COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 646
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 315
Бизнесмените да си продавали колите, за да дават заплати...едва ли...
По-скоро ще фалират фирмата, ще хвърлят служителите на борсата, където пак държавата ще им плаща...след време като се пооправят нещата, ще почнат наново и ще си наемат по-евтини работници...

# 9 316
Скрит текст:
Пак се включвам от нищото, но тук поне мога да споделям. Тревожи ме до кога ще продължи всичко, направо е страшно. Животът се променя много. А колко още може.. Споменава се вече за цяла година, в която нещата няма да са в нормално русло, това вече ми е направо страшно.

Колкото в Китай ако спазваме техните мерки, т.е. 2-3 месеца. Ако спазваме други мерки - никой не знае. Понеже работя в сферата на международния транспорт под секрет ще ви кажа, че от средата на март вече има значителен брой контейнери тръгнали към Европа. Т.е. - там вече нещата тръгват нагоре.

Понеже аз явно не разбирам, може ли някой да обясни как 11- милионен град чудодейно изгради имунитет със 100 000 заразени , което е точно 1 %. Все едно в моята фирма двама човека от 200 да се заразим, другите да се скрият вкъщи и да кажем, че сме победили заразата. И какво става когато някой от другите 198 хване вируса ?
И ако истината е , че реално заразените са били 50 пъти повече, то тогава не карантината е дала резултат, а общият имунитет.
Не са изградили имунитет, защото нито 80% са преболедували, нито са ваксинирани. Просто там вече няма нови болни китайци. Но как ще продължи там животът не знам, защото всеки влязъл или излязъл от града може пак да го внесе и да се започне отначало.

# 9 317
Скрит текст:
Радвайте се, че има и такива хора, които излизат и се заразяват. Нали това е целта на мерките уж- да става постепенно,. Ако съвсем никой не излиза, като излезем след 2 месеца никой няма да има имунитет и ще се върнем в изходно положение с пропиляни 2 месеца, в които е можело малко от малко да имаме прогрес.

Аааа, пак не си разбрал! Пък Кунчев каза, че ако 100% от хората не излизат, вирусът ще изчезне след 14 дни.

Хахах да, четох го това. Само не разбрах от глад ли ще изчезне или от скука.

От обида, че сме го отхвърлили, ти пък. Ще търси гостоприемство другаде.

# 9 318
Контейнери, конспирации, бомби, карантини, президента, премиера, глад, обезщетения, нарушители, Кунчев, Кантарджийски, хипотези, изчисления, бисери, бисери, бисери ...... Някой даже каза, че хората са лоши, и затова ще стават земетресения Sweat SmileSweat SmileSweat Smile Не мога повече Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

# 9 319
Аз лично вече имам 5 вода маски, без да ощетявам медицински лица. Най-хубава е airlief,но поради липсата на филтри за специалните маски си купих платнени по 5 лева бройката, пера и гладя на висок градус. По кварталите има вече и по 2 лева, до към 10 лева многократни маски, всяка шивачка шие. Купуваш си и готово. Мисля че народа се ориентира. Има много дарения също. Народа иска да помага и не натоварва медиците к системата.
Обаче очаква нещо насреща. Реални мерки. Например да се организира пред болниците тестване, не може всяка софийска болница през 5 минути да е в карантина.

# 9 320
  • Варна
Да видим сега събеседниците в студиото. Д-р Ненков ми е изключително симпатичен, умее да представя нещата на разбираем език. Д-р Симитчиев също говори компетентно и спокойно, обикновено

# 9 321
Контейнери, конспирации, бомби, карантини, президента, премиера, глад, обезщетения, нарушители, Кунчев, Кантарджийски, хипотези, изчисления, бисери, бисери, бисери ...... Някой даже каза, че хората са лоши, и затова ще стават земетресения Sweat SmileSweat SmileSweat Smile Не мога повече Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

Забравила си да се споменеш в списъка.

# 9 322
Скрит текст:
Скрит текст:
Пак се включвам от нищото, но тук поне мога да споделям. Тревожи ме до кога ще продължи всичко, направо е страшно. Животът се променя много. А колко още може.. Споменава се вече за цяла година, в която нещата няма да са в нормално русло, това вече ми е направо страшно.

Колкото в Китай ако спазваме техните мерки, т.е. 2-3 месеца. Ако спазваме други мерки - никой не знае. Понеже работя в сферата на международния транспорт под секрет ще ви кажа, че от средата на март вече има значителен брой контейнери тръгнали към Европа. Т.е. - там вече нещата тръгват нагоре.

Понеже аз явно не разбирам, може ли някой да обясни как 11- милионен град чудодейно изгради имунитет със 100 000 заразени , което е точно 1 %. Все едно в моята фирма двама човека от 200 да се заразим, другите да се скрият вкъщи и да кажем, че сме победили заразата. И какво става когато някой от другите 198 хване вируса ?
И ако истината е , че реално заразените са били 50 пъти повече, то тогава не карантината е дала резултат, а общият имунитет.
Не са изградили имунитет, защото нито 80% са преболедували, нито са ваксинирани. Просто там вече няма нови болни китайци. Но как ще продължи там животът не знам, защото всеки влязъл или излязъл от града може пак да го внесе и да се започне отначало.

Ами точно това се чудя и аз , доста търсих и отговор на този въпрос не намерих. Единственото логично обяснение е да се кара така до намиране на лекарство/ ваксина, друго обяснение нямам.

# 9 323
Скрит текст:
Скрит текст:

Както продължава и сега в останалата част на Китай, какво чудно има?

# 9 324
Мога само да кажа за себе си- че съм си събрала багажа за няколко дни и утре на работа го взимам с мен. Колега беше го направил още миналата седмица. Може да не се приберем вечерта. Може да не ни пуснат и да останем под карантина. Какво ще е от днес за утре, никой не знае.

# 9 325
Китайците доста отдавна казаха, че няма как да се разбере колко са преболедували, докато не се появи възможност всички да минат през тест за антитела. На мен ми звучи логично чак тогава да има някаква яснота.

# 9 326
Под "да се лекуваме" имат предвид стойте си у вас, чукайте на дърво, изпийте нещо да си успокоите нервите и се молете да не ви потрябва лекарска помощ.

А къде по света в момента е по-различно?
В момента може би не е различно, по-принцип е много различно в други места по света. Иначе от годините ми сблъсъци с бг здравеопазване ще кажа, че горния метод на "лечение" е изградена практика, та сега ли да очакваме нещо друго.

# 9 327
Забравила си да се споменеш в списъка.

А да, забравих да добавя - и обидени Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

# 9 328
  • София
Бизнесмените да си продавали колите, за да дават заплати...едва ли...
По-скоро ще фалират фирмата, ще хвърлят служителите на борсата, където пак държавата ще им плаща...след време като се пооправят нещата, ще почнат наново и ще си наемат по-евтини работници...
Точно това става - от туризма всички са на улицата - готвачи без опит, които се наемаха за 100лв на ден, сега са готови и за 20 да работят. Ама няма вече при кого. А след 2 месеца освен директно засегнатите, ще пострадат и всички други, дори държавните служители, които се мислят за недосегаеми

# 9 329
В цялата веселба май никой не обърна внимание, че едва 30 човека от всичките 174 позитивни са в болница.. нещо такова чух.

Общи условия

Активация на акаунт