COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 170
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 020
  • Другата България
И аз говоря за същите, той казва, че при постъпването в болницата е интубиран, не казва обаче, кога е постъпил.
Ясно. Аз останах с впечатлението, че е постъпил тази вечер. Но, като се замисля сега - има логика това, което казваш. Просто тази вечер е потвърдено, а не, че е постъпил днес.
Благодаря 🤗
Да, възможно е именно да е постъпил преди време, с пневмония, заради това да е тестван - както се каза, и сега да е потвърдено. Междувременно да се е влошил.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Щото те пращат да висиш у дома, а пневмонията слиза бързо надолу. Влошаването може да стане доста скорострелно
Ако отговаряш на мен - нали, УЖ, всички Над 60 години щяха да приемат в болница? 🤔
Май на практика нещата не са съвсем така, както ги изкарват по телевизора. 🤐
Именно, УЖ.
Никой никога не е казвал, че всички над 60 години ще се приемат в болница. Никъде не е писано това.
Каза се, че ще се тестват всички над 60 годишна възраст, които са с пневмонии, вече установени.
Което е съвсем различно.
Сега ще ме накараш да търся.
По спомен - лицата НАД 60 години, с положителен резултат, ще бъдат приети в болница, независимо от моментното им състояние. Нещо подобно беше.
Нищо общо с пневмония.
Скрит текст:
По - скоро се чудя кога успяха да установят, че човека е с Корона? 🤔
След като уж дошъл твърде късно в болницата, та веднага се е наложила интубация.
Ще се радвам ако ми дадеш линк или каквото и да било друго в потвърждение на това, което казваш.
Че лицата над 60 години с положителен тестще се приемат в болница задължително. Всъщност, за да ти се направи тест, ти трябва да си в болница, така че поне на мен ми се губи смисъла на написаното. Не можеш да идеш, да ти направят тест и да те пуснат да чакаш резултата в къщи. Поне към момента.
Що се отнася до казаното от мен - че всички с пневмонии, които са над 60 години, ще се тестват - то аз съм сигурна в това. Възможно е едното да няма общо с другото.
Даден е линк.
Не вървят на добре нещата, а още сме в началото.
Да, видях и редактирах. И продължавам да твърдя, че и казаното от мен е вярно, дано не се налага на никой да го изпита лично.
Скрит текст:
Щото те пращат да висиш у дома, а пневмонията слиза бързо надолу. Влошаването може да стане доста скорострелно
Ако отговаряш на мен - нали, УЖ, всички Над 60 години щяха да приемат в болница? 🤔
Май на практика нещата не са съвсем така, както ги изкарват по телевизора. 🤐
Именно, УЖ.
Никой никога не е казвал, че всички над 60 години ще се приемат в болница. Никъде не е писано това.
Каза се, че ще се тестват всички над 60 годишна възраст, които са с пневмонии, вече установени.
Което е съвсем различно.
Сега ще ме накараш да търся.
По спомен - лицата НАД 60 години, с положителен резултат, ще бъдат приети в болница, независимо от моментното им състояние. Нещо подобно беше.
Нищо общо с пневмония.
Скрит текст:
По - скоро се чудя кога успяха да установят, че човека е с Корона? 🤔
След като уж дошъл твърде късно в болницата, та веднага се е наложила интубация.
..Не можеш да идеш, да ти направят тест и да те пуснат да чакаш резултата в къщи. ..
Напротив.. точно така се прави. Кара те линейка за тест и те връща у дома. Имам лични наблюдения..
Хора над 60 години? За тях говоря поне в конкретния случай.
Не знам за къде са ти личните наблюдения, и какво точно си видяла, но в провинцията аз също от лични наблюдения мога да ти кажа, че линейките не връщат обратно в никаква ситуация, еле пък в такава. Това не е такси, да развозва желаещи. В провинцията линейките са такъв дефицит, и то сега в тези ситуации се преоборудват и след това с едезинфекцират със специални препарати, след което стоят период от време херметично затворени-така е по протокол. И когато за едно ФСМП са две линейки, а то обслужва 10 села, просто няма как едната да е такси за превоз на желаещи за тест. Категорично го твърдя това.
Не става въпрос за желаещи, а за съмнителни по преценка на спешния екип.
Скрит текст:
Наблюденията са ми от София.. при посещение на спешна помощ и съмнения на екипа за COVID, пациентът се кара за тест във ВМА, след пробата се връща обратно до дома за карантина. Същото се прави и с контактите на вече диагностицирани като положителни. По-тежките случаи или тези над 60 остават в болницата.. за Пирогов не знам как е.
Всеки спешен екип преди да отиде на адрес задължително говори по телефона с пациента и задава много въпроси, особено сега. Тъй че още преди да тръгне е наясно къде отива и за какво. Няма как да отиде на място и едва там да се усъмни, освен ако по телефона пациентът не е излъгал. А и трябва да се отиде със специални екипи и още куп предпазни средства, казах вече и за линейките. Не мога да твърдя категорично, затова и няма да го направя - че не връщат обратно. За София. Но за провинцията е така. В провинцията и всички, които се тестват, са в болница до пристигане на резултатите. Поне на някои места, и поне на този етап. За в бъдеще е възможно нещата да се променят.

# 10 021
  • София
Разбрах,че Китай са забранили консумацията на диви животни още на 24 февруари.Дали е вярно?
И да,и аз смятам,че заслужават международен съд и жестоки санкции,защото цялата помия все от тях идва и абсурдните им хранителни навици.
Обаче никой няма реално да ги подведе под отговорност,защото бизнесите им са в Китай.И все едно да тръгнат срещу себе си...за съжаление.

Те официално може да са ги забранили, но реално продължават да си функционират.
Пазарите се държат от мафията, която явно бута рушвети на властите, за да не я закачат.
С целия репресивен апарат, с който разполагат и бруталните си методи, могат да ги ликвидират за минути, но не го правят. Не защото не могат, а защото не искат.

# 10 022
  • При семейството си
Артемис, благодаря, че го написа вместо мен Grinning
Наистина не разбирам как чесането на езици във форума корелира с нашата безотговорност Grinning

Отговорът е “никак”, но...някои си позволяват да разсъждават, питат, да не повтарят “Ухан, Ухан, Ухан”.

# 10 023
  • При семейството си
...

# 10 024
  • София
А конспиративните теории изобщо не ме учудват, те са напълно очаквани за хора, които до последно са решили, че ще отричат реалността.

Нито цитираният от Артемис Лари Брилиант, нито Мангъров, нито д-р Георги Тодоров развиват конспиративни теории, Лили. Няма нужда да лепиш етикети на всички несъгласни. Това са хора с опит, които също боравят с аргументи, и то медицински и научни аргументи. Можеш поне да се запознаеш с тях, преди да ги обявяваш за "конспирации".
И никой не призовава да си организираме бирфест пред Народния, не изкривявай думите им.
Всички казват, че са нужни мерки.

# 10 025
Разбрах,че Китай са забранили консумацията на диви животни още на 24 февруари.Дали е вярно?
И да,и аз смятам,че заслужават международен съд и жестоки санкции,защото цялата помия все от тях идва и абсурдните им хранителни навици.
Обаче никой няма реално да ги подведе под отговорност,защото бизнесите им са в Китай.И все едно да тръгнат срещу себе си...за съжаление.

Те официално може да са ги забранили, но реално продължават да си функционират.
Пазарите се държат от мафията, която явно бута рушвети на властите, за да не я закачат.
С целия репресивен апарат, с който разполагат и бруталните си методи, могат да ги ликвидират за минути, но не го правят. Не защото не могат, а защото не искат.

Забраните им едва ли действат. Гнусните пазари изглеждат като незаконни, тъй че...

# 10 026
Скрит текст:

Подкрепям. Като видях пазара в Ухан щях да повърна. Никога не съм предполагала, че подобно нещо съществува някъде.
https://www.youtube.com/watch?v=9EPz8PSue2o
И аз бях пуснала едно клипче, което ми го изтриха, как по време на пандемията по азиатските географски ширини продължават сладко, сладко да си хващат прилепи и да си ги хапват, без изобщо да им пука. Не мога да проумея как може да има все още толкова недоразвити хора. Бог да ни е на помощ, какви още зарази могат да тръгнат от толкова примитивно мислещи хора.

# 10 027
Едни се запасяват с тоалетна хартия, други с респиратори. Всеки според чергата си.

THE MOSCOW TIMES: Руски богаташи се запасяват с респиратори, за да се защитят от коронавируса

“Москва Таймс” /The Moscow Times/ намери доказателства на базата на десетки разговори, че богатите на Русия изграждат импровизирани клиники в собствените си домове, за да са сигурни, че ако се заразят, ще могат да получат по-добра грижа, отколкото масите. И това може да нанесе сериозни последици по пътя на битката на Русия срещу коронавируса, защото те купуват и трупат респиратори, които са важни за спасяването на животи в тежки случаи.

https://bivol.bg/the-moscow-times-oligarchs-ventilators.html

# 10 028
  • на пистата
Мери,Анза провинцията,специално за Карлово.Вчера са я тествали и са я пуснали
Днес са я прибрали след + пробата.

# 10 029
  • София

Подкрепям. Като видях пазара в Ухан щях да повърна. Никога не съм предполагала, че подобно нещо съществува някъде.
Егати гнусотията, това не е нормално. Чак се учудвам, че при тия условия не е плъзнала по-рано някаква епидемия сред тях.
М..да, там е така, как ще се изхрани население от милиард и половина, всичко се яде от мравки до хвъркати.

# 10 030
Винаги съм си мислела, че ако съм на тяхно място и съм изправена пред варианта да ям плъхове, прилепи, кучета, просто ще съм вегетарианка отколкото да ям всичко де що мърда.

# 10 031
  • София
Артемис, колко пъти дори аз лично обяснявах как действа карантината, но няма лошо, вие продължавайте да се чудите как точно е изчезнал вируса в Китай. А конспиративните теории изобщо не ме учудват, те са напълно очаквани за хора, които до последно са решили, че ще отричат реалността.

Ами, обясни още един път. Или пък обяснението ти да се закове на първа страница, така че всички да го прочетат.
И за каква конспирация ми говориш на мен? За това, че Китай крият нещо ли? Сигурна съм, че крият. Факт е, че мълчаха за епидемията. Факт е, че заплашваха лекаря, установил атипичните случаи, както сега и тук заплашват тези, които казват истината.  И кой отрича реалността? Няколко човека сравняваха статистически данни за смъртност при обикновен грип и корона. За да вляза в твоя тон, лично аз обясних що е статистика, с какви данни работи и по кое време може да има краен резултат.

Да спрем дотук.

# 10 032
А кога ще има дела за всички в Европа, които за 2 месеца не направиха абсолютно нищо, за да се подготвят, оставиха отворени всички граници, не спряха нито един полет от Китай, "ловяха" болни на летищата с термокамери (реално няма нито един хванат) не следяха дали наистина се спазва карантина, до последно почти не тестваха, всеки ден излизаха по телевизията да обясняват, че грипа е много по-опасен и т.н.?

Ако мислите, че новите епицентрове на епидемията - Европа и САЩ са плод на някаква случайност, а не на престъпно бездействие и безотговорност и желание да не ни се развали бизнеса и далаверата, то тогава вие наистина сте много наивни.

# 10 033
Имайки предвид, че на места по света се приема за защита на семейната чест да убиеш жена заради изневяра или понеже си е харесала мъж сама, не ме учудва, че има общества, в които се ядат прилепи, змии, кучета и котки. Световните лидери не са спрели първото, така че не виждам как реално ще попречат на второто. Аз не съм гледала клипчетата и снимките от пазарите, защото ме е шубе и гнус, така че просто си разсъждавам.
Малко глупав въпрос, но какво се случва с Иран? Спряха да тестват, да изнасят коректни данни или има някакво подобрение? Цифрите спряха да се движат както преди.

# 10 034
Скрит текст:

Егати гнусотията, това не е нормално. Чак се учудвам, че при тия условия не е плъзнала по-рано някаква епидемия сред тях.
М..да, там е така, как ще се изхрани население от милиард и половина, всичко се яде от мравки до хвъркати.
Под един от клиповете за уличната китайска храна, имаше коментар, че ако в Китай кацнат извънземни и тях ще ги изядат Smile

Общи условия

Активация на акаунт