COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 749
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 680
Артемис, и ти не си права.
Достатъчно хора се явиха за да оповестят освен, че не приемат мерките, че нямат и намерение да ги спазват. С последното рязко противоречат и на другото, което казваш, а именно, че никой не подценявал положението.

На Мангъров хипотезите дори не си заслужават обсъждането.

А за доказаните лъжци не разбрах кого визираш. Би ми било интересно да чуя, както и с какво са доказани.

Иначе за мерките, аз и моето семейство ги спазваме, но не сме увили в скафандри и не гледаме лошо, този който не е. Не мия и не търкам като откачена опаковките на продуктите,  нито припадам и хълцам от ужас при всеки брифинг или обявен починал по света и у нас.

Действително и двата лагера в темата нееднократно прекрачиха границите на нормалния тон и забиха в безумни и ненужни  крайности. 

Опитите да се убедят един друг в нещо противоположно също са ми излишни.

Лично мен ме интересува кой спазва мерките, не кой ги одобрява и не дали вярва в съществуването на вирус.

# 10 681
Лимонче, не си единствена в такава ситуация. Кураж! От една седмица се опитвам да получа рецепта за лекарства от друго населено място.
Пробвай с някой съсед или познат, или по автобус / в моя случай май ще има веднъж седмично /. Не се знае дали ще пътува до моето населено място, но ще пробвам. С безброй телефонни разговори, защото сме се затворили в къщи.
Привърженик съм на крутите мерки, но наистина не е доизмислено. Ще уморим възрастните без време така!
Бъдете здрави!

# 10 682
# 10 683
  • на пистата
В Карлово си имаме бързи тестове 🤣30 кинта

# 10 684
Това да не са от тия с продуктовото позициониране? Останах с впечатление, че са доста калпави. И то не само при положителен, ами и при отрицателен трябва да се потвърди в референтна лаборатория, което прави тези тестове абсолютно излишни.

# 10 685
Генерала каза, че бързите тестове дават много (нещо като 60%)  фалшиви отрицателни.
Спестете си 30те лева.

# 10 686
_limonche_ и без пандемия ще имате подобно отношение от институциите ни. В болниците неглижират възрастните хора. Оставят ги да умират, за да пестят средства и дотации от ЗК. Здравна търговия. За хора над 70г.твърдят, че са възрастни и ги отписват:
" -Защо да ги мъчим и нас и вас. Възрастни хора."
Дядо ми го отписаха, прехвърлян из отделенията. Напук на ЗК не умираше. Изписаха го да си умре у дома. А той почина след година. Не е инцидентен случай. Дано намерите помощ от съседи.  На властта не разчитайте.
Най- добрата превенция в бг реалността ни е да избягваме родните институции.
Има ли статистика за смъртността в България?
Преди четири години оперираха баба ми, тогава тя беше на 82, само аз си знам какви битки водех за да не я оставят на произвола на съдбата. Именно за това се страхувам толкова много да не се разболеят и искам да ги предпазя. Разбира се в прекрасната българска реалност институциите, които трябва да ми помага да ги опазя ме спъват. Но нищо, няма да оставя нещата така. Ако трябва тунел ще прокопая, но няма да оставя родителите ми така. Подигравката от кмета също няма да я забравя, ще намеря начин да се свържа с медиите и се надявам да откликнат.

# 10 687
Хайде и една добра новина.

България е поръчала 1 милион теста за коронавирус

Един милион теста за коронавируса Covid-19 е поискала България при общата европейска поръчка, стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който е в Перник за пускането на новия водопровод. 

Както казах, забравете за 70% стаден имунитет, това чудо трябва да бъде стопирано и изкоренено и според мен това вече е основната стратегия на БАН и на щаба. Фактът, че пика се очаква да е следващия месец, говори за това. След това ситуацията вероятно ще се поддържа с много, много тестове и карантини за пристигащи от други държави. Вероятно през втората половина на тази година ще започнем да възстановянаме икономиката.

# 10 688
В Испания са сложили над 20000 глоби от 100 до 30000 евро и все ще се намери някой клоун, неразбрал. Такава липса на дисциплина, че не е за вярване...
Италия е получила помощ от Русия, самолет с мед. материали. И мед. персонал от Куба ( доброволци).

# 10 689
  • на пистата
Генерала каза, че бързите тестове дават много (нещо като 60%)  фалшиви отрицателни.
Спестете си 30те лева.
30лв за това не давам ако ще и на пътя да ги намеря 😁Аз съм свидлива.

# 10 690
Скрит текст:
niljaniljo, нали в България ви манипулират и всъщност грипът и тетанусът вземат повече жертви, проблем няма, а само истерични мами, за какво са ви доброволци?! Да озаптят мамите ли? Joy Аз ви каня за да не говорите наизуст, елате и вижте. Може и в Мадрид ако предпочитате. Дотогава не спорете с който говори от първо лице. Още повече щом нямате капацитета да схванете, че ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НЕ Е СМЪРТНОСТТА, А МНОГОТО ХОРА В ИНТЕНЗИВНИ ОТДЕЛЕНИЯ. И не, не ви пожелавам да установите в България какво значи товаз защото съм наясно каква е разликата между италианското и българското здравеопазване - пак от първо лице,. Не от загриженост към вас, честно казано някои хора си го заслужават, просто имам роднини в България, за които ми пука и на всичко отгоре голяма част в рискова група. Та ако е възможно първо се информирайте, после осмислете какво сте прочели и чак тогава говорете.
Не се хаби, няма смисъл. Изразът "ти му говориш, то си рупа ли рупа" важи в пълна сила. Световни конспирации, нов световен ред, нападение от извънземни, такива неща са им в главите. Вирус няма.
Колкото до здравните системи, тя и Китайската е била пред тотален колапс, но са успяли да я закрепят. Ето в този документален филм е обяснено много добре - https://www.youtube.com/watch?v=XU9FVqwO4TM. Сигурно и за него ще кажат, че е част от плана.
Дано България не стига да сценари, в който ЗС ще даде тотална фира, защото ще стане страшно и не само за болните от КВ, ами за всички болни, чакащи на нея.

# 10 691
  • Варна
Възмутена съм най-вече от това, че аз и семейството ми сме изключително съвестни. С децата не сме излизали от началото на месеца, ММ носи маски, ръкавици, пази себе си и околните, всяка седмица носи храна и лекарства на родителите ми и закача торбата на портата за да ги предпазим.. Те си стоят вкъщи и никъде не щъкат. А сега какво излиза тези хора трябва на умрат от глад и липса на лекарства. Та в населеното място където живеят даже няма аптека. От къде се очаква, че ще си купят лекарства?

_limonche_, няма нужда от печат на кмета, заверка и печат се иска само от работодател. Попълнете си декларацията, напишете причината за излизане от града, подпишете я и не би трябвало да ви спират на КПП-то.

# 10 692
  • на пистата
Някой от нас ще са живели преди 10 ноември,след 10-ти и след 13.03.2020😁

# 10 693
В Испания са сложили над 20000 глоби от 100 до 30000 евро и все ще се намери някой клоун, неразбрал. Такава липса на дисциплина, че не е за вярване...

В Италия над 48000, сумата не знам каква е...

# 10 694
Възмутена съм най-вече от това, че аз и семейството ми сме изключително съвестни. С децата не сме излизали от началото на месеца, ММ носи маски, ръкавици, пази себе си и околните, всяка седмица носи храна и лекарства на родителите ми и закача торбата на портата за да ги предпазим.. Те си стоят вкъщи и никъде не щъкат. А сега какво излиза тези хора трябва на умрат от глад и липса на лекарства. Та в населеното място където живеят даже няма аптека. От къде се очаква, че ще си купят лекарства?

_limonche_, няма нужда от печат на кмета, заверка и печат се иска само от работодател. Попълнете си декларацията, напишете причината за излизане от града, подпишете я и не би трябвало да ви спират на КПП-то.
Благодаря, намерих декларация на сайта на МВР, ще я попълня и се надявам на КПП да не правят проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт