COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 892
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 270
Добре, де...кой му шушна на Президента баш сега да подлива вода на Бойко? До вчера ги даваха заедно..кому е нужно баш сега?

А защо президента не отиде в петък и да си каже мнението там още? Точно от заяждания нямаме нужда сега.

Андариел, Лъки, благодаря 🌷

# 9 271
  • тук и там
Маските навсякъде са кът.Аз пък да кажа,че само във БГ има маски в аптеките..или поне до скоро е имало.В Западна Европа отдавна няма за други хора, освен медици и само китайки можеше да видиш с маски.Всички започнаха да поръчват -ама не може да се насмогне на търсенето. Аз съм във Белгия .Вчера мисля дойдоха маски от Шанхай. Дългоочаквани..Това е положението навсякъде.

# 9 272
Пак се включвам от нищото, но тук поне мога да споделям. Тревожи ме до кога ще продължи всичко, направо е страшно. Животът се променя много. А колко още може.. Споменава се вече за цяла година, в която нещата няма да са в нормално русло, това вече ми е направо страшно.

# 9 273
Хора,ще има помощ за икономиката.Тези 60 процента от заплатата са си предвидени и са част от плана за действие .Всички ще получат пари от световната банка.Не знам колко пъти да го напиша,клипчета с изявления пусках,обаче -не..
Да де, но питам за безработните, за нерегистрираните ( които са най много, и всъщност не са били тежест на държавата понеже не са я доели по никакъв начин) , за волнонаемните, за сезонните работници и да не продължавам.Защо само за тия със заплати ? ВСИЧКИ СМЕ ХОРА ! Ония дето ровят по кофите, бездомните и нямащите думата не са ли хора !
Мисля че ако се дават пари, трябва да е по равно на всеки пълнолетен български гражданин ! Без преференции и без разделение ! По избирателни списъци !
За безработните - получават обезщетение от борсата, после социални помощи. Няма да има нов телефан за 1000+ лв, все ще оживеят някак.
За тези, които работят нелегално без договори - държавата не им е длъжна, защото останалите плащаме осигуровки и данъци, които са доста голям процент от доходите ни. Като човек иска да работи без договор, да е така любезен да заделя бели пари за черни дни.
Сезонните - май отново ще са на социални помощи.
Ровещите по кофите са или разнасящи зарази кошари, които дори с танкове няма да могат да ги настанят някъде, или или мургав събратя, които нямат и един ден трудов стаж, раждат като зайци.
Да бе, на всеки по калпак пари на куп - да, но от къде ще дойдат тези пари? Нали на останалите работещи трябва да им вдигнат данъците на 90%, и пак това ще е малка част от нужните пари!
Да, лошо е положението. Но и през Лукановата зима и през Жан-Виденов ата хиперинфлация минахме и някои още сме живи.
Ооо, колко хуманност и алтруизъм струи от този пост ! Браво ! Най добре е да се раздадат на собствениците на фирми шиещи маски и костюми по държавна поръчка на тройни цени, които най вероятно ще се окажат ненужни, на търговските вериги и аптеките които неусетно вдигнаха с по 1/3 цените на почти всичко, и пак - да не забравим накрая за популизма - на учителите, понеже седят пред компютъра в къщи и си тормозят очите, на полицаите - понеже са уморени и претоварени, може и на лекарите  от първа линия, макар че повечето от тия 170 човека болни са си в къщи и лекар им е баба им..
ПП. Става дума за отпуснатите милиард и 300 милиона евро ЕВРОПЕЙСКА  помощ !!! Или там колко ще бъдат отпуснати, а не от твоите данъци !

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 16:11 от Maria 56

# 9 274
Егати, темата за Covid19 ли е или за Бойко Борисов и Румен Радев. Съвсем му отпуснахте края, а още сме в началото на изолацията. Simple Smile Малко чистка няма да е излишна.

# 9 275
в карантина не са ли само контактни и заразени и завърнали се от еди кои си страни? Не сме ли ние в извънаредно положение и кое пречи на завиждащите на майките с деца и други, просто да излезнат и да се разходят около блока? Като спазват дистанция и т.н

# 9 276

Ами ние сме с 2 големи кредита, само мъжът ми работи,
освен това се лекувам извън БГ и много ми спънаха работата,
което е фатално за мен, но като са казали, че ще има карантина, я спазвам, не мрънкам.
Специално аз пък изобщо не съм конфликтен човек, просто се възмущавам,
че никой не спазва наредбите, затова всичко ще се проточи и ще страдаме повече,
защото сме недисциплиниран народ. А тонът, с който се обръщаш към мен, не говори добре за теб!
Човек който има нужда от лечение, не би пожелал някакви майки да бъдат глобени.
Ако толкова ще ви олекне сигнализирайте в плоцията, че 2 майки с 2 деца стоят в градинка.
Това няма да ви плати кредита, нито да ви излекува.

# 9 277
Пак се включвам от нищото, но тук поне мога да споделям. Тревожи ме до кога ще продължи всичко, направо е страшно. Животът се променя много. А колко още може.. Споменава се вече за цяла година, в която нещата няма да са в нормално русло, това вече ми е направо страшно.

Колкото в Китай ако спазваме техните мерки, т.е. 2-3 месеца. Ако спазваме други мерки - никой не знае. Понеже работя в сферата на международния транспорт под секрет ще ви кажа, че от средата на март вече има значителен брой контейнери тръгнали към Европа. Т.е. - там вече нещата тръгват нагоре.

# 9 278
Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин заяви, че планираната помощ за кризата ще включва директни трансфери към семействата. За четиричленно семейство сумата може да бъде около 3000 долара. Това трябва да бъде еднократно плащане. Той се надява пакетът от помощи да бъде одобрен от Конгреса в понеделник.

# 9 279
  • MI
Скрит текст:
Президентът поиска вето на част от закона за извънредното положение, в частност спекулата, свободата на словото и минимализиране на риска от от злоупотреба на сила" от страна на въоръжените сили.

https://www.google.bg/amp/s/nova.bg/amp/news/view/2020/03/22/282 … D0%25B5%25D0%25BE

Бойко...него не мож' го преразказа. В общи линии, България взела най-ранните и добри мерки в цяла Европа, държавният резерв още няма да се отваря, не иска да удължава извънредното положение, но ако трябва ще и
другото са спомени как копал с кирка.
Ох, благодаря ти, освен за синтезирана та информация и че ме разсмя с последното.н:grinning:

# 9 280
  • тук и там
Отклоняват ни вниманието.. наговорили са се Бойко и  Радев  (шегувам се,разбира се..).

# 9 281
  • София
Айде сега, и тая започна с позитивистките истории! Клиентите й бързо пренаредили приоритетите. Ами, тя не работи с бедни клиенти, хонорарите и са цифромания, интересно какви ли клиенти й се обаждат!

# 9 282

Ами ние сме с 2 големи кредита, само мъжът ми работи,
освен това се лекувам извън БГ и много ми спънаха работата,
което е фатално за мен, но като са казали, че ще има карантина, я спазвам, не мрънкам.
Специално аз пък изобщо не съм конфликтен човек, просто се възмущавам,
че никой не спазва наредбите, затова всичко ще се проточи и ще страдаме повече,
защото сме недисциплиниран народ. А тонът, с който се обръщаш към мен, не говори добре за теб!
Човек който има нужда от лечение, не би пожелал някакви майки да бъдат глобени.
Ако толкова ще ви олекне сигнализирайте в плоцията, че 2 майки с 2 деца стоят в градинка.
Това няма да ви плати кредита, нито да ви излекува.
Да, нали? А вируса дойде защото ние сме лоши към природа, животни и себеподобни! Ние сме егоисти, страхуваме се само за себе си и близките си. Никакво смирение

# 9 283
Отклоняват ни вниманието.. наговорили са се Бойко и  Радев  (шегувам се,разбира се..).

Е как шега? Във фейса доста хора мислят, че вируса е измислен от политиците, да не кажа даже тези в БГ. Не вярват, че съществува и т.н.

# 9 284
  • София
Тези с измисления вирус ако се окажат прави, ще ги черпя! Ха, дано, ама надали!

Общи условия

Активация на акаунт