COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 984 773
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 055
а, не, мерси! Вече някои психолози излязоха и започнаха да говорят глупости за преоткриване на ценностите, приятно време със семейството по време на карантина и да дишаме дълбоко!
Дамм, докато психически цяла Европа се готви за икономическа криза.

# 11 056
Без България. Ние от криза не сме излизали.

# 11 057
По-добре без психолозите.

# 11 058
  • София
Имаме си вицове на тема короната да ни повдигат духа. Това е най-добрата психологическа защита и вентилиране на напрежението - вицовете! Съвсем научно са го изследвали.

# 11 059
А в Банско какво се случва сега?  Чакаме някой да се задушава и да вдигне температура в рамките на 14 дни, така ли?

# 11 060

Нямате представа колко нужни ще са те в следващите няколко месеца. Виждайки какво става тук и на други реални или виртуални места съм напълно убеден. И вие тепърва ще се убеждавате в това.

# 11 061
  • София
Всички са добре в Банско. Обаче никой не казва да има нещо като тестване, а точно сега е моментът да се види какво е положението там.

# 11 062
Попаднах на нов сайт, който предоставя само научнообоснована информация, свързана с коронавируса и пандемията: https://covidresource-bg.org/
Идеята за проекта е на Надежда Цекулова. Всички материали са преведени на български език от професионални преводачи, които работят по тази инициатива доброволно и безвъзмездно.
Източник: svobodnaevropa@rferl.org

# 11 063
Китайците трянва да  работят 100 години докато  станат цивилизован народ и да изплатят бедите  на света.

Мисля, че китайците имат достатъчно стара цивилизация та тепърва за 100 години да им се налага да стават цивилизован народ по европейски разбирания. Ясно, че епидемията е тръгнала оттам и ветеринарният контрол явно им куца, но ако всеки народ тръгне да изплаща бедите и добрините, които е причинил по един или друг начин, сметката сигурно ще стане доста жестоко оспорвана и дълга.

# 11 064
  • София
В банско май пикът е бил преди месец, ама нашите не са разбрали...
Аз съм 12ти ден от там, нищо ни няма на всичките

# 11 065
Нямате представа колко нужни ще са те в следващите няколко месеца. Виждайки какво става тук и на други реални или виртуални места съм напълно убеден. И вие тепърва ще се убеждавате в това.
Вече няколко чух. Дано не се стигне дотам да трябва на тях да разчитам за запазване на психиката.

# 11 066
В Нидерландия днес са взели решение до 01.06 да не се събират повече от 3 души на едно място. Разстояние 1,5м. един от друг. Кметовете имат право да глобяват при нарушения. Университетите сами трябва да излезнат с решение около 06.04 дали ще останат затворени (някои вече са го направили). При обявяването на ваканцията до 06.04. преди около седмица и нещо, той реши да остане в Хага. Но при така стеклите се обстоятелства, най-вероятно ще минат изцяло на онлайн обучение. В такъв случай ще трябва да се прибере. Изпратих на сина колет с маски  ръкавици, дезинфектанти и мокри кърпички, които тази седмица би трябвало да получи. Поне ще съм по-спокойна като пътува във влака, на летището и в самолета.

https://www.dutchnews.nl/news/2020/03/the-dutch-ban-gatherings-t … s-bring-in-fines/

# 11 067
Не е ли подходяща извадка да ги тестват на 14 тия ден, единствените в пълна изолация са. Изобщо каква е идеята на тази карантина и как ще се развият нещата подир ден 14

# 11 068

Вече няколко чух. Дано не се стигне дотам да трябва на тях да разчитам за запазване на психиката.

В такъв случай ви остават клиничните психолози и психиатрите, но помощ ще е нужна.

# 11 069
Никъде в цяла Азия, в големите градове не е лесно да се спазва социална дистанция, това което ние тук разбираме в Европа. Там такова нещо няма в големите градове включително и в Япония.
Точно така. Каква социална дистанция в Япония, една от най-гъсто населените държави в света. Те са измислили леглата-чекмеджета в хотелите. И живеят на 20 квадрата по 5 човека.
Иначе за дисциплина и маски, да, съгласна съм.

Общи условия

Активация на акаунт