COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 004
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 485
Никога няма да разбера тоя инат да не се носят маски.

Вие вярвате ли, че е инат или има някаква друга (обективна) причина?
Абсолютно вярвам. Не виждам обективна причина. Достатъчно чух всякакви глупави изказвания и извън форума : "аз ще сложа ако се разболея и имам симптоми". Не е достатъчно това...Липсата на маски не е оправдание. Ще намериш начин- ще си ушиеш, ще си купиш от някъде. Има друга тема за предпазни средства при корона, там е обсъждано всичко подробно за маските.

# 10 486
  • Буркина Фасо
Пирогов и Асен Балтов с отчет за даренията и закупеното. https://m.24chasa.bg/novini/article/8340104
можеш ли да посочиш сайт в който пише за дарения на провинциални болници (без СФ,П-в, В) ?
за отчет е немислимо, но поне за мъничко дарение.

# 10 487
Колко маски трябва да има произведени. За всеки, по една на ден, примерно.
Съвсем няма да стигнат. Слагаш маската, носиш я навън, примерно, прибираш се, сваляш я по начин, който да гарантира ,че няма да разнесеш бубите били те отвън или отвътре. Хвърляш я. При следващото излизане взимаш нова. Ако случайно, докато си навън, ти се наложи да я свалиш, я хвърляш, взимаш нова. И така нататък. Simple Smile

# 10 488
  • инфантилно и разглезено хлапе

Ами прав е, и на мен в тези часови диапазони ми се свива сърчецето. И не мисля повече да си го причинявам.
Който е луд - да си го причинява. Аз още от деня, когато с огромни букви изписаха по една телевизия, а водещата с щастлив победоносен тон обяви "Ковид -19 вече и у нас!", просто спрях да ги отразявам въобще, а последните дни не пускаме изобщо телевизия.
На все повече хора им прави впечатление, че медиите(основно телевизиите) нарочно всяват паника, ужас, и съвсем целенасочено раздухват тази истерия, за да плашат още повече ошашавеното население.
С каква цел го правят, не ми е ясно... за сега.

# 10 489
За малките болници, нека попълнят тази фирма и поне по тази линия да получат дарение защитно облекло
https://www.facebook.com/472590329807060/posts/1060972964302124/

# 10 490
Пирогов и Асен Балтов с отчет за даренията и закупеното. https://m.24chasa.bg/novini/article/8340104
можеш ли да посочиш сайт в който пише за дарения на провинциални болници (без СФ,П-в, В) ?
за отчет е немислимо, но поне за мъничко дарение.

Давам веднага
https://forms.zohopublic.eu/lazarradkov/form/BolniciBG/formperma … JQnC3YANHyYvrTuN0
Има още. И регионални и на нац. ниво.

# 10 491
  • София
Колеги, да си позволя малко да сменя темата от маските и мигрантите. Въпрос, особено към тези, които цитират Бил Гейтс и линк с интервю на топ Бг вирусолог (не помня името), действително ли вярвате, че се касае за 18 месеца, в които трябва да чакаме? Смятате, че през тези 18 месеца, че и ще поне 6 след това, докато хората се окопитят, осъзнаят, излязат от твърдите депресии, отрасли като турзима, авиолиниите и пр. ще стоят в колапс, по целия свят, да?
И как си представяте 18 месеца живот с карантини, били те и променливи - тоя месец има, оня няма, после пак има....

# 10 492
Ще намериш начин- ще си ушиеш, ще си купиш от някъде. Има друга тема за предпазни средства при корона, там е обсъждано всичко подробно за маските.
Абсолютно съм съгласна, говорим за лична употреба, без претенции със 100% защита.
Това е темата за Предпазни средства   https://www.bg-mamma.com/?topic=1186228
От клиповете си направих кройка и имам ушити бутикови Blush маски, две -, три -, четири - слойни. Пера ги след всяко слагане, като преди това ги попарвам с гореща вода.

Колеги, да си позволя малко да сменя темата от маските и мигрантите. Въпрос, особено към тези, които цитират Бил Гейтс и линк с интервю на топ Бг вирусолог (не помня името), действително ли вярвате, че се касае за 18 месеца, в които трябва да чакаме? Смятате, че през тези 18 месеца, че и ще поне 6 след това, докато хората се окопитят, осъзнаят, излязат от твърдите депресии, отрасли като турзима, авиолиниите и пр. ще стоят в колапс, по целия свят, да?
И как си представяте 18 месеца живот с карантини, били те и променливи - тоя месец има, оня няма, после пак има....
Моята прогноза е, че през май ще започнем да са връщаме към нормалните си занимания, а юли ще сме забравили за вируса и ще се борим с икономическата криза, което не е по леко, защото там не е ясно колко ще продължи.
Туризмът ще го отнесе, както го донесе. А държавата не е лошо да преосмисли дали да залага на услугите повече отколкото трябва.

# 10 493
Помните ли снимките на уморените лица на китайските доктори и сестри и белезите по тях от маски и очила след многочасово дежурство? Ето италианските.

https://twitter.com/Travelito24/status/1241684250031783938?s=19

Hands Clap

# 10 494
Аз нямам против завръщащите се от чужбина, но СЛЕД отпадане на извънредното положение и отварянето на границите т.е. когато положението вече е овладяно. Не виждам проблем всеки да стои там, където го е заварило положението???? Каква е причината всички да хукнат да се прибират???? Ще поседят още месец или два където са и после да си идват.
Когато хората са уплашени и се притесняват за тяхното здраве и на близките им, бързат да се приберат вкъщи и да са заедно със семейството си.  Може би ги е страх, че в чужбина няма да им обърнат достатъчно внимание, понеже за чужденци. Така си го обяснявам.
Не казвам, че е правилно, а че е разбираемо. Аз също си останах, където съм и не съм и мислила да тръгвам за България. Но аз съм тук с годеника ми, ако бях сама студентка в общежитие без никакъв близък тук, може би също нямаше да предпочета възможността да остана сам-сама.

# 10 495
  • София

Опитваме се да не си го представяме. Такива неща е по-добре да не се мислят.
Но пък да попитам как останалите си представят да се махнат мерките и ограниченията? Без да има ваксина или поне работещо и достъпно лекарство?

# 10 496
  • Буркина Фасо
Ън, много злоба те тресе.
Ако се стигне до там, че да се избира кой да бъде обдишан, ти няма да си топ приоритет, без значение дали другия е ром, турчин или българин работил в чужбина. Сама знаеш защо, не искам да ти слизам на нивото и да те угорчавам.

Тотално изтрещяхте в тази тема! Не мога да повярвам, че хОра с поне малко акъл в главата, може да ръсят подобни неща на потребителки, които са споделяли, че имат заболявания.

Аз нямам против завръщащите се от чужбина, но СЛЕД отпадане на извънредното положение и отварянето на границите т.е. когато положението вече е овладяно. Не виждам проблем всеки да стои там, където го е заварило положението???? Каква е причината всички да хукнат да се прибират???? Ще поседят още месец или два където са и после да си идват.
И преди да сте ме погнали за мнението, имам роднини в чужбина, стоят си там и чакат обстановката да се подобри. Не са хукнали през глава обратно в БГ.
от всичко това стигам до извода, че отворените граници ни докараха този вирус. а и не само този , а и бъдещите.
ако не бяхме пощръклели по разни световни дестинации може би нямаше да сме в това положение сега. факт!
сега всички сме по домовете си и очакваме (сигурен съм), че нещата ще се оправят. след пандемията - старата песен на нов глас.... до следващият вирус.

# 10 497

Така е , малко по малко хората започват да се усещат, че има нещо гнило. Дори и тук във форума.
  Моля обясни ми кое е гнилото? Моля ако можете да внесеш яснота и да ни успокойте направете го! С доводи, аргументи и факти.

# 10 498
Мисенце, връщат се хората ,които са работили на черно, или не са работили изобщо. Те нямат там нито работа вече, нито здравни осигуровки, а вероятно и квартири. И моите роднини си останаха, но там, където са имат по-добри шансове. Тези, които се връщат, нямат никакви и си идват. Не вярвам да е помислено за тях. Не знам как ще ги лекуват. Со Лъки си мисли, че си идват учени и моряци или студенти само. Или се прави на ударена. Ще каже човек, че сме 50 милиона народ, та вече 200 хиляди учени и моряци се завърнаха и още идват. Даже  Лайън е казала да си отворят границите другите държави, за да преминат завръщащите се българи и румънци. Все учени и моряци прекосяват сега Хърватия и Словения.

# 10 499
Аман от фалшиви самаряни, дето после ще пищят най-силно, когато почнат да плащат солени суми за всяко изследване. А лекарствата ударят тавана. Повечето изобщо не знаят колко струват изследванията даже и колко е стеснен периметъра на това, което ЗК поемаше до момента. Какво ще остане после, изобщо не е ясно. Не сте свикнали да плащате и като ви бръкнат после дълбоко в джоба, за да напълнят ЗК, която ще се продъни напълно, ще писнете кански. Ама сега...5 минути слава в някакъв си форум.

Бих задала въпрос на властимащите: до този момент който няма здравна застраховка, нямаше право на лекарска помощ. Това правило продължава ли да важи? Откъде ще се плати лечението на хората без здравна застраховка, има ли предвидено такова перо в бюджета на ЗК?
Генералът вече каза, че ще предложи тия без здравни осигуровки да ги водят все едно, че имат (без да плащат нищо) щото иначе не знам какво си, не запомних. И умните журналистки нищо не му репликираха!

Уважаеми журналисти, питайте: кога ще дават на тия с леки симптоми Авиган? За който китайците твърдят че са доказали, че помага.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 13:43 от отивам

Общи условия

Активация на акаунт