COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 348
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 845
Гледам по Канал 1 как полицията прави проверка на документите - с ръкавици, вземат бележките и личните карти, пипорят ги и ги връщат на хората , които не са с ръкавици. Мисля, че тази проверка е много рискова за разпространяване на зараза. Ако полицаят е пипал документи на заразен човек, той  разнася заразата по документите на всички следващи. Не трябва да се пипат документите!!!!!!!!

Също и в магазините за хранителни стоки - не трябва хората да влизат вътре и да пипат каквото решат. Дават си поръчката на служител, той им носи стоката, а с пари да работи само един или няколко, но конкретни хора, които да не пипат стоката на клиента, а само парите.

Да,  с това разпечатване и размятане на хартиени декларации мазалото стана пълно.
Сутринта пък гледам как репортер завира микрофон през прозореца на кола в лицето на шофьор да го пита за мерките  по КПП-тата.  Водачът с маска смъкната под брадата, ухилен  - зер телевизия го снима, а репортерът естествено без  маска, щото нали и те са от безсмъртните

# 10 846
10 важни стъпки срещу Covid-19 и как да се лекуват болните.
Доц. Влади Манев
https://dnes.dir.bg/na-fokus/10-stapki-sreshtu-covid-19-i-rolyat … manev-pred-dir-bg

# 10 847
  • на пъпа на Златията
==
Е да де, нали каза, че има само двама в тежко състояние. Другите защо са в болница? Не могат ли да си взимат антибиотиците вкъщи?
==

Питате защо не учим лекарите как да работят ли?

Ами едно от предположението ми е че искат да видят  как се развива болестта за да могат  да определят  точно какви са  критичните случай за да прибират тези на дом. лечение на време.

Това е като онова изказване в стил .

А ма те са знаели и са лъгали ,    защо тогава тогава ще пуснат децата в грипна ваканция . 

Ами "мечката играе  у комшийте" ,   що да не пуснат децата във ваканция , за да не натоварват болниците  с грипави деца . ?

Ей , Боже ,  дайте ние да учим  лекарите как да работят .

# 10 848
Е ние отсега ако нямаме места закъде сме тръгнали. Тая крива ще трябва да я бавим докато се пенсионираме, че да не претоварваме системата.

# 10 849
  • София
A аз  пак да попитам : Някой да се е замислил къде отиват всички тези използвани и изхвърлени маски и ръкавици за еднократна употреба? Не говоря за използваните в лечебните заведения, където има система за събиране и унищожаване. Всичко отива в общия боклук и се вее на воля от вятъра и волята на този които търси нещо за предаване в пунктовете.

# 10 850
  • Буркина Фасо
Аз наистина не виждам как може да се опазим вече. Хората все още работят, много от тях имат пряк контакт с прекалено много хора на ден.
аз мисля, че вече сме на етап всеки да се спасява както може.  едни са с маски- едни без. едни се разхождат - други стоят у дома. днес видях как една жена с маска как я свали за да се изкиха хубаво. Smiley
ако кажат, че в някое по-малко населено място има заразен съм сигурен, че народа масово ще се кротне у дома.

# 10 851
Струва ми се, че не е много добра идея във всяка болница да приемат болни от коронавирус. По-добре в досегашните да освободят по още едно отделение, болните за което да се насочват към друга болница. Ако навсякъде има заразени, не виждам как ще се ограничи епидемията. Да не говорим, какво интензивно лечение може да се очаква в някоя затънтена провинциална болница.

# 10 852
Професор Хинков за реанимацията

https://www.facebook.com/grigor.zdravkov/videos/2823100487774030/

# 10 853
  • на пистата
Аз наистина не виждам как може да се опазим вече. Хората все още работят, много от тях имат пряк контакт с прекалено много хора на ден.
аз мисля, че вече сме на етап всеки да се спасява както може.  едни са с маски- едни без. едни се разхождат - други стоят у дома. днес видях как една жена с маска как я свали за да се изкиха хубаво. Smiley
ако кажат, че в някое по-малко населено място има заразен съм сигурен, че народа масово ще се кротне у дома.

Хахха да,след вчерашния случай в Карлово всички се изпокриха като мишки 😁преди това доволно оплюха жената.Макар че и тя е за бой,ама това е друга тема.Искаха имена,снимка 🤣

# 10 854
Добре де, за почитателите на конспирациите имам един въпрос. При положение, че навсякъде по света, където епидемията е в доста напреднал стадий, болниците и интензивните отделения се пръскат по шевовете до степен лекарите да трябва да решават кой да живее и кой да умре, как така решихте, че точно ние всички вече сме го изкарали и то без никой да разбере. Хайде тези, които мислят, че по някаква причина на нас не може да ни се случи донякъде ги разбирам, човешко е да смяташ, че лошите неща се случват само на другите, а ти си някакво вселенско изключение, но тези, които смятат, че вече имаме идва ли не стаден имунитет и то без да трепнем, това е вече на съвсем друго ниво. Grinning

# 10 855
  • София
Е ние отсега ако нямаме места рзакъде сме тръгнали. Тая крива ще трябва да я бавим докато се пенсионираме, че да не претоварваме системата.
Точно това си мислих и аз. То не случайно хората се заредиха с антибиотици и други лекарства. Ще си я изкараме короната на самолечение, като стай та гледай!Нищо ново, за нашата страна.

# 10 856
Майко мила, майко мила! Аз съм в абсолютен шок! 36 хоспитализирани в 2те най-големи болници на столицата и вече няма места!
Щеше да е смешно, ако не беше трагично.....
И за "2-те линейки" стана въпрос, сякаш това са единствените 2 линейки в цяла България! Sob

# 10 857
  • София
Нещо мажат с леглата - едно отделение във ВМА има около 30 легла, а още в началото на март се говореше, че разместват отделения, за да освобождават още място. Как ги запълниха? С паникьори, като жената от Македония, получила паник атака посреднощ и приета в Пирогов? Или с контактни на доказано болни, нали имаше и деца в Пирогов, защото от ломските гуляйджии нямало здрав, който да ги гледа. Нещо не е много честно да се отправят настойчиви призиви да си стоим вкъщи, докато не усетим, че сме на умирачка, а здрави хора да заемат болничните легла.

# 10 858
  • Germany
Абе изкарали коронавирус таратанци. Това, че някой си кашлял или пръцкал повече през януари, не означава че е бил болен от Ковид19. Най-накрая да вземете да споменете и извънземните и да се приключи 😉

# 10 859
Добре де, за почитателите на конспирациите имам един въпрос. При положение, че навсякъде по света, където епидемията е в доста напреднал стадий, болниците и интензивните отделения се пръскат по шевовете до степен лекарите да трябва да решават кой да живее и кой да умре, как така решихте, че точно ние всички вече сме го изкарали и то без никой да разбере. Хайде тези, които мислят, че по някаква причина на нас не може да ни се случи донякъде ги разбирам, човешко е да смяташ, че лошите неща се случват само на другите, а ти си някакво вселенско изключение, но тези, които смятат, че вече имаме идва ли не стаден имунитет и то без да трепнем, това е вече на съвсем друго ниво. Grinning

Ако си свалиш розовите очила и спреш да се паникьосваш за щяло и нещяло ще видиш колко много БЪЛГАРИ не посещават доктор, стоят си в тях и се мъчат да се лекуват и накрая просто умират. Погребват ги и толкова - никой не ти изследва коронавирус ли е, инфаркт ли е. Дошло му е времето на човека. Ние сме свикнали на това с ежедневните новини за 10 умрели в катастрофи и прочие.

Та така - ето ти я разликата - 10 умрели в домовете си срещу 10 умрели в интензивното. Само дето първите не пълнят болницата и не влизат в статистиката...

Общи условия

Активация на акаунт