COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 660
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 830
  • Sredets/Burgas
Това средно с по 10, с 10, с 10, взе да става някак меко казано съмнително...
Имам чувството, че това нарочно са си го решили така, да им е по спокойно на хората и няма нищо общо дори с техните реални цифри с които разполагат.

# 10 831
Не ме учудва, че няма места в интензивното на големите болници.

Нали само двама в България са в критично състояние от ковид-19, т.е. в интензивното?

Няма как тези двама да са препълнили интензивните отделения в страната.

# 10 832
Бойко вчера докато се караше на Радев на пресконференцията,  по едно време спомена съвсем набързо за някакви 4 хиляди хоспитализирани по време на пика.

Може някоя виртуална болница да са подготвили...скайп, Вайбър...

Е,  то тази "болница" функционира  - Национален оперативен щаб  се казва. Визитациите са от 17:00 ч. 
Полза няма от "лечението", но засега поне се показват да ги видим.

# 10 833
Чухте ли, че няма да забранява на български граждани да се приберат. За сега.
Това никога не е било обсъждано. Как ви хрумна?
Беше отговор на журналистически въпрос. И отделно, тук в темата имаше нагласи, всеки да си стоял където е...

# 10 834
  • София
Скрит текст:
Ми то като гледам една седмица след датата на статията май обявиха извънредното положение. Май май короната от още тогава си е почнала.
Короната си върви отдавна!
Именно това се опитвам да ти обясня. Че при обикновен грип, не съм чула интензивните отделения да се напълнят до такава степен, което от своя страна доказва теорията, че КОВИД19 е най-страшен за здравните системи. От тук идва голямата сериозност на вируса. За това се налага и карантина, а не защото някой иска да вкара нов световен ред, както твърди Иван.
Виж, аз отдавна съм писала, че карантина трябваше да има само за хората над 60 години, всичко останало е безумие. Вируса не можеш да го спреш, разпространява се бързо и както се вижда още преди мерките една голяма част го е изкарала. Сега броят и ни облъчват от сутрин до вечер, защото Бойко се оплаши, че хората ще рипнат или пък за да е в общия тон на евросъюза и се задейства. Не случайно всичките ни специалисти в началото, включително и Мутафчийски обясняваше, че е като грипа. И после хоп, обърнаха палачинката и влязоха в общия хор. Само един Мангаров си остана на тезата.

# 10 835
Не ме учудва, че няма места в интензивното на големите болници.

Нали само двама в България са в критично състояние от ковид-19, т.е. в интензивното?

Няма как тези двама да са препълнили интензивните отделения в страната.
В София.

# 10 836
Гледам по Канал 1 как полицията прави проверка на документите - с ръкавици, вземат бележките и личните карти, пипорят ги и ги връщат на хората , които не са с ръкавици. Мисля, че тази проверка е много рискова за разпространяване на зараза. Ако полицаят е пипал документи на заразен човек, той  разнася заразата по документите на всички следващи. Не трябва да се пипат документите!!!!!!!!

Също и в магазините за хранителни стоки - не трябва хората да влизат вътре и да пипат каквото решат. Дават си поръчката на служител, той изнася стоката, минава я през апарат на касата, а с пари да работи само един или няколко, но конкретни служители, които да не пипат стоката на клиента, а само парите. Това дори ще направи пазаруването по-бързо, отколкото да пускат по 1-2-ма души в магазина.
Сега, ако касиерът е пипал стока и пари на заразен човек, той предава заразата на всички следващи.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 18:24 от Diorela

# 10 837
А вие защо бяхте овчи кон и не протестирахте срещу затваряне на многопрофилни болници?
Това някакъв опит за нелепа шега ли е?
Задавам въпрос колко такива като описаните в Германия интензивни легла имаме. Това ли е отговора?

За Александровска има много дарения, защото са си ги поискали и са се намерили хора които да го организират. Ако пуснат и за други болници, и за тях ще даряваме.

# 10 838
Гледам по Канал 1 как полицията прави проверка на документите - с ръкавици, вземат бележките и личните карти, пипорят ги и ги връщат на хората , които не са с ръкавици. Мисля, че тази проверка е много рискова за разпространяване на зараза. Ако полицаят е пипал документи на заразен човек, той  разнася заразата по документите на всички следващи. Не трябва да се пипат документите!!!!!!!!
Някаква, не я помня каква беше, призова тази сутрин в сутрешния блок, да не се пипат, а да се показват, с цел безопасност.

PURE, идея нямам как са разпределили болните от коронавирус в секторите си. Ако в интензивния сектор за инфекциозни заболявания има 2-ма с коронавирус, то значи други в този сектор с инфекциозно заболяване различно от коронавируса няма.

# 10 839
По БНТ казаха ей сега,че ще говорят точно за леглата,кадрите ...в "Още от деня"

# 10 840
Limonche,  моят пост с такова предупреждение го изтриха и ме мъмриха  Simple Smile Питай на лични Не се сърди, човече,  тя ще те насочи как се организираш Simple Smile или звъни на 112,  кметство, РЗИ и най-накрая на арменския поп
Тези неща трябва да се обсъждат, не бива да се допуска произвол.
По куриер не мога да ги пратя, все пак им трябва и храна, а и не се знае до кога куриерите ще работят.
Ще се свържа с РЗИ и 112, но ако и там ударя на камък се чудя къде на по-високо ниво може да се сигнализира?

Кмета на областния град. Шефа на полицията. Все пък някой ще има сърце.

# 10 841
  • Bulgaria
Аз наистина не виждам как може да се опазим вече. Хората все още работят, много от тях имат пряк контакт с прекалено много хора на ден. След като се приберат вкъщи излагат и семейството си на опасност. Ние не сме болници - как може с влизането от вратата да дезинфекцираш всичко - дрехи, обувки, покупки? Дори и да се затвориш вкъщи за неопределено време ако имаш тази възможност ще ти се наложи да отидеш до магазина в един момент. В момента освен да се плашим реално нищо не правим, за да се опитаме да се опазим максимално. Единствено хората, които имат възможност да работят от вкъщи и да не излизат са до някаква степен защитени.

# 10 842
Трябва да вдигнеме бройките, щото изоставаме. 1380 000 000 евро за 34 хоспитализирани не се дават така. Мен обаче най ме е страх да не ни накарат след време всички да се "тестваме" , срещу някаква сума разбира се, ей така, задължително, 7000 000 българчета, просто от загриженост на правителството.Като паспортизацията на жилищата дето ни я гласят по 500 лева.

# 10 843
А вие защо бяхте овчи кон и не протестирахте срещу затваряне на многопрофилни болници?
Това някакъв опит за нелепа шега ли е?
Задавам въпрос колко такива като описаните в Германия интензивни легла имаме. Това ли е отговора?

За Александровска има много дарения, защото са си ги поискали и са се намерили хора които да го организират. Ако пуснат и за други болници, и за тях ще даряваме.
Пуснати са. Писала съм за леглова база и налична апаратура преди. Днес пуснах линк също, към съфорумка, която искаше да дели БГ. на градове.

# 10 844
ВМА и Пирогов нямали места. Ох.. Иде ми нецензурни думи да ползвам. Аз знам в какво състояние ни е здравеопазването та не съм изненадана, но поне сега и цяла България ще разбере, та дано е за добро, дано нещо се промени под натиска на цялото общество сега като им лъсне цялата мизерия и дългогодишно крадене, заради които болниците са ни коптори и при 36 болни нямат капацитет.

Общи условия

Активация на акаунт