COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 291
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 910
А, сетиха се от щаба, щели да създадат и медицински съвет към него.

# 8 911
Скрит текст:
Това по-скоро няма да се наложи. Шведите и холандците са предвестници на това, което скоро ще "запеят" и в останалите държави. Когато са готови и там хората да го приемат.
И аз така мисля. Холандия ще въведе изолация и коридори само за възрастните.
Сега в Холандия, скоро и в други страни.
В противен случай, колко можем да седим затворени? До края на годината? Няма логика, няма здрав разум в това.
Интересни времена се очертават.
В Унгария вече са поискали разпускане на парламента и военно положение. Никой не може да ме убеди, че е само заради вируса. Това си е злоупотреба с властта.
Историята ясно показва какво се случва в световен мащаб след подобни катаклизми. Светът следва естественият ход на нещата. И няма по-лошо проклятие от това да живееш в интересни времена. Е, за съжаление ние ще семе свидетели, надявам се.

# 8 912
Добре де, не разбирам противниците на строгите мерки.
Какво предлагате вие?

Да отпаднат строгите мерки, вируса да продължава да се разпространява широко и с бърза скорост. Болниците да се запълнят за ден-два, а всички други, за които няма да има места по болниците, нито пък апаратура, да мрем по къщите си?
Понеже след толкова четене отдавна съзрявах, но тази сутрин се събудих с изцяло различен поглед върху нещата, ще отговоря аз какво предлагам. Смятам, че вървим към онзи вариант със 70% и имунитет на популацията. Не че го искам. Просто не виждам друг вариант. Във всички страни се говори за изправяне на кривата. Не за изкореняване на вируса. За избягване на пика. Има хора, които ще го преболедуват леко, има и рискови групи. Към тях трябва да се насочи превенцията. Възрастните, хората с хронични заболявания. Те трябва да се опазят. Те да останат онези другите, 30-те процента. Останалите след като го преболедуваме ще сме безопасни за тях. Трябва да стане плавно обаче. Затова изолацията трябва да продължи, но няма смисъл да се затяга до безумие. Всички подминахте линка, който дадох по-напред за Унгария, нали? Аз пък не искам до това да се стига. Готова съм да поема риска да преболедувам, но искам да имам достъп до тестване, правилна диагноза и готовност за лечение ако се влоша. Което на този етап е по-малко вероятно да стане. Сега здравите сме със сравнително добри шансове. Ако се появят сериозни мутации, не се знае дали ще е така.

# 8 913
  • MI
Не, Бергамо не е затворено от месец. Червена зона е откакто такава стана цяла Ломбардия, мисля около две седмици.  Закъсняха да ги затворят там, предполагам заради многото фабрики.

# 8 914
Не доумявам вече, защо се гледат само умрелите и само това. В тая тема искате единствено и само пълна изолация, спиране на всичко и си вярвате, че така ще се оправят нещата. Сега ревете за безкомпромисни мерки, след два месеца ще ревете заради финансовите проблеми. Защото ако другите развити държави ще помогнат на народа си, тук той ще бъде доограбен и оставен да се оправя сам.
Сега уж му помагат да не умре от болест, но това за да не му плащат лечението, но после няма да се интересуват дали има какво да яде и как да живее. Сега са много загрижени за пенсионерите и тяхното здраве, а до преди месец не им пукаше как живеят и оцеляват.
Страхотен пост, благодаря. Нека повече хора се замислят и за това. За болднатото - след два месеца?? Не, само след две седмици до месец ще рухнат повечето. Уволненията вече започнаха, някои браншове ще са в пълен колапс, като започнем от туризма.
А и в социален аспект, вижте докъде сме се докарали вече, само за седмица. Накараха ни да се мразим и докладваме. Пенсионери срещу млади, майки с деца срещу хора с кучета. Докладваме се и звъним на полиция и 112, защото някой изпушил цигара пред входа или си е разходил детето между две улици. Така ли искаме да живеем? Аз - не.
Замисляне и разсъждаване трябва.
Ситуацията с извънредните мерки излиза от контрол много по-бързо от очакваното. Scream
Бледолилава, много точно. Flowers Hibiscus

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 09:38 от Анонимен

# 8 915
Имаше ли телефон за подаване на информация за скупчване на хора?

# 8 916
Намерих линка от 3 март с какво лекуват руснаците, който всъщност е ръководство за техните лекари. И не, не лекуват с аналгин-хинин, който иска да си прочете.
Ето страницата откъдето е взет, таб "Информация для медицинских работников":
Скрит текст:
Ние имаме ли такава страница?

# 8 917
Основната мислА на г-н Уважаеми политици, скъпи сънародници е

Частично вето върху Закона за извънредното положение наложи президентът Румен Радев. Той заяви, че не е съгласен с мерките срещу спекулата, с които става задължително всички стопански субекти да предоставят предлаганите от тях стоки и услуги на цени, равни на средноаритметичните им през последните три месеца преди настъпване на извънредното положение.

Членът от закона, свързан с регулацията на цените, не се хареса и на Асоциацията за индустриалния капитал (АИКБ), Сдружението за модерна търговия (СМТ), както и на самия министър на финансите Владислав Горанов, според които тази мярка ще доведе до злоупотреби, дефицити на стоки и корупция. 

# 8 918
За тези, които се чудят колко време и за какво ще стоим затворени. Германски учени в това число и икономисти, предлагат три седмици масов Shutdown за Германия, което време да се използва за разработване на лекарства и ваксини. В същото време препоръчват семейните разходки да бъдат разрешени при спазване на дистанция с други хора.

https://www.tagesschau.de/inland/corona-ausgangssperre-105.html

# 8 919
Пълна простотия е това "затягане на мерките, ако случаите достигнат 200".

Ами че те до утре ще са толкова! Новите мерки са в сила ЕДВА ОТ ДЕН. За какво още затягане се говори? Каква е тази пародия, естествено, че случаите все още нарастват, та те са резултат от преди налагането на извънредно положение?!

Моите уважения към Щаба и БАН, оценявам желанието им да опазят народа, но май се престарават.

# 8 920
А, сетиха се от щаба, щели да създадат и медицински съвет към него.

Тия работи не стават с решение на щаба, а на министерския съвет..

# 8 921
Това е кацнало на уотсъпа ми през нощта. Тя живее във Финикс, Аризона.

И коментарът от долу:
Щандове за месо в централен магазин...
Това никой тук не помни да го е виждал някога...

# 8 922
Аз съм в потрес. Вече наистина знам, защо не съм гласувала за този.
По добре късно, отколкото никога. Grinning

Тук сме го виждали и много по празно. Grinning

# 8 923
Това е кацнало на уотсъпа ми през нощта. Тя живее във Финикс, Аризона.

И коментарът от долу:
Щандове за месо в централен магазин...

Същото виждаме и ние. Голяма работа, че всеки си е напълнил фризера в момента. До дни ще заредят, както стана с тоалетната хартия, пастата и консервите.

Между другото, снощи в Кауфланд безброй видове пресни плодове, зеленчуци, меса и колбаси от щандовете бяха на огромни намаления. Никога не съм виждала половината зеленчуци да са със 79% надолу. Което значи, че всеки в момента купува трайни пакетирани стоки и ограничава пресните продукти, защото все пак всеки си има някакъв бюджет. Месата от витрините са силно намалели, защото всеки предпочита вместо да застане до щанда и да се приближи най-малкото до продавачката, да хвърли в количката нещо от витрината, която пипа с ръкавици и да се изнася бързо от магазина. А и опаковките са по-удобни за замразяване.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 12:39 от Анонимен

# 8 924
  • тук и там
Да, срам ме е и мен -а и аз  дори не съм гласувала за него..

Общи условия

Активация на акаунт