COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 1 009 338
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 205
След като много хора попитаха какво да правят с възрастните си роднини по селата, до които нямат достъп, да задам и аз моя въпрос.

Посъветваха кацащите на летище София да се прибират по домовете си с кола, а не с обществен транспорт. Логично. Обаче роднината или приятелят, който идва да ги вземе с тая кола, на кое основание ще премине КПП - тата?

# 11 206
http://www.budnaera.com/2007-01/2007-08-19_11.htm
Коментарът на Стойчо Кацаров.

# 11 207
https://www.vesti.bg/bulgaria/bylgariia-e-porychala-1-milion-tes … ronavirus-6107278

България е поръчала 1 милион теста за коронавирус.

# 11 208
Гледам, че Борис Джонсън е въвел нашите мерки, че даже ги е и надминал - ще затварят всички магазини, които не продават стоки от първа необходимост. При нас магазини за дрехи например още си работят. Ходи ли някой по тях да си купува дрехи?
Не. Не ги е надминал. Можеш да караш колело и да си правиш ежедневния крос. Още не е отцепил квартали или населени места.

# 11 209
  • София
Laughing
Гледам, че Борис Джонсън е въвел нашите мерки, че даже ги е и надминал - ще затварят всички магазини, които не продават стоки от първа необходимост. При нас магазини за дрехи например още си работят. Ходи ли някой по тях да си купува дрехи?

Ами, ще ни се наложи на някои.Laughing С тези темпове на опразване на хладилника.

# 11 210
Голямата ни разлика със страните, които бяха ударени най-силно е, че не сме така гъсто населена страна като Италия и Китай, не сме толкова социални като манталитет, не живеем по 20 човека в едно домакинство (тук изключвам братята от ма'алата), а също така не обичаме масово да ближем религиозни символи като Иранците.

Не. Не ги е надминал. Можеш да караш колело и да си правиш ежедневния крос. Още не е отцепил квартали или населени места.

В квартала на сестра ми затвориха всички паркове, така че тичането ще е по тротоара сигурно, не че тя тича.

# 11 211
  • София

Венето, където са тествали всички са установили още по голям дял безсимптомни. Там вируса е стигнал до 80% от цялото население, а от заразените безсимптомни са 62%. Аз затова винаги повтарям че всъщност ако вируса стигне до теб е по вероятно дори да не разбереш, защото аз ги виждам като 2/3ти до 3/4ти безсимптомни в света.

Е същото каза Мангъров за Ухан, а ти обясни, че това било конспирация и безумие Simple Smile И ти си един, Никола...

# 11 212
  • София

Да, а ВМА е купила 5 000 000 бързи теста, въпреки че Мутафчийски яростно ги отрича. И ВМА ще ги дръжи, да изследва рейнджърите в Афганистан, щото сигурно милион имаме там. И няма да ги дава на цивилните болници.

# 11 213

Да, а ВМА е купила 5 000 000 бързи теста, въпреки че Мутафчийски яростно ги отрича. И ВМА ще ги дръжи, да изследва рейнджърите в Афганистан, щото сигурно милион имаме там. И няма да ги дава на цивилните болници.

С тия 5 милиона теста, може спокойно да се тества наред и да се установи в общи линии как върви вирусът. Но явно си ги пазят за поколенията...

# 11 214
Е то и в България още си карат колело и  тичат. Днес снегът дано да ги е спрял, де. Сал с едно Банско го водим.

# 11 215

Венето, където са тествали всички са установили още по голям дял безсимптомни. Там вируса е стигнал до 80% от цялото население, а от заразените безсимптомни са 62%. Аз затова винаги повтарям че всъщност ако вируса стигне до теб е по вероятно дори да не разбереш, защото аз ги виждам като 2/3ти до 3/4ти безсимптомни в света.

Е същото каза Мангъров за Ухан, а ти обясни, че това било конспирация и безумие Simple Smile И ти си един, Никола...
Simple Smile Е да де ама жертвите във Венето на глава от населението са много повече от тези в Ухан, което показва че Мангъров не е прав. Разбира се може и да е прав ако китайците крият 10-ки хиляди трупове, а те че разни работи крият е вярно ама това не може да се скрие. Иначе е прав че епидемията ще спре при 70% във Венето даже е стигнала 80%. Ама стига с този Мангъров вече. Grinning Иначе за доста други неща е прав, просто да не казва че мерките не работят защото отправя грешни послания в о-вото, мерките спряха вируса в Китай, а не стадният имунитет, въпреки че във Венето вече напрактика са изградили стаден имунитет и там мерки вече не им трябват. Simple Smile

# 11 216
5 милиона теста имат... Добреее. Те тия тестове не им се иска да ги правят даже и да ги имат според мен. Ако ги направят и светнем в червено какво ще правим? Защото все пак цели 36 болни имаме вече, които изчерпаха капацитета на 2 болници, така че ако станат 200 ехееее...
ще сринем изцяло системата. То понякога е по-добре да не знаеш някой неща, че...

# 11 217
  • София

Simple Smile Е да де ама жертвите във Венето на глава от населението са много повече от тези в Ухан

Вътреболнични инфекции. Застаряващо население, много от жертвите вече са били хоспитализирани поради едно или друго усложнение, сезонният грип също си върлува, изведнъж пламва болницата с коронавирус (прозяпан и оставен едно хубаво да се засели) и ето ти резултати като от чума.
Жертвите на глава от населението не са еднакви навсякъде, от твърде много неща зависи, за да ги сравняваш ангро.

# 11 218
Дори и така да е, а то и това е вярно, там е застаряващо население и аз слушах в темата че имало и вътрешно-болнични инфекции но все пак жертвите в Ухан са твърде малко за да има изграден там стаден имиунитет. А в Ухан беше също страшен хаос, болни лекувани в двора на болници понеже няма места със с-мите закачени по дърветата. Но каквито и странични фактори да има не може починалите в Ухан да са толкова малко ако Мангъров е прав. Simple Smile Аз оттам тръгнах да говоря за конспирацията а не че той твърди че има такава. Но просто няма логика а когато няма логика наистина може да се обясни с нещо което ние не знаем т.е. конспирация. Ама айде стига за конспирации.

Иначе той не говори за конспирации, просто хвърля едни неща ей така, без да се аргументира. Например аз ако бях журналиста дето му взима интервю щях да го питам ако смятате че там има изграден стаден имунитет, това не предполагала ли че починалите трябва да са значително повече от тези в стат. след като вируса е достигнал до толкова много хора?

# 11 219
Китай много лъже с цифрите. Видяхте сами в Италия какво стана за по малко от месец. Виждате и Испания. Китай съобщи за вирусът края на декември, а затвори Хубей на 22 или 23 Януари. Никой не може да ме обеди, че само 3000 починали има. То за това крематориуми бяха препълнени, бачкаха 24/7 и дори имаха и мобилни крематориуми. Сетих се и за SO2 във въздуха над Ухан. Там има много жертви според мен, за които се лъжеше. Дори сега не смея да вярвам, че са се оправили.

Общи условия

Активация на акаунт