COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 313
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 800
Бойко вчера докато се караше на Радев на пресконференцията,  по едно време спомена съвсем набързо за някакви 4 хиляди хоспитализирани по време на пика.

# 10 801
Ми то като гледам една седмица след датата на статията май обявиха извънредното положение. Май май короната още тогава си е почнала.
Едит: сега се сетих, че точно така беше. Във всичките ни съседни държави имаше по 1-2 случая с КВ, само тук още уж нямаше и изведнъж хоп обявяват грипна ваканция за учениците.

Последна редакция: пн, 23 мар 2020, 17:53 от Blackbling

# 10 802
В крайна сметка сега цялата държава е в извънредно положение точно защото това непрестанно пътуване не се спря когато трябваше. Ние какво сме виновни, че всякакви хора, българи и чужденци пътуват без спирачка и ни внасят вируса. Всички си патим заради тези пътуващи и според мен наистина всеки трябва да си стои там, където е. Ако искаме да овладее ситуацията.

# 10 803
  • MI
Гост, пандемията затова е пандемия, защото е навсякъде. За съжаление в някои държави докато не се стигне до нещо от сорта на Ебола или масов мор от глад, никой не обръща внимание. Не, за мен това не е ОК, но е така. В тоталитарни или полутоталитарни държави много добре знаем как се огласява информация - принципът е че като не се говори няма проблем. Поне докато не се стигнат нивата на Иран. Аз и за Северна Корея не вярвам че няма заразени и то много заради връзките им с Китай. Русия си действат така по принцип, не само с КОВИД, не е новина това. Което не значи че не ги лекуват, но проблем няма да признаят каквото и да става. Те и Китай надали съвсем прозрачна информация са огласили. Европа тества и е достигнала някакво ниво на комфорт, за да окаже голямо влияние епидемията. САЩ доскоро нямаха проблем защото не тестваха, сега се оказа че май са по-зле от Европа.
Това е положението - вирусът е навсякъде, на някои места малко от по-рано, но вече няма изключения. Някои са толкова зле, че този точно вирус им е последният проблем. Други крият проблема за да не си накърнят имиджа (и икономиката), трети са достатъчно добре за да им пука за 80 годишните жертви и за препълнените болници и са достатъчно честни (или глупави?) за да кажат какво реално е положението и да рискуват да си сринат икономиката.

# 10 804
Споко, Арена армеец е готова...дано и парацетамол да има....
Ако нещо господин ага и господин свиня ще дарят и ще го известяяяяяяяяяяяват 🤮

# 10 805
Бойко вчера докато се караше на Радев на пресконференцията,  по едно време спомена съвсем набързо за някакви 4 хиляди хоспитализирани по време на пика.

Може някоя виртуална болница да са подготвили...скайп, Вайбър...

# 10 806
Не ме учудва, че няма места в интензивното на големите болници. Баща ми като лежа в две такива, местата бяха по 10 броя във всяка.
И предвид, че няколко отделения имат интензивен сектор, то той е зает от другите болни.

Определено ни трябва болница, в която да се приемат само болни с коронавирус.

# 10 807
  • София
Забравете за тези 1, 2 г. Има разлика от сегашната пандемия която бушува с пълна силя и отделни малки случаи след 6 или 8 месеца. Нито една държава няма ресурсите да държи под ключ хората за повече от 3 месеца. Говоря за цялата държава, а не само една провинция, щат. Нито хората ще го позволят. Така че спазваме мерките стриктно за определения период и да се надяваме, че истинските прогнози ще се сбъднат.
Спрете да давате тези прогнози на черните станции, които са дело на хора, които гледат само и единствено от своя професионална гледна точка. Светът не е лаборатория, нито е компютърна симулация, че да си играят с нервите на хората за година или две. Няма как да стане това. Или ще победим вируса със спазване на строги мерки на карантина до 3 месеца, или ще има лек или това което не вярвам - всичко е било безсмислено, държавите вдигат ръце и пускат хората навън и язък тогава за тия лишения сега. Но това са изходите. Но как я виждате това 1 година без работа и доходи за стотици милиони по целия свят?
Моля ви се...

# 10 808
_limonche_ , ако има обходен маршрут се опитайте да минете през друго КПП, явно сте попаднали на много неразбран човек.
Аз пък имам една луда идея.
Лимонче пиши кое е това село с такъв кмет.
Почваме по телефона да му се обаждаме с въпросите за доставка на тези хора.
Ако обаче много държи може и в Инстаграм да му дадем профили на държавници да му помогнем да разбере какво да прави.
Това пък що за човек е?
Кое е това село?

# 10 809
Във всяка болница, независимо от собствеността ѝ. Следователно и частните.
В Пловдив една от частните болници от седмица единият и блок е готов.Даже дават дежурства.Снаха ми е дежурна утре точно в този блок.

Така е. Но това не стана от днес за утре. Бумащината е един тон хартия, освен всичко останало. Как си го представят. Феята с пръчицата и хоп, готово. Структурата на всяка болница не позволява това. Трябват отделни входове. Да не се засичат потоци на едни болни с други. Обучен персонал. Анестезиолози......ако искаме да е ефективна помощта, а не едни хора просто да се настанят някъде.

Моля ви, който има сведения за Пловидв, да започне да пише като започнат да се пълнят болниците. Знам, че засега има само в инфекциозната настанени, значи няма още много влошени. Това значи, че няма и чак толкова много заразени, обаче предстои.
Апропо, очаква се в следващите дни около 500 нови пловдивчани да се запишат. Чудя се какви са тия хора и на чии адреси се записват в Пловдив? На роднини тук ли, на кого?

# 10 810
  • София
Ми то като гледам една седмица след датата на статията май обявиха извънредното положение. Май май короната от още тогава си е почнала.
Короната си върви отдавна!

# 10 811
Не ме учудва, че няма места в интензивното на големите болници. Баща ми като лежа в две такива, местата бяха по 10 броя във всяка.
И предвид, че няколко отделения имат интензивен сектор, то той е зает от другите болни.

Определено ни трябва болница, в която да се приемат само болни с коронавирус.

Във ВМА подготвяха психиатрията за Корона...и то преди седмици...но не знам капацитетът какъв е

# 10 812
Чудно ми е защо любителите на черната статистика пропускате Швейцария. Тази държава в момента е начело на доказаните случаи на глава от населението. Ако в България се достигнат подобни нива, това би означавало около 7 000 доказани случая.

# 10 813
Имат, това, което сте посочили.
В колко болници го има това всичкото?

# 10 814
  • София
Ми то като гледам една седмица след датата на статията май обявиха извънредното положение. Май май короната от още тогава си е почнала.
Короната си върви отдавна!

Ами да кажат тазгодишната смъртност от грип Б. И ако е ниска, то, колкото и грубо да звучи, да се радваме, че много хора са го минали и развили имунитет.

Общи условия

Активация на акаунт