COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 158
  • 22 670
  •   2
Отговори
# 10 005
Някои има ли повече информация за тази новина? Опитвам се да открия сайта на здравеопазването на Русия, но без успех.
https://www.24chasa.bg/novini/article/8337722

https://www.rosminzdrav.ru/ministry/covid19

# 10 006
  • София
И при варицелата са два вида антитела. Подобни. Едните- по време на боледуване, другите- след. Миналата година на 7- ми ден ми излязоха негагивни и двата. Така че тия тестове като цяло са малко бошлаф.

# 10 007
Аз се ужасявам от мисълта, че двамата с мъжа ми може да се баталясаме в болница и тогава какво ще стане с детето? Къде ще отиде и кой ще го гледа? При баба си не може да отиде, защото е било контактно , а може би и болно. Хипотетично разсъждавам. Дано да не стигаме до там, но ситуацията би могла да бъде съвсем реална.

# 10 008
# 10 009
Скрит текст:
Скрит текст:
Щото те пращат да висиш у дома, а пневмонията слиза бързо надолу. Влошаването може да стане доста скорострелно
Ако отговаряш на мен - нали, УЖ, всички Над 60 години щяха да приемат в болница? 🤔
Май на практика нещата не са съвсем така, както ги изкарват по телевизора. 🤐
Именно, УЖ.
Никой никога не е казвал, че всички над 60 години ще се приемат в болница. Никъде не е писано това.
Каза се, че ще се тестват всички над 60 годишна възраст, които са с пневмонии, вече установени.
Което е съвсем различно.
Сега ще ме накараш да търся.
По спомен - лицата НАД 60 години, с положителен резултат, ще бъдат приети в болница, независимо от моментното им състояние. Нещо подобно беше.
Нищо общо с пневмония.
Скрит текст:
По - скоро се чудя кога успяха да установят, че човека е с Корона? 🤔
След като уж дошъл твърде късно в болницата, та веднага се е наложила интубация.
Ще се радвам ако ми дадеш линк или каквото и да било друго в потвърждение на това, което казваш.
Че лицата над 60 години с положителен тестще се приемат в болница задължително. Всъщност, за да ти се направи тест, ти трябва да си в болница, така че поне на мен ми се губи смисъла на написаното. Не можеш да идеш, да ти направят тест и да те пуснат да чакаш резултата в къщи. Поне към момента.
Що се отнася до казаното от мен - че всички с пневмонии, които са над 60 години, ще се тестват - то аз съм сигурна в това. Възможно е едното да няма общо с другото.
Даден е линк.
Не вървят на добре нещата, а още сме в началото.
Да, видях и редактирах. И продължавам да твърдя, че и казаното от мен е вярно, дано не се налага на никой да го изпита лично.
Скрит текст:
Щото те пращат да висиш у дома, а пневмонията слиза бързо надолу. Влошаването може да стане доста скорострелно
Ако отговаряш на мен - нали, УЖ, всички Над 60 години щяха да приемат в болница? 🤔
Май на практика нещата не са съвсем така, както ги изкарват по телевизора. 🤐
Именно, УЖ.
Никой никога не е казвал, че всички над 60 години ще се приемат в болница. Никъде не е писано това.
Каза се, че ще се тестват всички над 60 годишна възраст, които са с пневмонии, вече установени.
Което е съвсем различно.
Сега ще ме накараш да търся.
По спомен - лицата НАД 60 години, с положителен резултат, ще бъдат приети в болница, независимо от моментното им състояние. Нещо подобно беше.
Нищо общо с пневмония.
Скрит текст:
По - скоро се чудя кога успяха да установят, че човека е с Корона? 🤔
След като уж дошъл твърде късно в болницата, та веднага се е наложила интубация.
..Не можеш да идеш, да ти направят тест и да те пуснат да чакаш резултата в къщи. ..
Напротив.. точно така се прави. Кара те линейка за тест и те връща у дома. Имам лични наблюдения..
Хора над 60 години? За тях говоря поне в конкретния случай.
Не знам за къде са ти личните наблюдения, и какво точно си видяла, но в провинцията аз също от лични наблюдения мога да ти кажа, че линейките не връщат обратно в никаква ситуация, еле пък в такава. Това не е такси, да развозва желаещи. В провинцията линейките са такъв дефицит, и то сега в тези ситуации се преоборудват и след това с едезинфекцират със специални препарати, след което стоят период от време херметично затворени-така е по протокол. И когато за едно ФСМП са две линейки, а то обслужва 10 села, просто няма как едната да е такси за превоз на желаещи за тест. Категорично го твърдя това.
Не става въпрос за желаещи, а за съмнителни по преценка на спешния екип.
Наблюденията са ми от София.. при посещение на спешна помощ и съмнения на екипа за COVID, пациентът се кара за тест във ВМА, след пробата се връща обратно до дома за карантина. Същото се прави и с контактите на вече диагностицирани като положителни. По-тежките случаи или тези над 60 остават в болницата.. за Пирогов не знам как е.

# 10 010
  • София
Ето нещо, което си заслужава да се прочете. Извинявам се, ако сте го пускали вече.
Това, което и аз подкрепям напълно.

https://euractiv.bg/section/all/interview/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0% … ks4WzKQBphJnWXmmU

# 10 011
Някои има ли повече информация за тази новина? Опитвам се да открия сайта на здравеопазването на Русия, но без успех.
https://www.24chasa.bg/novini/article/8337722

Ето сайта, доста добра информация има на него.

# 10 012
  • На остров
Стига сте я гледали Швеция, досега се справя добре.
Има политическа кампания да се разпространява информация как тук нищо не се прави и Pure  също подържа тази теория.

Аз смятам, че се опитват да правят много, но най вероятно ще се наложат още по строги мерки. Точно това и беше едно от нещата, които каза приема в речта си тази вечер.

Калинка беше написала едно мнение, че е важно да вярваме на управляващите и да  сме сплотени и спокойни и аз го споделям.

# 10 013
И да,и аз смятам,че заслужават международен съд и жестоки санкции,защото цялата помия все от тях идва и абсурдните им хранителни навици.

Подкрепям. Като видях пазара в Ухан щях да повърна. Никога не съм предполагала, че подобно нещо съществува някъде.
https://www.youtube.com/watch?v=9EPz8PSue2o

# 10 014
Артемис, колко пъти дори аз лично обяснявах как действа карантината, но няма лошо, вие продължавайте да се чудите как точно е изчезнал вируса в Китай. А конспиративните теории изобщо не ме учудват, те са напълно очаквани за хора, които до последно са решили, че ще отричат реалността.

# 10 015
  • на пистата
Значи бясна съм,нашият случай в Карлово,жената доволно си е увършала по банки,банкомати,магазини..полицията даже я е издирвала.До тук с отговорноста на завръщащите се.Дошла си е на 15 или 16 март..от днес е настанена в болницата.Вчера като са и взели теста си е тръгнала със сина й.Днес сутринта са я извикали.До тук и с отговорноста на нашия пиян шеф на болницата.

# 10 016
It's just the flu bro агитката явно никога няма да се откажат. Същите тези първо ни натресоха в ситуацията, в която сме в момента с бездействие и един куп лъжи, а сега се опитват да ни убеждават, че да дадем повече напълно ненужни жертви, отколкото при война, е напълно в реда на нещата. Rage
Някой тук във форума ли визираш? Или някой на по-високо ниво? Първите няма как да са ни натресли в ситуацията. Вторите - ние си ги избираме. Основният враг, да не забраваме, е човешката глупост. За това ти беше много права и надявам се не си го забравила. Ако се сещаме само в условия на криза, че сме си избрали не особено добри лидери, сами сме си виновни. И не говоря за България. Решенията се взимат другаде, но ние също сме част от това нещо и имаме глас.

# 10 017
Ето нещо, което си заслужава да се прочете. Извинявам се, ако сте го пускали вече.
Това, което и аз подкрепям напълно.

https://euractiv.bg/section/all/interview/%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0% … ks4WzKQBphJnWXmmU
Много любопитно интервю. И човекът обяснява, че без масови тестове няма да напреднем, но ние все още сме над тия неща. И той говори, че трябва да развием имунитет....

# 10 018
И да,и аз смятам,че заслужават международен съд и жестоки санкции,защото цялата помия все от тях идва и абсурдните им хранителни навици.

Подкрепям. Като видях пазара в Ухан щях да повърна. Никога не съм предполагала, че подобно нещо съществува някъде.
Егати гнусотията, това не е нормално. Чак се учудвам, че при тия условия не е плъзнала по-рано някаква епидемия сред тях.

# 10 019

И аз подкрепям! Даже онзи ден страшно много ме дразнеха заглавията как Китай помагат на света, когато китайските лекари пристигнаха в Италия. НЕ, Китай не помага на света и ако обичат да не ги представят като рицари, защото ТЕ запалиха света и в момента заради тях цялото човечество е застрашено. Остана ли държава където да няма регистрирани болни... Да, длъжни са, ако имат решение незабавно да го споделят, но моля да не ги представят като герои!!!

Общи условия

Активация на акаунт