COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 537
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 730
  • София
Изумен съм как има хора да вярват, че заразените са 300 000 по света , а в Италия 50 000. Ама като се замисля в училище математиците винаги сме били един/ двама от цял клас , така че има логика.
Тоя вирус се потвърди, че го имат един куп футболисти, чак до Малдини и сина му е стигнал. Какъв е шанса това да стане, ако заразените са един на 1000? Реално заразените са няколко милиона , накрая ще стигнат до масовия имунитет и ще се приключи панаира. Ей всичко приемат за чиста монета, никакво логическо мислене.
Иване, и на малките деца сигурно е ясно, че са над милион в Италия .... като видим кога случаите в Ломбардия ще се сринат, ще можем даже да гадаем колко реално са били по темповете на срив на новите случаи там. Това сигурно така или иначе ще се случи следващата седмица. Толкова много известни личности мен ми говори за 30 пъти, пък как е .... ама то е ясно че при оценки в научни статии (добре аргументирани) за смъртност 0.4 измежду инфектираните  и 8% в Италия че говорим за поне 20 пъти .... имаме късмет че сме доста след Италия та да си направим изводите за собствената си стратегия. Аз съм умерен оптимист че до средата на април ще знаем на порядъци повече.

# 8 731

Всеки, който живее в Обединеното кралство и принадлежи към една или повече рискови групи, сега трябва да остане у дома „поне дванадесет седмици“. Британските здравни власти публикуваха този апел към населението. Следователно хората с особено висок риск от инфекция трябва да предприемат "допълнителни" мерки, за да се "защитят". Счита се, че до 1,5 милиона души във Великобритания отговарят на тези условия.

https://www.n-tv.de/panorama/08-21-Vorerkrankte-Briten-sollen-si … icle21626512.html

# 8 732
Постоянно се говори, че искаме не искаме 70% от населението ще се зарази. И от тези 70% се предполага около 4% да са с летален изход. Ако сме 7 000 000 значи че ще се заразят 4 000 000, и от тях 160 000 ще бъдат фатални, това са 2 средно големи града... И при това със спазване на карантина. Молете се за някакво чудо хора....
Как ги изчислихте тези 4%?

Ще ти кажа как - приема се, че няма други заразени освен официално обявените. Първи абсурд. Същевременно всички признават , че 80% от хората няма и да разберат, че са заразени. Само оттук може да умножим случаите поне по 5 , за да получим реална преценка за бройката. А реално според мен по 20.  Събери две и две и виж как ни манипулират с данни. В Италия тези 4000 жертви са от заразени 2-3 милиона поне, ако не и повече. А не от 50 000.

# 8 733
  • София
Анди, а какво предлага той тогава? Как да действаме? Последното, което четох от него ,беше да няма карантина като сега, а само по-възрастните да се ограничават.
Това ли е и твоето мнение?

# 8 734
До края на май всичко ще е приключило.И 90 % от смъртните случай са от вътрешноболнични инфекции това го каза един професор от 2 градска.

# 8 735
Броят на заразените хора в Тайланд се утрои от 188 на 599 при температура на въздуха 34 градуса по Целзий.

# 8 736
  • София
Добре, какъв е смисълът някои да си седим в къщи и да пазим карантина, други да си развяват задниците по паркове и да обезсмислят нашите усилия и воля?
Разхождай се- нищо страшно, просто не следвай стадата. Аз така правя и следобяд ще се разходя- ще ида там дето не ходят- в пущинака по едни забутани пътеки. Чудесни места има и в Лозенската планина и в Плана и в Люлин (но не на Бонсови поляни). Само се пази от кърлежи, че вече има и няма да е гот да ти се лепне някой и да висиш като мен миналата година 4 часа пред центъра по заразни и паразитни ...

# 8 737
Същевременно всички признават , че 80% от хората няма и да разберат, че са заразени

Кои са тези всички? Последният път, когато подхвърлихте това число се оказа, че не е вярно. В Китай поне 2/3 от всички инфекции, включително и безсимптомните са документирани.

И в крайна сметка защо трябва да вярваме на вашите криви изчисления, при положение, че имаме реалността пред нас в Италия, където са най-напреднали, т.е. те са бъдещето, което желаете и където не могат да насмогнат на трупове и погребения.

# 8 738
  • София
това, което трябваше да се направи още преди месец - контрол на границата, вместо да ми обясняват как нямало нужда от маска, защото било грип. Вирусът е внос, не сме си го забъркали ние тук. Вече е късно. Ние сме малка популация. Банско е идеален полигон за тестване. пълно тестване - тогава ще разберем какво се случва, какви са съотношенията в тази затворена популация. Имаме си извадка наготово, включително за тестване на антитела.

# 8 739
Възстановяването на заболелите от КВ отнема около месец и половина средно.
Да попитам поддръжниците на бързото заразяване ако в един момент 30- 40  % от работоспособните хора в държавата са болни за дълъг период няма ли пак да сринем икономиката. Не питам за здравна и осигурителна система.
Работодателите пак ще трябва да спрат да работят но вече поради липса на работници.

# 8 740
  • София
Скрит текст:
Научен факт е, че 12 от всеки 100 заразени умират.
Тц...Не е вярно.Даже мнооого невярно твърдение.Към момента заразените за 308 000 а починалите 13 000 което ще рече три пъти по малко от цитираната от вас цифра.Но най важното - извадката е взета от брой заразени доказани с тест.А всъщност ако се вземе броят скрити заразени които никой никъде не е тествал то тогава тия 13 000 могат да се окажат не 4 а 0,4% !

Обожавам да спорят с мен с грешна математика, благодаря.
Пак ще цитирам линкът, но този път не скрито, за да се кликне официалната информация: https://www.worldometers.info/coronavirus/ (има го и на първа страница)

От 308,547 заразени се гледат само "приключените бройки" - тези, които са се излекували или умрели. Приключилите са: 108,898, от тях: 13,069 са починалите. Това прави точно 12,001% към сегашния момент.

199,649-те, които са заразени и не се знае какво ще стане с тях - дали ще оздравеят или ще умрат, те не влизат в статистиката за смъртността.

Математика. С калкулатор.

Да се гледат само приключилите също не е съвсем правилно. Като начало, има много хора в тежко и критично състояние, готови да напълнят статистиката.  Преди цифрите бяха 5/95% починали/изписани, спрямо 16/84% критични/активни, сега цифрите почти се размениха. Има две седмици инкубационен период и толкова време за лечение, дори повече в зависимост от състоянието, което допълнително усложнява сметките, защото различните групи не се движат паралелно. Истината вероятно ще е някъде по-средата, но дори когато се завъртят всички случаи, пак ще имаме невярна картина, поради всички, които са го изкарали без да се разбере. Все пак ми е интересно какъв ще бъде процентът в Ухан, когато изпишат всички. Но пък май никой не вярва на Китай, че дават истинските цифри, та работата пак ще е съмнителна...

# 8 741
  • София
Ако почне и грипа да се следи с толкова зорко око и от сутрин до вечер ни информират колко са заразените, колко са в болница и колко са умрелите, всяка зима ще ни трябва карантина или най - добре да ни зазидат по къщите и да се приключи с тези болести.

# 8 742
Някой дето следи информация от света може ли да ми отговори какъв е процента, бройката или в каквито може числа има ли продишали сами след интубиране? Има ли екстубирани?
Попаднах на статистика от една китайска болница - от 52-ма интубирани 20 оживели 32 - не. Имаше и сравнение на симптомите при едните и другите. Това което ми направи впечатление, а и почва да се тиражира вече - 100% от починалите са непушачи. От другите - 84%. Убедена съм, че изходът след интубация в Бг ще е доста по-лош...

Може ли да пуснете тук източника? Благодаря.

# 8 743
В процентно съотношение на заразените по възрастови групи в България:
До 19-годишна възраст са седем процента от болните. В групата 20 - 29 години са 16 %; от 30 - 39 година -15 %; от 40 - 49 година са 29 % и от 50 до 59 години са 16 %. До 60-годишна възраст са 83 % от болните, каза Мутафчийски.
Най засегнати между 49 - 60 год.

# 8 744
Добре, какъв е смисълът някои да си седим в къщи и да пазим карантина, други да си развяват задниците по паркове и да обезсмислят нашите усилия и воля?

смисълът е себе си да опазиш. Който иска да умира никой не може да го спре.

Да, но не можеш да стоиш вкъщи вечно. Заради лигльовците ще се проточат яко нещата.
Варианти за разходки има, а и не е толкова фатално, ако за известно време се седне на задника.
От кърлежи се пазете, че не 4 часа, а години може да висите при Кантарджиев. И то ако имате късмет.
Още преди месец най-малко трябваше да се затворят границите. Както и сега се бавят с карантината.

Общи условия

Активация на акаунт