COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 875
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 240
Скрит текст:
😂 Не, това с парите за бТВ, с монолога и кирката беше един път! Категорично не разбирам хората, изпадащи в паника като наближи време за брифинг. Аз в този момент единствено гледам да не ям и да не пия, че ще се задавя от хилеж и ще пукна преди короната.

Това беше добро,с тая разлика ,че днес го изключих след като каза"ми продайте си мерцедесите и майбасите",дойде ми вповече,а беше началото...

Точно по този въпрос го подкрепям. Една особена част от работодателите гледат единствено да си изцедят служителите, като същевременно им плащат мижави заплати и никакви осигуровки.  А, както каза потребителката преди мен, въпросните шефове първи писнаха да ги подпомага държавата. Защо?

Прав беше Борисов, откъде накъде държавата ще облекчава работодателите, които си съкратиха служителите? Предвидените помощи са за онези, които искат да задържат работната си ръка, а не онова до им е до края и душата в рая.

# 9 241
  • MI
Може ли някой с две думи да ми обясни какво се случва в България? Без цветистия речник на Бойко.
Не, Тарталета, детски площадки отдавна са затворени. Единственото отворено НА МЕСТА бяха парковете за самотен спорт. Т.рю можеше да правиш джогинг например. Сега не може. Всякакви събирания от доста време са забранени. Директно бяха смонтирани или заключени специално детските площадки. Полицията обикаляше в парка при нас. Не, не са взети по-късно от при вас мерките за съжаление и се вижда от огромния ръст в Испания.
.

# 9 242
Хора,ще има помощ за икономиката.Тези 60 процента от заплатата са си предвидени и са част от плана за действие .Всички ще получат пари от световната банка.Не знам колко пъти да го напиша,клипчета с изявления пусках,обаче -не..
Да де, но питам за безработните, за нерегистрираните ( които са най много, и всъщност не са били тежест на държавата понеже не са я доели по никакъв начин) , за волнонаемните, за сезонните работници и да не продължавам.Защо само за тия със заплати ? ВСИЧКИ СМЕ ХОРА ! Ония дето ровят по кофите, бездомните и нямащите думата не са ли хора !
Мисля че ако се дават пари, трябва да е по равно на всеки пълнолетен български гражданин ! Без преференции и без разделение ! По избирателни списъци !
За безработните - получават обезщетение от борсата, после социални помощи. Няма да има нов телефон за 1000+ лв, все ще оживеят някак.
За тези, които работят нелегално без договори - държавата не им е длъжна, защото останалите плащаме осигуровки и данъци, които са доста голям процент от доходите ни. Като човек иска да работи без договор, да е така любезен да заделя бели пари за черни дни.
Сезонните - май отново ще са на социални помощи.
Ровещите по кофите са или разнасящи зарази кошари, които дори с танкове няма да могат да ги настанят някъде, или мургави събратя, които нямат и един ден трудов стаж, раждат като зайци.
Да бе, на всеки по калпак пари на куп - да, но от къде ще дойдат тези пари? Нали на останалите работещи трябва да им вдигнат данъците на 90%, и пак това ще е малка част от нужните пари!
Да, лошо е положението. Но и през Лукановата зима и през Жан-Виденовата хиперинфлация минахме и някои още сме живи.
А някой замисля ли се, че ако няма жестоки рестрикции в момента, какво може да се случи?
Примерно, разболява се и се карантинира част от работещите в АЕЦ? Има два варианта:
Оптимистични - много хора много време без ток, а ако се срине системата - без какъвто и да е ток в страната ден, два или повече.
Лошият - някой болен или не издържал от преумората направи гаф и гръмне реактор? Е тогава ще си възстановим девствената природа, както стана в забранената зона на Чернобил, а голяма част от нас ще умираме с екзотични симптоми, ще раждаме уродчета и още неща, за които не искам да пиша (това не са фастанмагории, професионално много добре знам до какво може да доведе изпуснатото "мирно атомче").
Натръшкват се всички медици (дори и сега много от тях вече са в карантина и дълго време извън строя с под 200 официално заразени). Резултат - спомням си Шкумбата от студентските ми години, когато и той беше студент. Явява се студент на изпит по Гражданска отбрана и го питат какво трябва да се направи, ако падне атомна бомба у нас. Отговор - завивам се в един бял чаршаф и тръгвам към гробищата, за да е лесно да ме закопаят.
Да, това са апокалиптични картини, на всяка от тях е много вероятно да ни достигне, ако не се вземат шпешни мерки!
НЕ съм хипохондричка, дори имам големи съмнения, че тази гадория мина през мене, но това е реалността!
Ако не друго, вижте какво е в Бергамо е на други места в Северна Италия.
А ние НЕ сме Китай, където успяха в Ухан да спрат това. Просто при нас всичко ще се разпадне и ще може да оживеят само тези по селцата, самоизхранващи се.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 16:09 от Недоволна

# 9 243
Скрит текст:
Хора,ще има помощ за икономиката.Тези 60 процента от заплатата са си предвидени и са част от плана за действие .Всички ще получат пари от световната банка.Не знам колко пъти да го напиша,клипчета с изявления пусках,обаче -не..

Клипчета с изявления?!?Нещо официално прието ли е,че съм изпуснала явно?
Ами кога да го направят по-точно? Заети са да осигуряват маски ,облекло и лекарства и да убеждават хората да си стоят по къщята за да не ръсят зараза..
Не знам от кога са ограниченията,обаче се оказва че само след седмица -хората са готови  да затрият и себе си  и половината възрастно население,но да си получат заплатата..Ей на това му се казва ...да продадеш майка си и баща си..(не се вързвайте-малко черен хумор).
Интересно,че точно тези хорица със ниските пенсии не ривЪт..но факт!Други го правят..

Защото много маски и защитни облекла са осигурили,затова сигурно взех от моят офис няколко маски за мъжът ми ,лекар в Горна баня/имах готовност да ушия също.
А иначе изявления много чух тези дни,но като се запознах със закона,който се гласят да приемат.....

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 16:54 от Не се сърди, човече

# 9 244
  • София - Рим и обратно
Добре де, аз не разбирам защо не се въведат глоби за тези,
които се разхождат безцелно и си седят на групички по улицата, както и за майките с колички.
Аз съм от Варна, ами днес в централна градинка до колхозния пазар две майки си седят,
пушат си и децата им си играят. Пълно е навсякъде с майки с колички и мотаещи се хора.
Ако ги глобят, ще се замислят дали пак ще го направят.
И ти ще се успокоиш ли, като почнат и да събират пари от хората, вместо да се подпомагат. Така хубаво ли ще ти стане на душичката?

# 9 245
  • София
Я, сега да чуем психиатъра по нова.

# 9 246
Майките с малки деца са особена порода. За тях всичко е позволено само и единствено, защото са снесли златното яйце. Крайно време е да спре да се тръби, че вирусът не засяга деца, защото едно, че не е така, друго, че и един процент от починалите да са деца, за родителите на този 1% това са 100%.
Като им кажеш на майчетата, че деца се разболяват и умират, ще се залостят вкъщи та пиле няма да прехвръкне. Това е единственото, което може да ги спре. Иначе им нарушават правата...кукувици.

И аз имам две деца, да не решите, че не знам какво е "детето иска да излезе". Rage

Днес в Била една госпожа си беше оставила количката точно на входа и детето опипваше всичко възможно пред погледа на пушещия татко.

# 9 247
С пожелателни мерки няма да стане. Повечето не си спазиха карантинните, повечето си пътуваха, сега си излизат, пък после рев....

# 9 248
Добре де, аз не разбирам защо не се въведат глоби за тези,
които се разхождат безцелно и си седят на групички по улицата, както и за майките с колички.
Аз съм от Варна, ами днес в централна градинка до колхозния пазар две майки си седят,
пушат си и децата им си играят. Пълно е навсякъде с майки с колички и мотаещи се хора.
Ако ги глобят, ще се замислят дали пак ще го направят.
Има такива, но са несъбираеми. Аз също искам да има мерки на мерките, но разумни и ефективни - 10-20 лева на място, без право на възражение.

От това, което успях да прочета и аз съм в категорията на "овцете", които изпълняват това, което е наложена и се старая по възможно най-добрия начин. Заповедите не се обсъждат, просто се изпълняват. Не искам обаче заради някой безхаберник, който не може да си седне на дупето, да ми затягат положението още и да го удължават.

Най-добрите моноспектакли /според мен/ са М. Куркински, Бойко Борисов днес май опита да го конкурири.

# 9 249
  • София
Не става само с ограничения. Трябва тестове тестове и пак тестове. Хубаво му се смеете, ама той не е там да ни разсмива.
Какъв е плана?
План?!?! Няма.
Чака се, Преди Великден могат да решат да тества повечко, ще ясно положението, ще удължат извънредното и ще спрат пътуването между села и паланки между роднини за чукане (с яйца).

# 9 250
  • София
Ох, пак ли най-гръмогласни ще са вайкащите се "бизнесмени", дето нямали хляб да ядат..
Rolling Eyes

А служителите и работниците, които побързахте да натирите в неплатен отпуск или да освободите? Явно те не са важни.
А воя заради мерките срещу спекулата няма и да го коментирам...

# 9 251
Това за мерцедесите е тъпо. Всичките са на кредит. И да ги продадат, пари за заплати на работниците няма да има. Положението е шок за всички - за работницо, за работодатели, за политици. Никой не знае как да реагира.
Бизнеса гледа да скътае пари, за да може после да продължи да работи по някакъв начин. Същото прави и държавата, всъщност. Страх я е да раздаде пари на хората, защото не знае колко ще продължи положението. Борисов е прав за това. Данъци следващия месец ще платят много малко бизнеси, тези които са останали да работят, а те не са много. Вече и големите фабрики се подготвят за спиране на производство, защото нямат суровини.
Другото лошо е междуфирмената задлъжнялост. Големите дължат много пари на малките фирми, като сега са спрели плащания, защото имат други задължителни разходи, които са им по важни.
Изопщо, голямо мазало е.
Най-разумно беше за един месец всичко да затвори, включително и границите. Да се пресече вируса и после няколко месеца без туристи, докато се кзчисти света.

# 9 252
  • София
Дотук психиатърът казва това, което отдавна пиша  за страха и криенето.

# 9 253
Я, сега да чуем психиатъра по нова.

В това предаване ли ще участва Мутафчийски или по бтв. Сутринта гледах реклами, но забравих канала🤔

# 9 254
  • София
А какво правят синдикатите за работещите сега? М?

Общи условия

Активация на акаунт