COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 879
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 8 970
  • БГ
Всъщност си мисля, че можем вътрешно да се изхраним, може това да се окаже шанс за нашите производители. Обаче трябва да оставят хората да могат да си гледат животните и нивите. Прави са тези, които казват, че животните им ще умрат от глад, ако не ги пускат  на КПП-то. Земеделието и животновъдството си имат цикъл, който не трябва да се прекъсва. Малко ли свине уморихме покрай чумата, сега и другите животни ли да избрат, а и земеделието си иска работа. Мисля, че си имаме достатъчно капацитет за произвоство и много бързо може да се организира за нашите нужди.

Не можем да се изхраним без лишения. В следствие на чумите по свине, птици, едри и дребни бозайници от последните години нямаме вече такива производтсва. А те не се възстановяват за един сезон. Даже и да няма ограничения в придвижването, а то го има в момента. Колко са домакинствата (особено по големите градове), които отглеждат в собствено стопанство по вили и села. Сега се сее и обработва, затворени за след месец ще е късно е либе за китка.  На терасата в блока и марули не можем си отгледа.

# 8 971
В болницата в Залцбург, Австрия, тече клинично изпитание на два препарата. Докладват омекотяване на симптомите с 90%, публикацията се очаква до дни.

# 8 972
Определено българският НОЩ се престарава.

Тук във Виена имаме право да се разхождаме с хора, с които живеем заедно, без да шетаме по други квартали с цел разходки. При нарушения глобяват. От епидемиологична гледна точка това не повишава риска за нас и за останалите. Има области под карантина и там е друго положението.
Скрит текст:
Разрешено е да ходиш на работа, ако не можеш да я вършиш от вкъщи. Не работят кафета, ресторанти, театри, кина, фризьори и козметици. На училище и градина могат да ходят само децата на заетите в критични структури. Останалите сме в платен извънреден отпуск(заплатите ни ще се възстановят на фирмите от държавата на 100%).

За много хора обаче ще е много трудно. Доста хора познавам, които са вече освободени или с предизвестие.

Тонът, с който ни говорят при обръщения е коренно различен-Тийм Австрия, трябва да издържим, ще успеем, на прав път ме, подготвяме се активно, няма да оставим никого сам с финансовите му проблеми....

В Австрия заразените са 336 на милион, а у нас 23
Вие кой вариант предпочитате?

Тоя с тестовете, който показва реалната картина.

# 8 973
  • София
Със сигурност няма да умрем от глад, ако оставят хората да си гледат селското стопанство. 
А ценообразуването трябва да е под контрол, защото иначе се превръща в спекула. Спекулата е по-страшна от вируса, преживяли сме я в зората на демокрацията, хората по време на война също са я преживявали.

# 8 974
Определено българският НОЩ се престарава.

Тук във Виена имаме право да се разхождаме с хора, с които живеем заедно, без да шетаме по други квартали с цел разходки. При нарушения глобяват. От епидемиологична гледна точка това не повишава риска за нас и за останалите. Има области под карантина и там е друго положението.
Скрит текст:
Разрешено е да ходиш на работа, ако не можеш да я вършиш от вкъщи. Не работят кафета, ресторанти, театри, кина, фризьори и козметици. На училище и градина могат да ходят само децата на заетите в критични структури. Останалите сме в платен извънреден отпуск(заплатите ни ще се възстановят на фирмите от държавата на 100%).

За много хора обаче ще е много трудно. Доста хора познавам, които са вече освободени или с предизвестие.

Тонът, с който ни говорят при обръщения е коренно различен-Тийм Австрия, трябва да издържим, ще успеем, на прав път ме, подготвяме се активно, няма да оставим никого сам с финансовите му проблеми....

В Австрия заразените са 336 на милион, а у нас 23
Вие кой вариант предпочитате?
Да пишем пак след месец, а?

# 8 975
"Дарвинистите" ще бъдат едни от първите, които ще реват за "прекалените мерки" сега, ако се случи това, което искат. Но в живота няма бутон Replay.
Същите тези сега реват, че не е трябвало до допускаме да влизат болни тук и че е трябвало да се спазва строга карантина, но когато това беше възможно като мярка, всеки който повдигаше този въпрос беше "параноик, пречещ на икономиката и свободата на хората".
Скрит текст:

А в момента една от най-големите заблуди, които се тиражират е, че просто можем да вдигнем мерките и всичко, дори в икономически план да продължи както досега като няма и да разберем как ще го изкараме.
[/spoiler]
Е не е съвсем така, Лили. И за мен беше изключително важно това нещо да се спре още в Китай и да не се подценява. Сега обаче не ми остава нищо друго, освен да приема, че сме пред свършен факт. И го приемам спокойно - и да се ядосвам, смисъл няма. Виждам обаче следващата задаваща се опасност и по-добре да се съсредоточим върху нея. Миналото не можем да променим, но бъдещето можем.

# 8 976
  • София
raptor, посочи ми една държава в Европа, която да го вижда? Къде говорят за унищожение на вируса, каквито бяха надеждите в Китай? Само двете криви се размахват - едната така, пък другата иначе. Да, надяваме се, че ще спечелим време за ваксина. През това време, ако е 6 месеца, година, по бункерите ли да стоим затворени? Дали да не си изям още сега котките, за да ми остане за по-натам малко котешка храна? Joy
В Китай вече беше извършено унищожаване на вируса в провинция Хубей, новите случаи вече са само дошли от чужбина под задължителна карантина. Щом Китай успя, всички останали могат. Прочетете доклада на Импириъл Колидж- има го навсякъде- няколко пъти е споделян тук.
 Времето не е 6 месеца- в Китай е два при това след голямо закъснение. Изправянето на кривата води не до 6 а до 18 месеца според доклада за който говорих. Най-евтиният и бърз вариант и с минимални човешки жертви и икономически щети е унищожаване- три месеца максимум. Дори и човекът от БАН дето ще моделира за у нас каза същото- а си разбира много от работата- уверявам ви! Моля доверете се на специалистите!!!

# 8 977
  • тук и там
Не знам,само преди седмица тук -в темата всички роптаеха за цените на маските,спирта и т.н.и искаха да се вземат мерки срещу спекулата..
Мен пряко не ме засяга-така или иначе при нас маски няма..Ама дори и тук,(Белгия)дето са без правителство от една  година  -постигнаха някакво съгласие заради кризата а във БГ -всеки си дърпа към него чергата и си прави изявления и т.н.

# 8 978
  • Варна
Президентът поиска конкретен закон против спекулата. Недопустимо е лекари да носят наказателна отговорност.
Част от проектозакона е в разрез с конституцията ни. Кое не разбрахте?
Тиквите сега ли откриха, че липсва персонал и оборудване в болниците.
Затварят цели отделения заради болен лекар. Защо не тестват медиците приоритетно?

# 8 979
Със сигурност няма да умрем от глад, ако оставят хората да си гледат селското стопанство. 
А ценообразуването трябва да е под контрол, защото иначе се превръща в спекула. Спекулата е по-страшна от вируса, преживяли сме я в зората на демокрацията, хората по време на война също са я преживявали.

Естествено,че няма. Отиваш  купуваш семена за моркови и след 3 седмици имаш прясна храна на масата.

# 8 980
Брифингът ще е в 14.30

# 8 981
  • София
къде да си ги посадя, на терасата?
ние си имаме достатъчно голям потенциал в земеделието и животновъдството да се изхраним.

# 8 982
  • HH
https://www.peticiq.com/256406?u=4756704&uv=21729705&utm_source=fb_share
Бютитата вече започнаха.Срамота е!Аз няма да подпиша.От преди 3седмици нашия бранш е сме най-засегнат,но стоя и търпя.Не е сега времето за това.Направо ме е срам.

Не могат да ме трогнат. Колко от тях отчитат всички приходи, които правят ? Сигурно са единици. Ами да си ползват парите от укритите данъци сега... в
Върховна наглост.

Вчера един журналист беше туитнал, че Германия в момента я крепят най-зле платените браншове. Продавачите и доставчиците. И е прав.

# 8 983
къде да си ги посадя, на терасата?
ние си имаме достатъчно голям потенциал в земеделието и животновъдството да се изхраним.

Където решиш.

# 8 984
  • БГ
Ухан като град е 9.5 милиона, цялата провинция Ухан е 56 мил. нселение. Китайците приложиха мерките с изолацията, но и там не се чува с какво са се лекували. Освен, че много бързо се организираха и построиха болници, командироваха си специалисти от други краища и се справиха. Пренасянето на вируса по света обаче не се спря.  Но пък сега целия свят ще изпита последиците от това чисто икономически. Нарича се нарушена верига на доставките.

Интересно ми е как вируса достигна за толкова кратки срокове до такива територии като Аляска примерно. Едва ли е туристическа дестинация.

Общи условия

Активация на акаунт