COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 990 900
  • 22 670
  •   3
Отговори
# 9 225
  • тук и там
Хора,ще има помощ за икономиката.Тези 60 процента от заплатата са си предвидени и са част от плана за действие .Всички ще получат пари от световната банка.Не знам колко пъти да го напиша,клипчета с изявления пусках,обаче -не..

Клипчета с изявления?!?Нещо официално прието ли е,че съм изпуснала явно?
Ами кога да го направят по-точно? Заети са да осигуряват маски ,облекло и лекарства и да убеждават хората да си стоят по къщята за да не ръсят зараза..
Не знам от кога са ограниченията,обаче се оказва че само след седмица -хората са готови  да затрият и себе си  и половината възрастно население,но да си получат заплатата..Ей на това му се казва ...да продадеш майка си и баща си..(не се вързвайте-малко черен хумор).
Интересно,че точно тези хорица със ниските пенсии не ривЪт..но факт!Други го правят..

# 9 226
  • Mediterraneo
Тарталета, от две седмици е в лок даун. Rolling Eyes За да не обяснявам пак, същите мерки, които взеха 10дена по-късно Франция.

Да, де, но едва на този етап затварят паркове и детски площадки.

# 9 227
  • Варна
Хора, има ли сред вас който да е заразен с коронавирус?!
Има ли някой който познава заразен?!
И да има, тези за които е известно че са заразени са 170 човека. Никой няма да ти откровеничи във форум, поне докато не се вдигне броя на случаите.

# 9 228
Добре де, аз не разбирам защо не се въведат глоби за тези,
които се разхождат безцелно и си седят на групички по улицата, както и за майките с колички.
Аз съм от Варна, ами днес в централна градинка до колхозния пазар две майки си седят,
пушат си и децата им си играят. Пълно е навсякъде с майки с колички и мотаещи се хора.
Ако ги глобят, ще се замислят дали пак ще го направят.
Не е забранено 2 майки да са на вън. За какво да ги глобят.
Забранено е струпването на много хора.

# 9 229
  • Пловдив
Не става само с ограничения. Трябва тестове тестове и пак тестове. Хубаво му се смеете, ама той не е там да ни разсмива.
Какъв е плана?
нали казахме...няма план. Изчаква се.

# 9 230
Сега си пускам ББ на запис, че той вече над час бил по ТВ.
Само се чудя, наистина ли БГ фалира за няма и седмица. Ако е така, да се свършва!
Аз ББ не го харесвам, ама не вярвам някой на негово място да се справи от раз с подобна ситуация.
Ще го чуя сега какво говори де...

# 9 231
Кой визира с мерцедеси и майбаси, изпуснала съм... същото може да се каже за заплатите на 240-те и техния прословут 45 дневен отпуск.

Работодателите да се разделят с някои от колите си ,за да запазят бизнеса и персонала си,в такъв смисъл беше казано

# 9 232
Борисов:
"Га бяхте на ски във Франция не ривахте, а сега ривети."
Домусчиев ли това?

# 9 233
Колко по-добре би било да издекламира една готова, досадна, неясна и напълно безполезна реч...

Тя беше доста безполезна. Каза, че съобщенията за отпуснати средства от ЕС 812 милиона за борба с коронавируса са лъжа. Ставало дума само за 546-те милиона неусвоени средства от структурните фондове. Така сведе обявената сума от 1.358 милиарда само до тези 500 милиона. Може да е прав, но се съмнявам.

Разбрах също, че отговорността за хората е на олигарсите, а не на държавата, но пък държавата знае най-добре, защото е добър стопанин и върши много работа.

Нищо полезно на практика.

Последна редакция: нд, 22 мар 2020, 16:03 от Vapor

# 9 234
Майките с малки деца са особена порода. За тях всичко е позволено само и единствено, защото са снесли златното яйце. Крайно време е да спре да се тръби, че вирусът не засяга деца, защото едно, че не е така, друго, че и един процент от починалите да са деца, за родителите на този 1% това са 100%.
Като им кажеш на майчетата, че деца се разболяват и умират, ще се залостят вкъщи та пиле няма да прехвръкне. Това е единственото, което може да ги спре. Иначе им нарушават правата...кукувици.

И аз имам две деца, да не решите, че не знам какво е "детето иска да излезе". Rage

# 9 235
То пък кога ли му е пукало на българина за възрастните, че сега да му запука. Най-обичам да чуя разни селтаци да наричат майка си и баща си "дъртите". Но пък мн добре обобщава тая фраза цялото отношение. Че сега ли да му мислят?!

# 9 236
Твърди се, че чешките граници са затворени в продължение на много месеци за лицата, влизащи и напускащи страната поради риск от корона вирус, но поне половин година.

Това каза ръководителят на чешкия екип на коронавирусната криза, епидемиологът Роман Примула, в неделя по телевизионния канал "Прима". Чужденците имат право да напускат страната, но не и да влизат отново.

# 9 237
Кога ще спрат полетите към Бг изцяло? Докато не дойде тоя момент всичко е безмислено.
Германия и Австрия обявиха още полети за репатриране на свои граждани от трети страни като на борда на самолетите ще допускат и граждани на други държави от ЕС, съобщиха от българското външно министерство.Защо искате България да не го прави?

Прочети още : https://www.actualno.com/society/avstrija-i-germanija-repatrirat … news_1445199.html

# 9 238
Добре де, аз не разбирам защо не се въведат глоби за тези,
които се разхождат безцелно и си седят на групички по улицата, както и за майките с колички.
Аз съм от Варна, ами днес в централна градинка до колхозния пазар две майки си седят,
пушат си и децата им си играят. Пълно е навсякъде с майки с колички и мотаещи се хора.
Ако ги глобят, ще се замислят дали пак ще го направят.
Не е забранено 2 майки да са на вън. За какво да ги глобят.
Забранено е струпването на много хора.
Седят си в градинката, което го забраниха,
а то се присъединяват и други, като видят, че може.
Пред блока ми е пълна на моменти градинката.

# 9 239
Кой визира с мерцедеси и майбаси, изпуснала съм... същото може да се каже за заплатите на 240-те и техния прословут 45 дневен отпуск.

Работодателите да се разделят с някои от колите си ,за да запазят бизнеса и персонала си,в такъв смисъл беше казано

Благодаря! Мислех че конкретно към някои фирми/структури е насочено.

Борисов:
"Га бяхте на ски във Франция не ривахте, а сега ривети."
Домусчиев ли това?

Сега ще се скарат задочно през ефира Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт