COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 649
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 285
  • Варна
Я, сега да чуем психиатъра по нова.

Както казах, вече съм го минала това - ще се гледаме намръщено и подозрително...после идват и други неща, които няма да разказвам тук, че младите хора и без това са наплашени. Просто трябва нещата да се оставят такива, каквито са в момента, без повече притискане на хората. Да спрат страшните истории по ТВ, да спрат имиджите на огромни вируси на фона на страшна музика, да започнат да дават повече леки и приятни предавания, да показват повече усмихнати лица, добри новини, които сигурна съм и в момента съществуват.

Борисов ми хареса, вярвам му. Хареса ми, че за момента удържа натиска на разните едри бизнесмени държавата да ги подкрепи - не може да имаш бизнес за милиони и да нямаш възможност да го подкрепиш самият ти за няколко месеца. Не може така да се работи - отговорното отношение на един бизнесмен е първо да се погрижи за бизнеса си (има отговорност за много хора, които работят за него), да го направи сигурен, пък после да си купува къща в Ибиса. И като си купил къща в Ибиса, като ти потрябват свежи пари, продаваш къщата и продължаваш....
Харесват ти комунистическите лозунги. Здравната ни система, полиция, висока смъртност и престъпност харесват ли ти?
Аз не харесвам гаменски изказ и комунистически лозунги. Горкият с кирка и лопата станал милионер. Стажът му при бай Тошо има ефект. Може и да национарллизира и да открадне от богатите, както са правили бедните партизани. Останали са 3 млрд. от Сребърния фонд. Няма реален излишък, това допада ли ти?
Карантината ще е кратка. После ще пуснат стадото да работи и да пълни бюджета. Който оцелее.
Ще се молим за тестове, помощ и разумни действия. Бойко също ни насърчи основно да се молим....

# 9 286
Отклоняват ни вниманието.. наговорили са се Бойко и  Радев  (шегувам се,разбира се..).

Е как шега? Във фейса доста хора мислят, че вируса е измислен от политиците, да не кажа даже тези в БГ. Не вярват, че съществува и т.н.

А може и да е пенсионна реформа....

# 9 287
Световната здравна организация (СЗО) предупреждава правителствата да не се фокусират върху ограничаването на социалния живот в борбата с коронавируса. „Това, на което наистина трябва да се съсредоточим, е да намерим хората с инфекции и да ги изолираме“, каза експертът на СЗО Майк Райън в Би Ти Ви. "Опасността от ограниченията за излизане е, че ако не предприемем силни здравни мерки, вирусът заплашва да се разпространи отново, ако отново бъдат премахнати ограниченията за движение", предупреждава той.

# 9 288
Скрит текст:
Пак се включвам от нищото, но тук поне мога да споделям. Тревожи ме до кога ще продължи всичко, направо е страшно. Животът се променя много. А колко още може.. Споменава се вече за цяла година, в която нещата няма да са в нормално русло, това вече ми е направо страшно.

Колкото в Китай ако спазваме техните мерки, т.е. 2-3 месеца. Ако спазваме други мерки - никой не знае. Понеже работя в сферата на международния транспорт под секрет ще ви кажа, че от средата на март вече има значителен брой контейнери тръгнали към Европа. Т.е. - там вече нещата тръгват нагоре.

Понеже аз явно не разбирам, може ли някой да обясни как 11- милионен град чудодейно изгради имунитет със 100 000 заразени , което е точно 1 %. Все едно в моята фирма двама човека от 200 да се заразим, другите да се скрият вкъщи и да кажем, че сме победили заразата. И какво става когато някой от другите 198 хване вируса ?
И ако истината е , че реално заразените са били 50 пъти повече, то тогава не карантината е дала резултат, а общият имунитет.

# 9 289

Ами ние сме с 2 големи кредита, само мъжът ми работи,
освен това се лекувам извън БГ и много ми спънаха работата,
което е фатално за мен, но като са казали, че ще има карантина, я спазвам, не мрънкам.
Специално аз пък изобщо не съм конфликтен човек, просто се възмущавам,
че никой не спазва наредбите, затова всичко ще се проточи и ще страдаме повече,
защото сме недисциплиниран народ. А тонът, с който се обръщаш към мен, не говори добре за теб!
Човек който има нужда от лечение, не би пожелал някакви майки да бъдат глобени.
Ако толкова ще ви олекне сигнализирайте в плоцията, че 2 майки с 2 деца стоят в градинка.
Това няма да ви плати кредита, нито да ви излекува.
Явно не разбирате за какво говоря, защото не искате да разберете!
Нямам нерви и желание да си хабя енергията повече!
Не са само 2, и не са само майки с колички, много са, трябва да ви изпратя снимка,
за да видите, че градинката е пълна на моменти и на никого не му пука.
Просто тези двете днес ми направиха много лошо впечатление,
че нямаха грам отговорност с поведението си.
Освен това не визирах конкретно тях, че трябва да бъдат глобени,
а всички, които нарушават карантината.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 16:22 от sisi345

# 9 290
Мадлен Алгафари: дишайте бавно!😂

# 9 291
Никой от семейството и близкият ми кръг не е болен и няма оплаквания. Не разбирам защо да е тайна, ако някой има и да не споделя във форум? През монитора и клавиатурата не лови.
Друго няма да комантирам защото мога да изпадна под ударите на новия закон за всяване на паника и разгласяване на "невярна" информация.  Макар че след изказването на наш баце каквото и да кажем, няма как да го надминем.

# 9 292
Маските навсякъде са кът.Аз пък да кажа,че само във БГ има маски в аптеките..или поне до скоро е имало.В Западна Европа отдавна няма за други хора, освен медици и само китайки можеше да видиш с маски.Всички започнаха да поръчват -ама не може да се насмогне на търсенето. Аз съм във Белгия .Вчера мисля дойдоха маски от Шанхай. Дългоочаквани..Това е положението навсякъде.

" навсякъде" и болница не е едно и също,или греша?!?

# 9 293
... под секрет ще ви кажа, че от средата на март вече има значителен брой контейнери тръгнали към Европа. Т.е. - там вече нещата тръгват нагоре.
От къде са тези контейнери и какво има в тях! То "нагоре" се тръгва и след бомбен атентат.

# 9 294
Кой психиатър даваха?

# 9 295

Това, което зная за вирусните пневмонии е, че към тях много често се прибавя и бактериална инфекция, затова се дават антибиотици - заради бактериалната. Вирусната няма как да се лекува, но това го знаете.

Именно тук е тънкият момент - да се хване бактериалната (ако се развие) и да се третира с подходящия антибиотик.Това може да стане обаче единственно в болнична среда , с посявка, антибиограма, скенер и т.н...Все неща които при сегашната ситуация са невъзможни.Защото обърка ли се антибиотика както се получи при мен, нещата отиват по дяволите. Резистентност, гъбична инфекция от антибиотика , месеци последващи усложнения..

# 9 296
... под секрет ще ви кажа, че от средата на март вече има значителен брой контейнери тръгнали към Европа. Т.е. - там вече нещата тръгват нагоре.
От къде са тези контейнери и какво има в тях! То "нагоре" се тръгва и след бомбен атентат.

Давам пример - детски играчки.

# 9 297
  • Варна
От къде са тези контейнери и какво има в тях!
  Китайски стоки от Китай.Rolling Eyes

# 9 298
  • София
Не му зная името, един н дълга сивкава коса май. Аз обикновено телевизора го слушам, а не го гледам.

# 9 299
  • Варна
А в крайна сметка, като казват да си останем вкъщи и да се лекуваме, с какво имат предвид да се лекуваме, стандартни противовирусни средства ли? Кои? Тамифлу, ремантадин или? Изопринозин ли? Не съм чула да кажат кое от тези лекарства е добре в началния етап да се приема, но съм чувала да споменават израза "стандартни противовирусни средства".
Относно това, защо се случи така точно в Италия и Китай, във фейсбук изчетох предположения, че италианците и китайците са мърлячи и мизерници като цяло открити пазари, храни, а италианците са доста болна и изнежена нация, всеки с по една шепа хапчета. Съчетано с това, че живеят цели фамилии заедно, а може би има и генетичен момент, заедно с това, че закъсняха мерките, вероятно нещата се обясняват в известна степен.

Общи условия

Активация на акаунт