COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 415
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 770
  • MI
Разбира се, успех в четенето за невидимите самолети и фалшивите вируси. Joy

Вейпър, те неточностите са толкова много че не си  усилията. Не е само броя години, а например доколко е равномерно разпространен вируса, колко месеца се отчитат вътре, колко хора нуждаещи се от болнична грижа извън починалите има и т.н. Но много хора просто не вярват в нищо докато не им се случи. Или докато не го напишат в съвременния вариант на вестник Строго секретно.

# 10 771
  • на пистата
Ей, този с "Инстаграма" заслужава да го изтипосат по всички новини. Страшна простотия, така се ядосах! Лимонче, не оставяйте нещата така.
Какво съм изтървала.Може и на лични

# 10 772
Е , не искат да питат за Авигана!!!

Вие явно имате фиксация на тема този препарат. Защо не попитате сама. Може дори да споделите тук отговора.

# 10 773
Скрит текст:
Главните букви са за да успеете да прочетете, niljaniljo, защото явно ви е трудно на няколко човека тук, начало с Иван дето всеки ден започва с тази смъртност, така за отскок. Прочети, осмисли и после пиши. И въобще нямам намерение да отговарям на другото, защото отдавна спазвам правилото за спора и прасето, ситуацията е точно такава. Само се надявам такива конспиратори да не оцапат достатъчно положението в България, обясних вече защо. За конспираторите хич не ме интересува дали ще има място в интензивното, апарат и квалификациран персонал, за останалите - да.
не се интересувам от вас и вашите знания и наблюдения...
То и ние не се интересуваме от твоите, ама на. Страдаме заедно.

# 10 774
  • София
Мен пък пряко ме интересуваше какъв въпрос, свързан с пациентите, болни от множествена склероза, искаше да зададе? Това е рискова група и много ясно, че ще търсят отговори, но я отряза точно като даскал.

# 10 775
Много се радвам, че тестовете от анонимни и явни дарители ще влязат в употреба. Ако и "не излизай" отчита тествуемостта, ще е мн. добре.

# 10 776
Нали и тук в темата се твърдеше, че след Германия имаме най-много интензивни легла?

То си е така. Simple Smile
За щастие от обявените случаи само 2-ма са критични.

Пирогов и ВМА не са болници само за коронавирус или смятате, че всички останали заболявания и инциденти са излезли отпуска.
Отделно е сигурно, че има много хоспитализирани все още нетествани или в процес на тестване.
Едно интензивно отделение в Германия с десет легла, има по презумпция:

Трима лекари, реаниматори
Един главен лекар
Пет сестри, интензивни
10 респиратора
24 часова лаборатория
И сто други неща.
Колко такива има интензивни легла има в България?

# 10 777
  • София
Ама най-накрая го питаха за масовите тествания, каза, че оня ден като говорили на конферентна връзка с останалите щабовее, никой не се бил похвалил с по-нови и надеждни бързи тестове. Все се надявал, че някога ще излезе такъв. Знаел, че сме поръчали повече.
Пак мъгла.

# 10 778
Скрит текст:
Аз ви каня за да не говорите наизуст, елате и вижте. Може и в Мадрид ако предпочитате. Дотогава не спорете с който говори от първо лице.

Ще дойда, но ако може ти да отскочиш до Индия да провериш наистина ли имат само 425 заразени и 8 починали или пък в Русия са само с 438 заразени и 1 починал. Ей-това ми е интересно да си го обясня как се получава.
И каква е връзката? Колко теста са направили? Те в Русия и със СПИН така нямаха особени проблеми, което значи ли че не е опасна болестта?! Да не говорим за Индия (а и Африка в голямата й част) на фона на всички останали болести, мизерия и съответна смъртност на кое място в приоритетите им е коронавируса. Това значи ли че по тях трябва да се равняваме?! На техен фон и България е супер богата, не искам да се сравнявам с последните във всички класации.

Коронавирусът е връзката. Истина или лъжа са данните и как да се интерпретират? Защото трябва да има обяснение на тези разлики. Не може да кажеш - голяма работа, досега са мрели, нищо особено за тях. Има си причина едни държави да са във фокус за сметка на други. Аз си имам обяснение за себе си, но ми е интересна и друга гледна точка да чуя. Ти имаш ли такава или пандемията се простира само в определени граници за теб?

# 10 779
Не вярвам необорудвана линейка и персонал да обслужват пациент с коронавирус. Това е невъзможно, най-малкото защото никой лекар няма да се съгласи да тръгне без маска и костюм..

Това не ме притеснява толкова, колкото факта, че не се правят достатъчно тестове и няма ясна организация в болниците. Не знам колко са случаите, но със сигурност са много повече от обявените.. Не знам защо, мен Мутафчийски не ме успокои. Той трябва да е готов за всякакъв тип въпроси, дори да са тъпи. Просто забелязвам поведение тип "я не ме занимавай" а ла Бойко Борисов, който наскоро по същия начин си вдигна партакешите и отказа да отговаря повече на въпроси. В момента повече от всякога народа се нужда от подкрепа и отговор на всички възможни въпроси.. Не ми харесва като цяло ситуацията в Бг, да се молим да не стане критично.

# 10 780
  • София
Относно Авигана, нека първо да го официализират в Китай, нали уж било въпрос само на дни. И щели да го дадат на онези около 5, 6 хил. леко и средно болни, ако има голям ефект със сигурност ще се вдигне голям шум и ще е въпрос на време да се задействат страните в Европа. Но към днешна дата няма потвърдено инфо, че лекарството е узаконено и може да се купува от граждани или да се прилага законно и масово от лекари в болниците.
Надявам се да стане скоро. Т.е. тази седмица. Ако съдя по онзи репортаж от БТВ.

# 10 781
Мария, и други потребители се включваха и споделяха, че са преболедували нещо, което не знаят какво, много преди да се говори за опасност в Европа.
Приемам, че се шегувате, превъзбудено ви  е явно  покрай брифингите.
Добре съм и всички около мен.  Страхувам се за утрешния ден, днешния мина

# 10 782
Извинявам се, че размивам темата, ако въпросът ми не е за тук, моля модератор да го изтрие.

Налага ми се да пътувам спешно до квартирата си в друг областен град, но не съм сменила настоящия си адрес все още.
При преминаване през КПП, освен декларацията на МВР, трябва ли да предоставя друг документ за доказателство?

# 10 783
  • София
Ама кой е казал, че няма вирус?
Иван999 и Франсоа
Не съм видяла да отричат вируса, а само начина по който се поднася информацията и пресмятат процентите, заразени, починали и тн.
Ами то същото. Отричат сериозността на проблема. Както казах всичко идва от това здравната система да не колабира. Ето, вече стана ясно, че в двете най-големи болници места няма. Не съм чула до сега в пика на грипа местата в болниците да свършат, а тепърва положителните резултати от Корона ще стават повече.

Заповядай
https://www.dnes.bg/stranata/2020/03/06/infekcioznite-otdeleniia … e-sa-pylni.441199

# 10 784
Слушах брифинга и не мога да се начудя на следното:
34 човека има в болниците, двама в тежко състояние, каза Мутафчийски. Обаче, болниците били пълни?! Нещо не ми се връзват нещата...34 човека ли напълниха болниците с Корона вирус или генералът просто така си говори?

П.С. Защо се приемат в болница хора, които не са за болница и могат да си се лекуват в домашни условия независимо, че са с Корона вирус?

Общи условия

Активация на акаунт