COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 429
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 185
Просто това заболяване е показно до какво води толерастията и презадоволеността...Някой да не се почувства дискриминиран, друг да не си отложи бизнес срещата, трети трябва да посети седмицата на модата и ето ти сега ситуация.
Именно! Светът няма да е същия след като отмине този вирус. Крайно време е Европа да спре да се прави на толерантна и да приема цялата световна сган.

# 10 186
  • sofia
Журналистите биха могли да са толкова полезни за обществото предвид, че брифингите са на живо, а то малоумен след малоумен въпрос. По-добре да не губят времето на щаба.
И въпросите все едни и същи,все едни и същи.Не разбра ли.Абе мисирки задайте някой нов въпрос.

# 10 187

Системата ще ги поеме, какво като нямат здравни осигуровки.

А ти съгласна ли си системата , в която си наливала, да ги поеме? Съгласна ли си да лекуват някой дошъл от майната си, а теб да те оставят да умреш, ако се разболееш? Или пак ще лекуваме куцо, кьораво и саката, дето ще си дигне чукалата и ще се върне оттам, откъдето е дошло щом всичко утихне, а тук кой ще е жив и здрав да работи?
Де спокойно, още никой до сега "системата ти" не е поела и излекувала.Това  куцо, кьораво и сакато от добро не е отишло в чужбина.Тия хора не са на държавната ясла, тия хора пращат по няколко милиарда евро на година в тая държава, тия хора НЕ СА В ТЕЖЕСТ на държавата и сами се грижат за себе си. Не бой се няма да се наложи да умреш заради тях.Не са опрели  до теб.

# 10 188

Ама ние сме се кротнали отдавна... ама видя ли по-горе колко са влезнали за едно денонощие???
Какъв ви е проблема със влезналите?
Аз очаквам ММ да се върне също, до дни.

# 10 189
  • София
Мисля, че на всички е ясно за кой точно контингент от новоприсигнали става дума - да не ги назовавам.

# 10 190
Можеха да им дадат срок до определена дата, какво ли ще е за Великден?

Аз имам билет за Великден. Полета ми още не е отменен, но няма как да не го отменят, а и ако ще пари да ми дават, няма начин да се кача в момента в самолет и да прекарам 3 часа затворена в него рамо до рамо с други хора. Само че има хора, които са били някъде по работа за срок. Екипажи на кораби например. Или студенти, чиито университети в момента са затворени и не могат да работят също. Да не си ли идват?

Разбира се за тях  -да, и спазване на карантината. Не знам само от семействата им как ще си стоят всички вкъщи. Аз лично вече контактувах с родител на завърнал се от Италия ( не знаех това). Човекът си работи и ходи навсякъде.

# 10 191
Това, което евентуално са сложили на Меркел би трябвало да е моноклонални антитела, а не ваксина. Мисля, че българското BCG e нещо подобно.

# 10 192
Здравейте, средата на февруари и двете деца изкараха "грип". Започна изведнъж без гърло и хрема, с t до 38,5 при големия и до 39,5 при дъщерята и суха кашлица с много сила билка в дроба при кашляне. Най-напред имаше неразположение в стомаха; при малката и еднократно повръщане. Страшна отпадналост, не можеха да станат от леглото. GP предписа тамифлу; кръвната картина беше много разбъркана. Пиха хомеопатия за болката в дроба-без да имат пневмония. Най-накрая си загубиха обонянието и гърлото се зачерви. Аз и мъжа не се заразихме, но като си спомня, тогава реших, че от безсънието и кафетата съм натоварила сърцето, защото не можех да дишам ... Възможно ли е да е бил коронавируса...шегувах се тогава, че имаме коронавирус, знаейки, че тогава имаше само в Китай. Имали ли сте нещо подобно?

Да, същите симптоми при мен още в средата на януари. Болки в гърлото без обичайно последващата хрема, директно засегна дробовете ми - раздираща непродуктивна кашлица, усещах всяка алвеола, но го отдадох на това, че съм сериозен пушач.
За 3-4 дни отшумя, след седмица повтори, но със силна умора и 38.5. Тогава вече се притесних и помня, че казах на мъжа ми "Какъв е този странен вирус, не знам какво ми е, имунната ми система ли се е сринала..."
Дори се чудех защо реагирам толкова тревожно на не особено агресивно "грипче" - сякаш организмът ми разпознаваше враг...
Отново мина за 3-4 дни с много чайове и вит. С (лекарства не обичам да пия, дори и температуропонижаващи), остана умората за ден-два и хипотермия (34.7 - 35 сутрин).
Две седмици по-късно - нещо като невралгия (болки и дразнене в нерв в гърба, подобно на плексит) и виене на свят, каквото не бях изпитвала никога преди, пак за ден-два.

Колебаех се дали е било ковид преди да прочета в пресата, че там, където често работя шефът и куп хора около него са убедени, че са го изкарали в същия период.

ПП. И да, също изгубих вкус и обоняние за 2-3 дни, въпреки липсата на хрема.

Според мен и двата описани случая са били на коронавирус. Вчера четох статия, че и френските лекари са констатирали случаи на болни от коронавируса също губят обоняние и/или вкус, без да имат хрема. Понякога и коремното неразположение може да съпътства.

# 10 193
За Тайван е много интересно.

Те са си патили от САРС и още преди Китай да обяви официално за епидемия - температури, принудителна карантина за 14 дни, следене дали си я пазиш карантината през телефона и улични камери. Ретроградно всички които са влизали в страната от Китай - разпитани с кой са контактвали.

https://m.youtube.com/watch?v=XjqD_9ScTlA

# 10 194
Още нови от Израел, които са били в България.
Пациент 395 върнал се е от България на 13.03. Летял е от София. Пътувал е с El Al flight, полет от 9:18 ч.
Пациент 765 също се е върнал от България на 11.03. Летял е от София.
Пациент 533, върнал се е от България на 13.03. Летял е от София. Летял е с България Еър, полет FB573 от 23:55.
Пацеинт 603, била е в контакт с друг потвърден случай. Върнала се е от България на 28.02 - Това е най-ранната дата, която съм виждала до момента.
Пациент 421, върнал се е от България на 6.03. Летял е от София.
Пациент 333 - върнал се е от България на 9.03. Летял е от София. Съобщава се, че е бил в Банско.
Пациент 343 - върнал се е от България на 13.03. Летял е от София. Пътувал е с България Еър, полет FB573

Предполагам, че 533 и 343 са свързани. Със сигурност са били в един и същ самолет.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 09:27 от Lea_Lea

# 10 195
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Софт, ваксината за пневмококи я препоръчват от няколко седмици и по Тв напомнят, но все не чувам защо.
Та не тръгва от Меркел.

# 10 196
Ама, на моменти много ми идва "тия хора в чужбина вливат милиарди тук"
А хората, които работят и живеят тук какво, чакаме вас от вън?! Харата останали тук, работят, много здраво работят, плащат си данъците, борят се.
Избора да се живее и работи в чужбина е персонален,  в друга ситуация ми навират, колко сме жалки ние тук, пък те устроените в чужбина, а сега родината им длъжна. Никой на никой не е длъжен.

# 10 197
Софт, ваксината за пневмококи я препоръчват от няколко седмици и по Тв напомнят, но все не чувам защо.
Та не тръгва от Меркел.

Не тръгва, но са ѝ я сложили, затова питам ако има запознати да кажат защо. Няма как по време на коронавирус рязко да им скимне да ваксинират германския канцлер.

# 10 198
Само че има хора, които са били някъде по работа за срок. Екипажи на кораби например. Или студенти, чиито университети в момента са затворени и не могат да работят също. Да не си ли идват?

Разбира се, че ще си дойдат. Всички страни приемат гражданите си обратно, заразни или не. Само в БГ не ги искаме и ги третираме като зловредни елементи, които ще ни откраднат леглата, болниците, парите от НЗОК, лекарствата и каквото още може да се сети един паниран мозък.
Още един повод за разделение и вражда се измисли току-що в тоя форум. Преди два дни бяха майките с деца най-опасните заразоносители, малко по-преди пенсионерите, после хората с кучета.
Вместо да се мисли как да се излезе от кризата, тук се раждат нови и нови идеи за омраза и сочене с пръст.

# 10 199
На мен ми се ще да пита някой журналист, какво се случва с международните шофьори. Отиват, връщат се и остават под карантина докато не тръгнат пак или 14 дни ако не тръгнат. А семействата им? Ще остават ли под карантина? Това не ми стана ясно. Защото ако остават, то трябва да е.... вечно. Хайде, не вечно, но месеци наред.

Общи условия

Активация на акаунт