COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 000 093
  • 22 670
  •   5
Отговори
# 9 135
  • Bulgaria
Поне да разбирам от думите му, че правят всичко възможно да се снабдим с лекарства и субстанции за производството му. Дано да е така!

# 9 136
  • Bulgaria
В момента почти всяка верига хранителни магазини търси служители. Тези, които нямат доходи може да си намерят работа.

# 9 137
Доколкото аз разбрах става въпрос само за засегнатият от КОВИД бизнес. На Пена, която се занимава с нещо, което по закон, никой не спира, например фирма в ИТ сферата, защо трябва някой да й дължи обещетения? Мисля, че и в Англия нещо такова се говори, не е точно за всички.

# 9 138
  • Варна
Отвратителна политическа демагогия. "Никоя друга държава не се организира по- бързо...
Полицаите ШЪ СЪ уморят..."
Заразата дойде от пътуващи. Самолетите за почти 5 млрд. ги купи правителството. Получиха потупване по рамото от Тръмп.
Пандемията е от 3 месеца. Наслушах се на лозунги от "бивши" кадри на БКП.
Вярвам на изплашените медици, без защита и консумативи. Не на политически циркаджии.

# 9 139
Хора,ще има помощ за икономиката.Тези 60 процента от заплатата са си предвидени и са част от плана за действие .Всички ще получат пари от световната банка.Не знам колко пъти да го напиша,клипчета с изявления пусках,обаче -не..
И аз няколко пъти писах, че не е вярно това. Никой няма да получи 60%. Сега се иска от работодателя да те държи и плаща. После в някой красив момент да каже - ей тия хора трябваше да ги съкратя, ма не ги. Ок, правителството ще даде едни 60%, но пък работодателя трябва да плати осигуровките на пълната заплата. Реалната помощ пада пъти. Нито една сметка е й даден гратисен период. Само някои, абсолютно несъществени. Неплатения отпуск си е неплатен - да не говорим, че след 30 дни вече не се зачита и за трудов стаж. Ма стойте си 3 месеца или 5 или повече. Ми то хората е много по - добре да са на борсата. И не може всички да са продавачи или берачи или чистачки.

# 9 140
  • Варна
Значи голямо ревАне!
Всички излязохме бедни и я закъсАхме за 10 дни...
Пък като гледа човек колите по улиците, строителството, фрашканите заведения, пътуванията зад граница и пълните колички в магазините, се чуди де Й тоз' беден народ.
Не проумявам как бедни хора купуват имоти и карат коли на подобна стойност, като за разтуха не спират и почивките тук и там.
Убедена съм, че масово тези, които най нямат, реват много по-малко или кътат тревогите в себе си.

# 9 141
Тя и преработващата индустрия ще спре да работи. На нас са ни на привършване материалите,  платили сме нова доставка,  но превозвачът ни изчаква нещо,  че точно от северна Италия трябва да се вземе.
Но аз съм за строга карантина за 3 седмици,  ако трябва всичко да спре да работи,  на хляб,  сол и яйца ако трябва да издържим,  за да почне после всичко да функционира нормално.

# 9 142
Чудя се как половината пишещи тук гледат ТВ  и нищо не разбират от това което гледат и слушат...тц,тц....

Поне да разбирам от думите му, че правят всичко възможно да се снабдим с лекарства и субстанции за производството му. Дано да е така!

не лъже,бъди сигурна

# 9 143
В момента почти всяка верига хранителни магазини търси служители. Тези, които нямат доходи може да си намерят работа.
В повечето провинциални градчета, а за села да не говорим се борят по 10-15 човека за едно място каквото и да е то, така че не говорете глупости.

# 9 144
Цитат
Възможно ли е в Италия да е от турист от Германия заразена, а не от Китай. Защото тези дето са изследвали и мислили май не са от китайците там. Значи, вирусът е доста преди това, имало е случаи , знаело се е, но ..е минавал като вирусна пневмония.
Някой в youtube беше казал, че Милано и околностите са логистичният център, откъдето тръгват камионите и влаковите композиции със суровини за немските фабрики. Представители на много немски компании пътуват служебно до там. Не е трудно нещо да се прехвърли по веригата шофьор на камион-товарач-диспечер. Но това е само спекулация. Момичетата от Италия могат да кажат повече по въпроса.

# 9 145
  • Пловдив
Ееее, добре че Бойко въведе забрани, ра да видят и другите от него Stuck Out Tongue Winking Eye  Бавария, напр.

# 9 146
В повечето неща, които изговори Борисов има абсолютен резон, но! Когато народът ти е беден и изправен пред пандемия не е време да си вадите политическите кирливи ризи. Достатъчно сте затънали в кал, че да се омазвате с още.

# 9 147
Мария, безработните регистрирани пак ще си получават парите, както до момента. Другите-нерегистрираните, ами те и досега не са имали нужда от пари, значи...на тях какво?
Един искаше във фейса 2000лв на човек от семейство да се дадели, за да си стои вкъщи, иначе излизал на протест и т.н. Не знам колко от нас взимат тази заплата. Аз , определено -не.

# 9 148
  • MI
Не е толкова масово заразяването дори в Ломбардия, защото въпреки сравнително малкото тестове, които правят (сравнено с други региони), 50% са отрицателни. И това само на хора със симптоми и контакти с болни. Просто е рано да даде резултат карантината. Заредете се с търпение, защото навсякъде това е горе-долу времето, което е нужно за да се промени поне малко тенденцията.

# 9 149
Борисов: А БНТ искат ли още пари? Да ви дадем и на вас?А бТВ искат ли повече пари?
Репортер на бТВ: Ние не ползваме ваши пари.

Айдееее 😂

Общи условия

Активация на акаунт