COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 169
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 640
  • София
Гледах вчера по-подробно данните от Италия. В напредване на заразата във всички страни, с изключение на пиковете на удвояване за денонощие, стъпката е около 25-30%. В Ломбардия и Емилия-Романа процентите падат и сега са 17 и 12%. Числата са големи, естествено, защото процента е спрямо голям брой заразени, но явно карантината работи. Високите дневни проценти са в онези части от Италия, които влязоха в карантина две седмици по-късно.
Ивън това, Ломбардия са с население 10 млн души, 1 млн по-малко от Ухан, и имат 25 000 болни, т.е. 0,25% от населението. А е такова мазало и трагедия. Това към онези, които не спират с призивите "Аре, стига, нека всички да го преболедуваме и да се свършва".

# 8 641
Англия засега вървят 1 към 1 с Италия :

# 8 642
България общо171, нови 29

Турция 947,  нови 277, починали 21

Хърватска 206 общо
Румъния 367
Гърция 530

Възрастово разпределение на болните у нас - 60 - 69 г. 14 болни 10%от заразените
70-79г. 7бр
80-89г 3бр
50 до 0 г  всички други,
от които 8 тежки

Отговор на въпрос - "изследват се всички контактни лица и резултата е 0.... "... "най-сигурния начин е карантината"

"вчера имахме много лоши наблюдения, като все едно имаше събор на Витоша и ще препоръчаме да се затворят постъпите"

"роди се виц, 12 етажен блок разхожда 1 куче. И аз разхождам куче, в ранните часове, или когато няма струпване на хора"

За мен 60 годишните, не са стари категорично, та много от медицинските сестри са около пенсионна възраст, че го набиват това с възрастта.

# 8 643
Надявам се, че оня глупак ТъПанчев гледа БНТ.. апаратите сами по себе си са едно нищо...
Интервю, проф. Хинков, анестезиолог, 2-ра градска

# 8 644
  • София

За мен 60 годишните, не са стари категорично, та много от медицинските сестри са около пенсионна възраст, че го набиват това с възрастта.
Ами те не са стари, но са в сегмента с високата смъртност и усложнения, какво да правим сега, трябва да се сърдим на вируса.

# 8 645
Скрит текст:
Аз пък не мога да повярвам , как някой мислещ човек все още твърди и вярва, че тоя вирус може да се пребори с две седмици седене вкъщи. Китай са постигнали масов имунитет просто , не е заради карантината. Вие наистина ли вярвате, че имат 80 000 случая в 11 милионер град и тоя град няма да пламне пак след вдигане на карантината, при положение, че е научен факт, че 70% трябва да се заразят, за да изчезне проблема ?
Сигурен ли си, че се постига имунитет след прекарване на заболяването? Сигурен ли си, че докато 80% от света прекара този вирус, той няма да мутира /всяка година грипните вируси го правят, защо този, макар и негрипен да бъде изключение/?

И като мутира какво?! Вируси да искаш. Егати паниката, егати и чудото. Ми живейте си в страх, той със сигурност ще ви съсипе и умори преди някой вирус. Полека, полека нещата ще се нормализират, и нови вируси ще има, и по-страшни със сигурност. Трябва ли да изпадаме в колапс всеки път?!

За всеки друг път ще те викнем на презконференция да ни казваш колко си прав. За този път обаче да, стоиш си вкъщи и кротувщ колкото ти кажат, че трябва.

Научен факт е, че 12 от всеки 100 заразени умират.

Бакалска математика е, че от 7 000 039 население в България, ако се заразят 80%, това е: 5 600 031. От тях 12% - 675 003 потенциални жертви на масово заразяване като неспазващи карантина и застращаващи чужд живот като например това, което спретнаха домоуправителите на входа ми като викнаха уикенда бояджия без предпазни средства във входа. Най-вероятно те са си някъде извън София с децата.

На теб това ли ти е оптимизма? Пробвай я пак математиката и като обявят резултатите от днес Италия и САЩ и се покачи процента смъртност ще те питам пак: кво толкова.

# 8 646
Скрит текст:
Скрит текст:
Аз пък не мога да повярвам , как някой мислещ човек все още твърди и вярва, че тоя вирус може да се пребори с две седмици седене вкъщи. Китай са постигнали масов имунитет просто , не е заради карантината. Вие наистина ли вярвате, че имат 80 000 случая в 11 милионер град и тоя град няма да пламне пак след вдигане на карантината, при положение, че е научен факт, че 70% трябва да се заразят, за да изчезне проблема ?
Сигурен ли си, че се постига имунитет след прекарване на заболяването? Сигурен ли си, че докато 80% от света прекара този вирус, той няма да мутира /всяка година грипните вируси го правят, защо този, макар и негрипен да бъде изключение/?

И като мутира какво?! Вируси да искаш. Егати паниката, егати и чудото. Ми живейте си в страх, той със сигурност ще ви съсипе и умори преди някой вирус. Полека, полека нещата ще се нормализират, и нови вируси ще има, и по-страшни със сигурност. Трябва ли да изпадаме в колапс всеки път?!
Вероятно си от смелите, какво по различно правиш от мен, за да се нормализират нещата?  Отхвърлянето на реалността не помага нито на теб, нито на мен. И не, не съм паникьосана, просто допускам всички възможности, като не изключвам и изненади.

Не съм от смелите, от реалистите съм и реалноста я гледам "в очите". Правя всичко, което предполагам и ти правиш, без да изпадам в паника. Стоя си вкъщи, ходя само да пазарувам, каквото са казали това. Каквото има да става - ще стане, каквото е за всички, това е и за мен. Пазим възрастните и тези, които са в рисковите групи, но очевидно 90% от тях неискат да се пазят. Нещо като призива: "Пазете мотористите", щото те са безрасъдни и правят каквото си искат на пътя. С малки изключения, разбира се. Ограниченията за нас са за да спасим здравната система, която по дифолт се използва от тези, които и сега попадат в рисковите групи, а се правят на луди гъби и щикат навсякъде. Много скоро очаквам нормалните хора да избушат и да теглят една майна на всичко.

# 8 647
Англия засега вървят 1 към 1 с Италия :

Борис Джонсън с тъпотиите си за масов имунитет ще се събуди с оставка до Великден.

# 8 648
Дали ще ти е все едно, ако жертва е твой близък? Пак ли ще е "Егати паниката, егати и чудото. и вируси да искаш"?!?!

# 8 649
  • София
В общи линии на око нещата са предвидими - на практика най-много заразени са хората в активна възраст, 40-50-годишни - те най много мигрират, най-много почиват в чужбина и т.н. Определено не са тийновете и децата. Тоест точно тази възрастова група си щъка и сега нагоре-надолу, не стои под карантина.
Мангъров много добре ги изясни нещата, не разбирам защо централно мълчат. Не разбирам и защо толкова не го харесват Мангъров.

# 8 650
Мангъров търчи като пърле пред майка си. За много неща е прав, но няма как да го разберат. Не можеш да преподаваш висша математика в първи клас, когато децата още учат цифрите. Разбирам защо така препира - има риск докато проточваме нещата вирусът да мутира и да се окаже, че и на леко преболедувалите няма да им помогне изграденият имунитет. Но няма да го разберат - хората още вярват, че можем да се опазим и да спрем вируса. Ще дойде време и за неговата теза, но мнозинството не са психически готови. Щабът и с това трябва да се съобразява. Постепенно трябва да се премине през отделните фази на съзряване. Ето аз съм готова вече да приема, че няма да го спрем, ще го забавим само за да няма претоварване в болниците и каквото сабя покаже.

# 8 651

Ами те не са стари, но са в сегмента с високата смъртност и усложнения, какво да правим сега, трябва да се сърдим на вируса.
Не разбира се, но имам усещането, че това "дава крила" на неразумността у много млади хора и се държат като недосегаеми/богоизбрани. Мерките не са за тях. Надявам се разбираш.

# 8 652
В общи линии на око нещата са предвидими - на практика най-много заразени са хората в активна възраст, 40-50-годишни - те най много мигрират, най-много почиват в чужбина и т.н. Определено не са тийновете и децата. Тоест точно тази възрастова група си щъка и сега нагоре-надолу, не стои под карантина.
Мангъров много добре ги изясни нещата, не разбирам защо централно мълчат. Не разбирам и защо толкова не го харесват Мангъров.

Е как защо - защото не облъчва хората .

# 8 653
  • Варна
Оказва се живота е крехко нещо. Не съм знаел

# 8 654
Някой да ми синтезира какво казаха? 29 нови тази нощ ли? Много ми се виждат?

Общи условия

Активация на акаунт