COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 695
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 9 765
  • София
Стига сте пляскали, това не е театър; ходете да помогнете на хората да си купят лекарства.

# 9 766
И като имаш симптоми и отказват да те тестват? Самоизолираш се ако си съвестен, а семейството ти какво? Те си ходят на работа, пазаруват си и т.н. Така всичко се обезсмисля. Като цяло това с домашната карантина е пълна глупост, когато не живееш сам. В момента всички, които се прибраха и продължават да се прибират сигурно са заразени и се разхождат по магазини, аптеки, транспорт и т.н.
Да, има такива, семействата им искат да си работят, за да не останат без доходи, естествено и да пазаруват. Завръщащите се , без симптоми са под карантина със семействата, но семействата излизат.
Защо спират движението в държавата, а не спират полети и влизане в държавата?

# 9 767
Имаме добри новони според мен от прогнозата за времето, времето се разваля, дават го студено и с валежи от сняг и дъжд през следващите дни.

Не знам колко живее вируса навън, върху храна, в градския транспорт, в таксито и къде ли още не. Със сигурност е по-добре в много отношения хората със симптоми да знаят дали са болни от коронавирус или не , а оттам нататък и хората без симптоми около тях да подлежат на тестване и ако се наложи - на карантина.  Според мен изолацията е безсмислена и самоцелна, ако не се прилага в съчетание с усилено тестване и строга карантина за заразените до доказано /вероятно пак с тестове/ отшумяване на заразата, която носят.

# 9 768
  • София
Аз също смятам, че за реално пресичане на разпространението е много важно да се тества поголовно - и за преболедуване, и за носителство на вируса. Жалко, че не чувам щаба да го дискутират. Вероятно все някога ще достигнат до тази идея.
Без масово тестване карантината за всички е безсмислена.
Явно нямат ресурс за толкова мащабно тестуване, но това е единственото, което ще помогне.
Ами щабът явно чете Мери Ан, и засега я слушат. Всички нормални държави стигнаха до извода, че масовото тестване  - с нормални, работещи И бързи тестове, е истината.

Като казахте за пътуванията - няма да е лесно. Не говоря за след ден два или три, а когато нещата се пооталожат, и Ако няма лекарство (ефективно, без поражения) и задължителна ваксина. Тогава ще трябва на всяко летище да се въведе още една екстра - някакъв бърз тест. Как ще се прави на сухопътните граници и колко ще е бърз тоя бърз тест, какви опашки ще предизвиква....не знам...

# 9 769
April morning,

Доколкото ми е известно, не е така от около седмица. Мисля, миналата седмица забраниха безцелни разходки и спорт и затвориха парковете. Може и да бъркам, да не подведа с информацията.

И на мен така ми се струва. Уж много са зле, уж сериозни мерки ама може да се тича, разхожда и т.н. пък ние тук въртим очи защо толкова се увеличават заболелите.

# 9 770
  • Пловдив
Промениха цифрата на САЩ. Часовата разлика нещо бърка сметките.
Щата Ню Йорк от 12к падна на 5.

# 9 771
  • София
Снежана, без да ми приписваш "много ви се иска". Ако можех да съм екстрасенс или един Кашпировски на разстояние да влияя върху Китай, тогава можеш да кажеш какво много ми се иска. А и ти не си врачка, за да знаеш какво ми се иска. Колкото и да отричаш, твоята вяра в това какво биха направили китайците, нито какво ми се иска или не ми се иска на мен, по никакъв начин не влияе нито на китайците, нито на мен.
Просто не става така, както си я мислиш, както и да го издирват този до девето коляно. Никой не може да затвори една система като човешката. Твърде много се разпространи вирусът, а вероятността да хванеш всички носители и да ги изолираш, колкото и да е висока, никога не е нула.

# 9 772
Цитат
New York's current medical situation:

- 75,000 hospital beds
- 13,000 ICU beds
- 6,000 ventilators

New York's needs:

- 110,000 hospital beds
- 37,000 ICU beds
- 30,000 ventilators

# 9 773
Скрит текст:
Дано им помогнат да се справят по-бързо, много бързо!

# 9 774
Какво ви пречат хората от Ухан, че щели да хукнат? В случай, че не сте забелязали Ухан отдавна вече не е епицентър на епидемията, а съвсем скоро ще бъде "чисто" място. В момента епицентрове на епидемията са Европа и САЩ.

# 9 775
  • София
Не, просто България е бедна и няма тестове. Laughing
А Русия какво се покри, там не мога да разбера какво се случва.

# 9 776
  • Пловдив
Не, просто България е бедна и няма тестове. Laughing
А Русия какво се покри, там не мога да разбера какво се случва.
Виж броячите, отчитат случаи.
Техният дава инфо по градове.
Тестват лекарство, разработено за ебола имат протокол за лечение на вируса, достъпно на сайта на министерството им.
Имат тест подариха на бившите републики и на Иран. Ще помогнат и на Италия.

# 9 777
В Испания почти 2000 критични, при почти същите заразени в Германия са 2 критичните.

# 9 778
Имаме добри новони според мен от прогнозата за времето, времето се разваля, дават го студено и с валежи от сняг и дъжд през следващите дни.

Не знам колко живее вируса навън, върху храна, в градския транспорт, в таксито и къде ли още не. Със сигурност е по-добре в много отношения хората със симптоми да знаят дали са болни от коронавирус или не , а оттам нататък и хората без симптоми около тях да подлежат на тестване и ако се наложи - на карантина.  Според мен изолацията е безсмислена и самоцелна, ако не се прилага в съчетание с усилено тестване и строга карантина за заразените до доказано /вероятно пак с тестове/ отшумяване на заразата, която носят.
Така е, при всички положения каквото и да си говорим многото тестване има само плюсове, няма минуси. Но явно има някакъв проблем, или нямаме достатъчно тестове и ги пазим или нямаме достатъчно капацитет, защото тестовете отнемат време и ние със сигурност имаме някакъв краен капацитет като бройка тестове на ден.

# 9 779
  • София
Лили, Ухан в момента е образец, нещо като идеалния газ.

Общи условия

Активация на акаунт