COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 388
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 790
Вече се тиражира в пресата, че холандците ще затегнат мерките и може да се стигне до пълен локдаун, ако продължават да нарушават настоящите мерки и да не спазват дистанция.

Хрликаза,
Къде са ви данните, че в Германия има спад на заразените? Ако е разлика от един ден, не е покаАтелна

# 8 791
На мен ми е интересно как се справя Швейцария, при положение, че е след Италия по брой случаи на милион население.

Веднага ти казвам. От началото на седмицата са на пълен локдаун. Нямат право да излизат от апартаментите си. Ни кучета, ни деца се разхождат. Всеки излязъл навън му мерят температурата и го питат къде отива.
Това при колко заразени на милион се въведе?

# 8 792

Работници мигранти се блъскат в препълнен влак в Мумбай събота. Човек бива избутан през авариен прозорец. Хората се опитват да се върнат в родните си села преди началото на забраната за излизане.

https://www.bild.de/news/inland/news-inland/coronavirus-noch-170 … d.html#la69547566

# 8 793
За спад в броя на заразените можем да си говорим ако се тества масово. Като в Южна Корея. Така ли е в Европа?

# 8 794
Аз не знам, защо нон стоп, че дори мои приятели ми казват, не било необходимо здрав човек да носи маска. Тази болест се пренася и в инкубационният период. Ти си болен и не знаеш, но докато говориш с този отсреща и му пренесеш КОВИД. Носете си маските и здрави, защото напрактика никой не знае дали е здрав в момента. Дори тези с отрицателните тестове са под въпрос.

Наивници са. Затова. Носете си маските Снежана, дори и до магазина, защото може да се окаже, че е на живот и смърт.

# 8 795
Ако почне и грипа да се следи с толкова зорко око и от сутрин до вечер ни информират колко са заразените, колко са в болница и колко са умрелите, всяка зима ще ни трябва карантина или най - добре да ни зазидат по къщите и да се приключи с тези болести.
Сериозно питам - има ли някъде статистика колко човека са били заразени с грип в България този зимен сезон и колко от тях са починали. Ако има - къде е? Ако няма - защо няма? Нали грипът е изключително сериозно инфекциозно заболяване, всяка година се следи много внимателно и всяка година има грипни ваканции за децата. Къде са статистиките за грипа?
Тук има справки седмични за грипа /и не само/ Изглежда грипа е намалял. Но не пише за починали.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/epidemichna-obstanovka/

# 8 796
Случаите в България вече са 174
Тук пише 171.

# 8 797

Да попитам тези които са поддръжници на карантината. Тази сутрин Хърватска регистрира земетресение. Според различни станции за отчитане м/у 5.3 и 6.0 по Рихтер. Има разрушения. В сградите ли да държат хората?
Що за въпрос! Изтрещявате!

Ценя мненията ви. Но. Въздържайте се от обидни квалификации. Земетресението наистина е било много неприятно и хората са легитимно уплашени.

# 8 798
В полу изолация сме в Германия, няколко града и в пълна, днес ще се решава дали ще се наложат още по-строги мерки и къде. Рядко се вземат решения за абсолютно всички републики по принцип.
Иначе, всичко е затворено, но може да излизат хората да се разхождат все още. Всеки град, всяка община, решава какво точно да е забранено, до колко души могат да се събират и т.н.

# 8 799
# 8 800
  • София
От кога точно е затворен Бергамо?

# 8 801
  • В тъмната гора.
Може ли някой, прекарал двустранна пневмония, да каже с какво се лекува по принцип.

Мисля, че смъртните случаи отчасти се дължат точно на липсата на болнична помощ, тъй като чакат да стане зле, за да се приеме човекът в болница.

2007-ма изкарах много тежка пневмония. Мисля, че имам фиброзни образувания в белите дробове от нея.
Първо, има ли съмнение за засягане на белодробното дърво трябва да се спре интензивната работа, та дори и домашната. Трябва да се лежи, да се пие повече чай и добавки към антибиотиците и инхалерите, които спомагат дишането - -вентолин, урбазон, кислород и други. Поне два антибиотика се включват при тежки форми на пневмония и силни отхрачващи сиропи, за да се чисти белия дроб от слузта. На три дни снимка и кръвни изследвания. Към 10-14 ден има активно отхрачване и оздравяване.

# 8 802

Да попитам тези които са поддръжници на карантината. Тази сутрин Хърватска регистрира земетресение. Според различни станции за отчитане м/у 5.3 и 6.0 по Рихтер. Има разрушения. В сградите ли да държат хората?
Що за въпрос! Изтрещявате!

Ценя мненията ви. Но. Въздържайте се от обидни квалификации. Земетресението наистина е било много неприятно и хората са легитимно уплашени.
В сградите ли да държат хората? Този въпрос не е резонен предвид двете събития, независещи от хората.

# 8 803
Някой откри ли информацията с какво лекуват руснаците?

# 8 804
  • Пловдив
Има ли инфо от Плевен? Няма други заболели явно?

Общи условия

Активация на акаунт