COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 897
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 940
По диагонал го прочетох Радев. Направи много грешки в началото и няма добри позиции в момента да говори, дори и нещо много умно да каже. Да си уволни ПР-те най-добре. Особено онзи, който измисли това за "щамът Шипка". Но да се стигне до там, че левите да ни кзват, че регулацията на цените само ще доведе до дефицит, за мен е забавно Simple Smile

# 8 941
  • София
По Нова директор на американска болница казва, че лекува само с Хидроксихлорин + антибиотик, нямало нито един починал от 100 лекувани.
Жената в Италия каза чесън с мед, отивам да бъркам.😀

# 8 942

Глупавите и ограничени са в момента сигурно 90% от обществото.

Хайде посмали малко и недей със стратегията "Вие защо биете негрите?".

# 8 943
Определено българският НОЩ се престарава.

Тук във Виена имаме право да се разхождаме с хора, с които живеем заедно, без да шетаме по други квартали с цел разходки. При нарушения глобяват. От епидемиологична гледна точка това не повишава риска за нас и за останалите. Има области под карантина и там е друго положението.
Разрешено е да ходиш на работа, ако не можеш да я вършиш от вкъщи. Не работят кафета, ресторанти, театри, кина, фризьори и козметици. На училище и градина могат да ходят само децата на заетите в критични структури. Останалите сме в платен извънреден отпуск(заплатите ни ще се възстановят на фирмите от държавата на 100%).

За много хора обаче ще е много трудно. Доста хора познавам, които са вече освободени или с предизвестие.

Тонът, с който ни говорят при обръщения е коренно различен-Тийм Австрия, трябва да издържим, ще успеем, на прав път ме, подготвяме се активно, няма да оставим никого сам с финансовите му проблеми....

# 8 944
  • София

Понеже след толкова четене отдавна съзрявах, но тази сутрин се събудих с изцяло различен поглед върху нещата, ще отговоря аз какво предлагам. Смятам, че вървим към онзи вариант със 70% и имунитет на популацията. Не че го искам. Просто не виждам друг вариант. Във всички страни се говори за изправяне на кривата. Не за изкореняване на вируса.
Предполагам нито вие нито аз сме специалисти за да виждаме варианти. В такъв случай е нормално да не виждате, това обаче не значи че няма. Оставете на специалистите да разсъждават по тази тема- например във Великобритания си смениха подхода след анализа на голям екип специалисти- отива се не на изправяне на криви а на вариант подтискане на епидемията т.е. избягване на висок %. И да не ви се струва възможен, по умни глави от нас са го преценили като единствен разумен.
 Ако поемате риска да преболедувате, вероятно ще боледувате около пика и могат да ви бъдат дадени гаранции, че няма да имате достъп до тестване, няма никой да ви диагностицира, няма да имате достъп до болница. Във варианта изправяне на кривата анализа на Импириъл Колидж показва, че жертвите преки и косвени могат да са повече дори от неприемливият вариант нищо да не правим. Мерките в Италия, Испания, Франция и т.н. са по същество мерки за изкореняване.

# 8 945
  • БГ
Не доумявам вече, защо се гледат само умрелите и само това. В тая тема искате единствено и само пълна изолация, спиране на всичко и си вярвате, че така ще се оправят нещата. Сега ревете за безкомпромисни мерки, след два месеца ще ревете заради финансовите проблеми. Защото ако другите развити държави ще помогнат на народа си, тук той ще бъде доограбен и оставен да се оправя сам.
Сега уж му помагат да не умре от болест, но това за да не му плащат лечението, но после няма да се интересуват дали има какво да яде и как да живее. Сега са много загрижени за пенсионерите и тяхното здраве, а до преди месец не им пукаше как живеят и оцеляват.

Как си представяте, че ще върви икономиката при масово заболели? Когато половината ви колеги са болни, кой в болница, кой в двуседмична карантина? Или ще работите в един офис с потвърдено болни и кашлящи? Ще отидете ли да си напазарувате в магазин, в който персоналът е болен? Ще ходите по екскурзии с температура, отпаднали и храчещи? И ще продължите да кретате така, докато болниците се претъпкват, и умиращите се извеждат навън дакато са още живи, за да се освободят места за такива с по-добри шансове?

Ударът върху икономиката не може да бъде избегнат. Мерките, освен всичко друго, имат за цел да омекотят и него, дори в момента да не е толкова явно.

А как си мислите, че икономически може да оцелее само на жито населението. Българската икономика (наричат я отворена) ма тя се крепи на Ит сектора и аутсорсинга. Да произвеждаме зърнени култури, но за доста от секторите сме нетен вносител на суровини вкл. за хранителната промишленост. Веригите ще издържат на запаси колко, щото месо, млеко, яйца и прочие внасяме. Или мислите, че зеленчукопроизводство в БГ ще изхрани населението без евтиния внос от съседите. Който съвсем скоро няма да евтин.

Ззпознайте се с гласуваното от НС и размислете без политическо пристрастие какво каза Президента. Ветото не е върху целия закон, за върху част. Ма то и слушането, както и четенето следва да е с разбиране.

# 8 946
  • София
Радев каза, че някои от мерките не са само за извънредното положение, а ще имат действие и след това. Визираше това за изнасяне на невярна информация и налагането на глоба. В закона също така няма дефиниция на "невярна информация". Според него това са ограничения в правото на словото, които не са свързани със ситуацията.

# 8 947
  • София

Преди малко проф. Хинков разказа за епидемията от 2009 г. когато за месец в България са умрели 4000 души за месец.
Лъже- вече изкараха информация, че България е докладвала 800 души за цялата епидемия.

# 8 948
Не става въпрос за разчистване на сметки при Радев, това с пределните цени ще направи така, че много стоки ще изчезнат. Дезинфектантите например, защото в световен мащаб са се увеличили цените, тоест себестойността им е променена значително. Ако има забрана - просто няма да ги има. Има стоки, при които тази регулация не работи добре.

# 8 949
По Нова директор на американска болница казва, че лекува само с Хидроксихлорин + антибиотик, нямало нито един починал от 100 лекувани.
Жената в Италия каза чесън с мед, отивам да бъркам.😀
Л ...но + мед + чесън е оригиналната рецепта, от мед. лице я знам.Kissing Heart
Щом американците се намесиха открито с медикаменти, ще намерят лечение скоро.

# 8 950
  • София
Цитат

Преди малко проф. Хинков разказа за епидемията от 2009 г. когато за месец в България са умрели 4000 души за месец. Предимно млади хора, бременни и малки деца. Тогава нещо някой да е седял вкъщи, да е ревал по форумите за крути мерки.
Не знам за проф.Хинков-аз 2009 съм била бременна със първото си дете и за такова нещо нито съм чувала,нито имам спомен..Та освен просто да са го криели от всички,друго обяснение нямам..
Епидемията от 2009 от H1N1(свински грип). Не са крили за нея, пак имаше национална грипна ваканция тогава.

# 8 951
Това чесънът май напразно го отричат. Много работа върши, а и сега точно пресният е много вкусен.
Моето мнение защо трябва да сме изолирани сега - всеки смята статистики, но никой не отчита факта, че тази гадория може да оживее много кратко, ако не е в човешки организъм. И за това колкото по-пълна е карантината, толкова по-бързо той ще изчезне без никакъв стаден имунитет. Китай е най-добрият пример. Какво стана с Ухан, като доста време нямаше ограничения (т. е. изграждане на стаден имунитет)?
Другите провинции са с много малко случаи и много по-малко починали. Просто там взеха мерки навреме.

# 8 952
  • София
Определено българският НОЩ се престарава.

Тук във Виена имаме право да се разхождаме с хора, с които живеем заедно, без да шетаме по други квартали с цел разходки.
Не се престарава- не е забранено да се разхождаме включително в други квартали.

# 8 953
  • София
Всъщност си мисля, че можем вътрешно да се изхраним, може това да се окаже шанс за нашите производители. Обаче трябва да оставят хората да могат да си гледат животните и нивите. Прави са тези, които казват, че животните им ще умрат от глад, ако не ги пускат  на КПП-то. Земеделието и животновъдството си имат цикъл, който не трябва да се прекъсва. Малко ли свине уморихме покрай чумата, сега и другите животни ли да измрат, а и земеделието си иска работа. Мисля, че си имаме достатъчно капацитет за произвоство и много бързо може да се организира за нашите нужди.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 12:43 от Andariel

# 8 954
Не, Бергамо не е затворено от месец. Червена зона е откакто такава стана цяла Ломбардия, мисля около две седмици.  Закъсняха да ги затворят там, предполагам заради многото фабрики.
Фабриките още си работят, или поне повечето. От днес ще има още рестрикции в тази посока.
Рано е Италия да изправят кривата, 2 седмици са минали от карантината и в началото не е спазвана.

Общи условия

Активация на акаунт