COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 415
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 725
Вече се водят разговори с китайското посолство у нас за помощ от китайски лекари.

# 10 726
Чухте ли, че няма да забранява на български граждани да се приберат. За сега.

# 10 727
Журналистите, питайте за Авигана при леките симптоми?

# 10 728
  • Варна
Няма повече места във ВМА и Пирогов.
Чудно .

# 10 729
  • Точно където трябва
Как на 200 случая, не знам колко се лекуват вкъщи и вече няма места?! Егати болниците...

# 10 730
Ето обобщено за момента

11 нови случая на COVID-19 у нас.

201 са вече случаите на коронавирус в България, съобщи на редовния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса ген. проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

„В Дупница – един пациент, в Пазарджик – двама, които са семейство. В Добрич – още един, контактен. И в София 7 лица“, каза ген. Мутафчийски.

Той допълни, че днес има две по-големи дарения, които иска да спомене: „Банката за развитие – 200 000 лв., и Александровска болница получи от Български енергиен холдинг 200 000 лв. дарение“.

„Във връзка с увеличаване на случаите и изчерпване капацитета на Военномедицинска академия и „Пирогов“, Щабът ще направи предложение на министър на здравеопазването – стъпка, обмисляна отдавна, да издаде заповед, всяка една болница, независимо от вида на собствеността ѝ в България, в срок от 3 дни да представи обособени отделения, които да работят с коронавирус, оборудвани и с реанимационни легла, не само с легла за леко, средно и тежкоболни“, каза още той.

Синдикалните и работодателските организации настояват да бъде създаден социално-икономически щаб към премиера Бойко Борисов по време на извънредното положение заради коронавируса. Това каза за „Хоризонт“ президентът на КНСБ Пламен Димитров. 

# 10 731
ежедневно с около 18,5 процента - средно...Днес имаме +21%
Възможно е да бъркам, но не казаха ли още вчера сутринта по новините, че има растеж 21%?

# 10 732
Лимонче, според мен мъжа ви трябва да пробва и би трябвало да го пуснат на кпп то (както са казали и полицаите са хора, мм е полицай Blush), особено виждайки го с хапчета и храна, рецепти . Отделно тази сутрин социалната министъра даде някакъв номер (мисля по бтв беше), патронажна грижа, 0800 нещо си... Може  да звъннете на соц министерство на посочени номера, аз бих уведомила и  медиите, особено за частта с подигравка та и неточностите на новите ограничения, които до голяма степен зависят от преценката на хора на момента. Успех!

Вижте, много хора ще се окажат в това положение - не можем да обикаляме КПП-тата като разчитаме да попаднем на разбран човек,  а беше редно да има изготвен протокол как да се постъпва и в такива случаи, защото няма как да оставим близките си на произвола на съдбата без лекарства и храна. 
Ние успяхме да ги запасим с някакви количества, но те все някога ще свършат. Налагат се ограничения без изобщо да има създадена организация - раздаваме си телефонни номера само и звъннете тук, звъннете там и с това ни  се изчерпа организацията.   "Патронажна грижа нещо си " ... именно "нещо си"  ни е цялата работа до момента.
Не ме разбирайте погрешно - вас лично не ви упреквам в нищо, защото виждам, че се опитвате да помогнете.

# 10 733
  • София
Егати държава - 200 заразени, повечето на домашно лечение и вече няма места в две огромни болници. Явно 10 млрд са малко за здравеопазване и се пазят легла за членове на политбюро...

# 10 734
Нали и тук в темата се твърдеше, че след Германия имаме най-много интензивни легла?

# 10 735
  • София
Скрит текст:
niljaniljo, нали в България ви манипулират и всъщност грипът и тетанусът вземат повече жертви, проблем няма, а само истерични мами, за какво са ви доброволци?! Да озаптят мамите ли? Joy Аз ви каня за да не говорите наизуст, елате и вижте. Може и в Мадрид ако предпочитате. Дотогава не спорете с който говори от първо лице. Още повече щом нямате капацитета да схванете, че ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НЕ Е СМЪРТНОСТТА, А МНОГОТО ХОРА В ИНТЕНЗИВНИ ОТДЕЛЕНИЯ. И не, не ви пожелавам да установите в България какво значи товаз защото съм наясно каква е разликата между италианското и българското здравеопазване - пак от първо лице,. Не от загриженост към вас, честно казано някои хора си го заслужават, просто имам роднини в България, за които ми пука и на всичко отгоре голяма част в рискова група. Та ако е възможно първо се информирайте, после осмислете какво сте прочели и чак тогава говорете.
Не се хаби, няма смисъл. Изразът "ти му говориш, то си рупа ли рупа" важи в пълна сила. Световни конспирации, нов световен ред, нападение от извънземни, такива неща са им в главите. Вирус няма.
Колкото до здравните системи, тя и Китайската е била пред тотален колапс, но са успяли да я закрепят. Ето в този документален филм е обяснено много добре - https://www.youtube.com/watch?v=XU9FVqwO4TM. Сигурно и за него ще кажат, че е част от плана.
Дано България не стига да сценари, в който ЗС ще даде тотална фира, защото ще стане страшно и не само за болните от КВ, ами за всички болни, чакащи на нея.

Ама кой е казал, че няма вирус? Вируса си го има, но не е случаен и тези мерки не са случайни. И ако някой си мисли, че след месец - два  всичко ще приключи е много наивно. Ще има ограничения в свободата на хората и това се вижда ясно. А пък ако щете вярвайте в конспирации, те нещата така или иначе ще се случат.

# 10 736
  • в страната на чудесата
Нали и тук в темата се твърдеше, че след Германия имаме най-много интензивни легла?
Едва ли всички са във ВМА и Пирогов.

# 10 737
  • Варна
Как на 200 случая, не знам колко се лекуват вкъщи и вече няма места?! Егати болниците...

И  то, при тези големи дарения, които се събраха последната седмица за да се оборудва Пирогов най-вече . В провинцията ще разчитаме на билки и самолечение.

# 10 738
36 хоспитализирани ....

# 10 739
  • София
36 са хоспитализирани, как няма места във ВМА и Пирогов?

Общи условия

Активация на акаунт