COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 265
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 10 950
  • В.Търново
Всички които се връщат от чужбина в България ли са под карантина или може би им правят тестове, ако идват от определени държави? Ако е второто, кои са държавите?
Тестове правят само на хора със симптоми, и то не всички.А на тези завърналите се, задължителна карантина 14 дена.Ако прояви симптоми тогава тест.

# 10 951
  • Буркина Фасо
Всички които се връщат от чужбина в България ли са под карантина или може би им правят тестове, ако идват от определени държави? Ако е второто, кои са държавите?
държавите са рисковите според нашето командване. има ги упоменати.
не всички завръщащи се от чужбина са под карантина. може въобще да няма такива.  и за това е писано - кои могат да бъдат под карантина.
сайтовете на съответните министерства.

# 10 952
Сега трябва ли излишно да се притеснявам като съм с вродена тромбофилия и терапия имам само в случай на бременност,а сега дори спрях с инвитро опитите ...Може ли малко повече инфо,най-добре на ЛС,т.к.тук трудно изчитам всичко.Благодаря!

Не, аз бих помолила в темата да се разясни това, защото и аз съм по абсолютно същия начин, а тук списват  и медицински лица, които могат да коментират информацията.

# 10 953
Аз пък се чудя за азитромицина, че лекуват пневмонии с него, досега винаги ни е изписван като "опашка" на лечение с друг антибиотик,  и като цяло знам, че се води слаб такъв, пиеш 3 дена, пък действал 5, или пиеш 5, пък действал 7..
На мен ми го изписаха миналата година за бронхит,  без снимка, но с темп. до 39.5. Нямах кашлица.Пих го 3 -те дни и се оправих. Мисля, че е с удължено действие.

# 10 954
  • Варна
По повод това, че смъртността в Италия принципно била висока и видиш ли, нямало промятна, ето една справка от страничката на Италия в worldometers
"Italy: in the city of Bergamo, there were 108 more deaths in the first 15 days of March this year compared to 2019 (164 deaths in 2020 vs. 56 deaths in 2019) according to the mayor of the city Giorgio Gori. During this period, 31 deaths were attributed to the coronavirus (less than 30% of the additional deaths this year)

"There are significant numbers of people who have died but whose death hasn't been attributed to the coronavirus because they died at home or in a nursing home and so they weren't swabbed," said the mayor"

Автоматичен превод:
"Италия: в град Бергамо е имало още 108 смъртни случая през първите 15 дни на март тази година в сравнение с 2019 г. (164 смъртни случая през 2020 г. срещу 56 смъртни случая през 2019 г.) според кмета на града Джорджо Гори. През този период на коронавирус са причинени 31 смъртни случая (по-малко от 30% от допълнителните смъртни случаи тази година)

"Има значителен брой хора, които са умрели, но чиято смърт не се дължи на коронавируса, защото са умрели у дома или в старчески дом и затова не са били тампонирани", каза кметът"

Та, не е като да няма повишение...

# 10 955
# 10 956
Сега прочетох, че в Щатите, във Вашингтон по-точно на болните, които са с леки симптоми и са на домашно лечение са им раздали по един пулсов оксиметър. Пулсовият оксиметър се използва за следене на пулса и нивата на кислород в кръвта. Ако се влошат и кислородът започне да пада под нормалните нива веднага звънят да ги хоспитализират.
https://www.cnbc.com/2020/03/13/hospitals-using-digital-tools-to … rus-crowding.html

Аз вече поръчах два пулсови оксиметъра за всеки случай, пък и не са скъпи.

Това устройство функционира, като предава дължини на вълните на светлината през тялото и след това записва тези показания с фотодетектор, след което може да изчисли сърдечната честота, както и насищането на кислород в кръвта, известен като SpO2.
Това неинвазивно устройство може да бъде прикрепено към пръста, или дори ушната мида и измерва непрекъснато и незабавно нивото на насищане с кислород в кръвта, както и пулс.
Широко използван в медицината и полезен за хора със сърдечни, респираторни или дори нарушения на съня, като сънна апнея и хипопнея.
Пулсовият оксиметър е достъпен и преносим начин за измерване на ценни медицински показания.

https://www.emag.bg/aparat-pulsov-oksimetyr-za-izmervane-na-puls … 253/pd/DC4SY5BBM/

# 10 957
А за щатите какво ще кажете? Над 7000 днес...
Чакам кога ще си затворим границите за тях и още държави.
Изчакай мъжа ми да се прибере от там и затваряй Simple Smile
За чуждестранни граждани говоря, не за българи.

# 10 958
А какво правят? Стоят в къщи само ли? Тестове не правят дори и ако си бил в рисков регион?

Вие доста отдавна пишете в темата. Мисля, че доста добре знаете отговорите. Може би целта пак е да ни покажете колко е напреднала Германия в такива ситуации и колко зле сме ние в България.

# 10 959
А какво правят? Стоят в къщи само ли? Тестове не правят дори и ако си бил в рисков регион?

За тестове нищо не пише, но задължително трябва да са под 14-дневна домашна карантина идващите от Китай, Иран, Бангладеш, Индия,  Малдиви, Непал, Шри Ланка,  Испания, Италия, Република Корея, ОК, Франция, Германия, Нидерландия и Швейцария. Това към 17.03. Не видях да са добавени с изрична заповед други. Шофьорите на тирове са на някакъв отделен режим.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministrt-na-zdra … e-zapoved-za-lic/

# 10 960
Предвид написаното от Маргарита Ралчева, върнала се от Брюксел, вече и на проявили симптоми не правят тест.

# 10 961

Ще се прибере, споко. И после 2 седмици вкъщи. че тук е опасно за него Mask
Да, ще е изолиран задължително. Само, че ще е в София.

# 10 962
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
А за щатите какво ще кажете? Над 7000 днес...

Тестват.Не се ангажирам с правдоподобност,но смятам,че точно тези дни Щатите са тези,които тестват на мащабно ниво 24/7 с идеята да хванат максимален брой заразени и съответно да предприемат мерки и са най организирани и самосъзнати на ниво тестване.
Та в този ред на мисли,числата на Щатите са си съвсем реални,докато на други държави май през пръсти,къде тествали,къде не..Слагат там по едни произволни цифри,а реално болните са в пъти повече.

# 10 963
А тоя милион тестове, дето сме поръчали, кога ще успеят да ги ползват всичките, до към 2030-та?

# 10 964

За тестове нищо не пише, но задължително трябва да са под 14-дневна домашна карантина идващите от Китай, Иран, Бангладеш, Индия,  Малдиви, Непал, Шри Ланка,  Испания, Италия, Република Корея, ОК, Франция, Германия, Нидерландия и Швейцария. Това към 17.03. Не видях да са добавени с изрична заповед други.
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministrt-na-zdra … e-zapoved-za-lic/

Не им правят тестове, ако нямат симптоми. Очевидно от брифинга днес няма и да правят ( поне на този етап).
Много от тях и семействата им си ходят, където искат. Да, има и добросъвестни, но само на това не може да се разчита. Ресурсът на МВР да се съредоточи там, вместо между градовете, където ( току-що съобщиха по БНТ само при “ неотложна необходимост”) хората отиват при близките си да го снабдят с храна и лекарства. Защо не въведат това и за чужбина? Аз в момента не мога да отида при баща ми да му дам храна. Ще се моля да е добре и да  ходи в “ коридора” до 10.30.
Някъде има ли данни колко са случаите на разпростарнение на граждани вътре в държавата, и тези на разпростанение след завърнали се от чужбина?

Общи условия

Активация на акаунт