надежда и в любовта. Ако махнем крайностите и от двете - средата е истината колко крехък е живота , а и морала.

Загърбваш науката и хоп - умираш. Забравяш за морала , купуваш всички маски , ръкавици и лекарства до които се добереш - и хоп заобиколен си от болни съседи и прегръщаш хладната пръст.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 10:11 от Pityr

# 8 697
Трябва да се тества достатъчно и мисъл. Когато цялата държава е пламнала, както е в Италия, а вече и в Испания, тестването не е чак толкова критично в момента, а и идва малко невъзможно да смогнат...Заразените се удвояват на всеки 2,5-3 дни. В началото можеш да купиш тестове, после апаратура, после да приспособиш друга лаборатория, но в някакъв момент няма как.
Затова тестват контакти и хора в болница....
Досега в Германия тестваха на широка основа, защото още бяха във фаза, в която заразата беше на определени петна като разпространение и те искаха да имат представа с какво си имат работа. Но вече дори Германия е на лимита си, правят по 100000 теста на седмица и повече май нямат как.
Затова и статистиките на Германия най-много се доближават до реалната картина.
От това, за съжаление може да се направи извод, че нещата в Испания, Франция, Холандия, Белгия, Великобритания, САЩ и много други са много по-зле що се касае до позитивни случаи.

# 8 698
Скрит текст:
Андариел, Няма как, трябва да ги приберат българите в България. Всички страни правят така. Даже посолства си изтеглят хората от страните и оставят по критично малък брой.

То е ясно, че скиорите във Франция и фашънистите в Италия са за бой, че се прибраха и "нищо ми няма", обаче и след това - тия които ходиха по църквите че митрополита им казал "Вервайте ми, Бог ще ви спаси", тези, които ходиха на Витоша, тези, които ходиха по градинките, тези, които и вчера си играха мач пред блока и си клю клю с децата пред входа, тези, коит викнаха бояджия да стои на входа без предпазни средства и без да се знае контактен ли е или не е.

Ей тези, втората вълна нехайници ме дразнят повече. Или като туристката във Филипините ... фирмата й казала, че няма нищо страшно. А тя акъл няма ли си или фирмата ще й каже дали има или няма?

А защо да трябва да се прибират? Значи с години живеят по чужбината, приказват колко е хубаво там, как нямат намерение да се връщат да живеят в България, там си плащат данъци и осигуровки и сега изведнъж да се прибират? Защо?

Според мен се прибират тези, които не плащат данъци и осигуровки. Може и да греша. Синът ми е в чужбина и дори не му е хрумвало да се прибира. Работи от вкъщи, аз щях да ходя тези дни при него, но естествено - няма.

# 8 699
  • София
Това което каза Мутафчийски-
Към днешна дата разпределение на заразените по възраст е следното:
От 0 - 19г- 7%
От 20 - 29г- 16%
От 30- 39г - 15%
От 40 - 49г - 29%
От 50- 59% - 16%
От 60- 69г  14 човека 10%
От 70- 79 г 7 човека
От 80- 89г 3 човека

Има 8 човека със сериозно състояние на възраст от 20г до 50г. Един от тях на 25г
Mутафчийски каза, че има 8 човека със сериозно състояние- двустранна пневмония- все пак това е добре- случаите развили двустранна пневмония са сравнително нисък % В други държави както разбирам под сериозно състояние разбират много по-сериозно нещо. Излиза че към момента около 5% са с двустранна пневмония, останалите могат да са в къщи. Възможно е за съжаление някои от тези в къщи да развият, но да се надяваме, че няма да се случи. Имаме известен късмет, че за разлика от Италия не почва от възрастни хора, а от активно население- вероятно и по-заможни хора (пътували и почивали). Феномен е липсата на нови случаи в Плевен и Габрово за мен.

А Мангъров хубаво предлага стотици хиляди тестове, ама как предлага да основат хиляди лаборатории и да намерят хиляди специалисти???

Общи условия

Активация на акаунт