COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 953
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 935
Гледах за даренията и не мога да разбера най тежките случаи в Пирогов, после ВМА. Но даренията отиват за Александровска болница. А там дали има двама настанени за лечение. Не мога да си го обясня.
За провинцията пък да не говорим...
Александровска колко легла за коронавирус е отделила? Да не хлопне кепенците и тя след няколко дена?

# 10 936
Гледах за даренията и не мога да разбера най тежките случаи в Пирогов, после ВМА. Но даренията отиват за Александровска болница. А там дали има двама настанени за лечение. Не мога да си го обясня.
За провинцията пък да не говорим...

В Александровска щяха да трансформит клиника за целта, незнам дали е готова, както и какво стана с втора градска, първо беше цялата болница, после едно отделение, незнам дали ги пуснаха вече.

# 10 937
  • BG
Аз пък се чудя за азитромицина, че лекуват пневмонии с него, досега винаги ни е изписван като "опашка" на лечение с друг антибиотик,  и като цяло знам, че се води слаб такъв, пиеш 3 дена, пък действал 5, или пиеш 5, пък действал 7..

# 10 938
Не знам дали е писано вече - в Полша пускат апликация за контрол на тези, които трябва да са в домашна карантина след връщане от чужбина. В произволни моменти от деня иска селфи и ако не пуснеш, уведомява полицията да те посети на адрес.

https://www.france24.com/en/20200320-selfie-app-to-keep-track-of … quarantined-poles

# 10 939
  • София/Севлиево
Сега трябва ли излишно да се притеснявам като съм с вродена тромбофилия и терапия имам само в случай на бременност,а сега дори спрях с инвитро опитите ...Може ли малко повече инфо,най-добре на ЛС,т.к.тук трудно изчитам всичко.Благодаря!

# 10 940
А за щатите какво ще кажете? Над 7000 днес...
Чакам кога ще си затворим границите за тях и още държави.
Изчакай мъжа ми да се прибере от там и затваряй Simple Smile

Летището в Москва:
https://www.facebook.com/leonardo.sanchezcalderon.3/posts/3357391274275366

# 10 941

В Александровска щяха да трансформит клиника за целта, незнам дали е готова, както и какво стана с втора градска, първо беше цялата болница, после едно отделение, незнам дали ги пуснаха вече.

Днес минах покрай втора градска. Правеха нещо като отделен вход с пластмасова дограма. Работят явно.

# 10 942
Е , не искат да питат за Авигана!!!

Вие явно имате фиксация на тема този препарат. Защо не попитате сама. Може дори да споделите тук отговора.
Глупости! Фиксация! Голям смях!

Сериозно: защо не кажат повече за лечението на леко-симптомните? Все пак те са повече от хоспитализираните! Неказвайки, ме карат да мисля, че са оставени на произвола на имунната им система!!!!
Или пък: всички знаем, че ако човек не получи информация за нещо, то той няма как да протестира, да се бори за своя интерес, в случая за живота си!
Защото може да са леко-симптомни хората, но като получат доживотно увреждане поради липса на навременно лечение... пука му на някой за тях, особено на Щаба, който единствено се интересува да не се напълнят интензивните отделения. Затова Щабът е длъжен да даде информация за лечението. Какво, да не е държавна тайна!!! Нали 80% от българите ще се разболеят! Е, тия българи имат право да се борят за живота си, след като държавата не иска да ги лекува нормално, а по телефона!

# 10 943
Много харесвам генерала, но чак ми става неудобно, а мисля, че и на него, за това че трябва да ни информира от екрана кой колко е дарил. Нещо като продуктово позициониране се получава.
Тези дни бях обнадеждена, че ще ни се размине по - леко, но вече не съм. Май прибързано похвалих в свой предишен пост щаба.
Сега трябва да се спасяваме по единично май... На кой каквото му е писано.
Бъдете здрави!

# 10 944
  • София
А за щатите какво ще кажете? Над 7000 днес...
Чакам кога ще си затворим границите за тях и още държави.
Изчакай мъжа ми да се прибере от там и затваряй Simple Smile

Летището в Москва:
https://www.facebook.com/leonardo.sanchezcalderon.3/posts/3357391274275366
Ще се прибере, споко. И после 2 седмици вкъщи. че тук е опасно за него Mask

# 10 945
Всички които се връщат от чужбина в България ли са под карантина или може би им правят тестове, ако идват от определени държави? Ако е второто, кои са държавите?

# 10 946
Тестове не правят....

# 10 947
Добре де, за почитателите на конспирациите имам един въпрос. При положение, че навсякъде по света, където епидемията е в доста напреднал стадий, болниците и интензивните отделения се пръскат по шевовете до степен лекарите да трябва да решават кой да живее и кой да умре, как така решихте, че точно ние всички вече сме го изкарали и то без никой да разбере. Хайде тези, които мислят, че по някаква причина на нас не може да ни се случи донякъде ги разбирам, човешко е да смяташ, че лошите неща се случват само на другите, а ти си някакво вселенско изключение, но тези, които смятат, че вече имаме идва ли не стаден имунитет и то без да трепнем, това е вече на съвсем друго ниво. Grinning
Отново драми.Всяка година по това време е пикът на пневмониите, поне на 10 места е постната статистиката с Италия когато по това време преди 2-3-4 години броят на починалите е бил по 20-24000 , сега към момента са 6000, така че има да се наваксва. А относно "пръскането" по  шевовете ? Не знам имам приятелки в Дания , Швеция и Холандия и ми казват че си ходят на работа, всичко е нормално, само ресторантите им не работят и училищата. За сирени и препълнени болници не са чули. За Италия - там са повечето ми познати, но не са в засегнатата област, а надолу на юг, говоря си по messenger a с тях и казват че са чули, но още не са видели паниката и жив болен. Седят си в къщи и се вайкат кога ще свърши това че им е писнало. Тук от няколко дена в нета се върти едно клипче с няколко ковчега и една реанимационна стая с няколко болни в Кремона мисля и всява ужас.Някакъв диктор с гробовен и панически глас говори за смърт в самота само с таблети Rolling Eyes, споменава думата морга Smiling Imp, и други ужасии явно с цел да всява страх засилвайки истерията и паниката с тая извадка. Лично аз съм виждала в България стаи с многократно повече и по тежки и травмиращи случаи от показаните във видеото като водех татко по болници навремето.
Извинявам се, аз не следя чак толкова изкъсо интригата в тази тема и не ми е ясно кой какъв отбор го играе...
Обаче виждам този постинг.
Разбирам, че на някои им се струва, че хората не умират достатъчно. Имало да наваксват.
Обаче поне изключително тежкото положение на болните, постъпващи масово в болница, не ви ли е достатъчно? Още ли не е станало ясно, че толкова много хора с нужда от интензивна болнична помощ, не е нормалната ситуация на дневен ред?
Аз живея в Ломбардия. Близките мои приятели са лекари. На едната, педиатър в болницата в Канту (намира се между Комо и Милано), е редуцирано отделението (тоест една болница в момента остава без педиатрия), за да изтеглят медицинските сестри към отделенията с интензивно болни. На лекарите са предложили, ако желаят да бъдат доброволци и тя например ще е доброволец, както и хиляди други.

# 10 948
А какво правят? Стоят в къщи само ли? Тестове не правят дори и ако си бил в рисков регион?

# 10 949
Между другото днес слушах министъра на здравеопазването на Франция да обяснява на народа как маските не вършели никаква работа за предпазване и как, който имал запаси от маски, да ги даде на болниците и аптеките. Наострих уши да видя дали добре съм чула тази върховна глупост, но беше истина.

Общи условия

Активация на акаунт