COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 669
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 655
  • Пловдив
Какво общо имат ваксините с коронавируса?!?! Айде не почвайте пак с про и антиваксъри... То не бяха кучета, пенсионери, хроничноболни...

Плановите ваксини са спрени в момента. Как какво?

Уникална държава сме, няма друга такава.
Години наред се противопоставят учители на пенсиониери, полицаи на военни, лекари на медицински сестри.
Сега ще е щабът срещу лекарския съвет. УНИКАЛНО!!!!!
Да не мислите, че щабът не искат да се тества повече. Искат, ама с 500 теста, платени от държавата, ще тестват 2 дена и стига толкова. Разчитат на дарения. И вместо разни министри да си преразгледат бюджетите и финансиранията, те ще изправят едни срещу други лекарите.
Как е възможно такова нещо! Знам, че сме управлявани от безмозъчни тикви, но  за това вече оставам безмълвна.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 14:37 от dundi73

# 11 656
Във фейсбук в група, в която членувам за работа, една жена, която се представи като реаниматор от грижещите се за болни с корона каза, че искат да си поръчат за изработване плексигласова кутия, която слагат на нивото на главата на болния с отвори за ръце на медицинските лица през които те извършват манипулациите. Беше дала и снимка как изглежда нещото. Много странно е това. Медицинския ни персонал до там ли я докара? Поръчват си сами нещата за обгрижването на болните.
Тук се спомена няколко пъти, че леглата за корона са специални. Някои има ли идея как изглеждат? От клипчетата за Италия видях, че имат нещо като балон на главите.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 16:15 от lovely

# 11 657
  • София
Тестовете нали трябва да се проучат - кой тест какво мери. Стана ясно, че има различни тестове, които мерят различни неща. И всъщност ние какво искаме - само да хващаме инфекцията, без да ни интересува дали и кой я е изкарал или да знаем кой я е изкарал или и двете? то е като с.., опитвам се да намеря сравнение с някоя битова ситуация, нещо като с чука и отвертката - с едното начукваш, а с другото завиваш.

# 11 658
Тестовете нали трябва да се проучат - кой тест какво мери. Стана ясно, че има различни тестове, които мерят различни неща. И всъщност ние какво искаме - само да хващаме инфекцията, без да ни интересува дали и кой я е изкарал или да знаем кой я е изкарал или и двете? то е като с.., опитвам се да намеря сравнение с някоя битова ситуация, нещо като с чука и отвертката - с едното начукваш, а с другото завиваш.
Не се интересуват особено кой какво мери,  побутването  към частните лаборатории като начало на бягство от ангажимент на здравната каса и после със задоволство ще съобщят осигурихме еди какво си, справихме се.

# 11 659
Не мога да прочета 375 поста и може би повтарям някого, но ще постна тази новина.

Асоциацията на фармацевтичните компании в Германия (vfa) на своя уебсайт изброява над 30 активни вещества, които биха могли да помогнат срещу новата белодробна болест Covid-19.  Учените са идентифицирали почти 70 лекарства по целия свят, които в момента се лансират срещу коронавируса.  Те включват лекарства срещу малария, неуспешни препарати срещу ебола, лекарства против СПИН или ревматизъм.  Тъй като някои от тях вече са одобрени за други заболявания, те могат да бъдат достъпни по-бързо от ваксина, която трябва да бъде разработена.

Федералното министерство на здравеопазването поиска лекарската комисия на германската медицинска професия да прецени кои лекарства са най-обещаващи.  По искане на NDR и WDR председателят на комисията Wolf-Dieter Ludwig понастоящем счита само две активни вещества за надеждни: от една страна, активното вещество ремдезивир, което някога е разработено срещу Ебола и сега също трябва да се тества в две големи проучвания при пациенти с корона в Германия.

А от друга страна хлорохинът, или хидроксихлорохинът, "много добре известно лекарство срещу малария, което вероятно има антивирусна активност и следователно може да инхибира активността на вирусите на SARS-CoV-2" според В. Лудвиг. Тези две активни съставки очевидно са на първо и второ място в доклада до Министерството на здравеопазването.

https://www.tagesschau.de/investigativ/ndr-wdr/coronavirus-medik … mpfstoff-101.html

# 11 660
Отделно с рестрикцията да не можеш да спортуваш дори , в момента когато разпуснат мерките хората ще тръгнат като луди. В Германия и Англия индивидуален спорт с дистанция 2 метра е разрешен. И даже една бройка да е останала от вируса някъде, ще се разрази пак. Да не стане, че само сме си загубили времето. По-добре една година със 60 % рестрикции образно казано отколко 3 месеца с 95 % и после всички като отвързани. Вие какво мислите, аз ли греша някъде?

# 11 661
Това и аз си ги мисля от известно време. Та аз вече си мечтая за бар 😆

# 11 662
Бях чела за Сингапур - при използване на серологични тестове, са успели да си навържат веригата на заразяване. Имало е възрастна двойка, която е посетила лекар, били са с леки симптоми и никой не е предположил, че може да е коронавирус, по-късно са им направили такива тестове и са установили наличие на антитела.

# 11 663
https://novini.bg/sviat/balkani/588968
Вижте в Сърбия при горе долу аналогична ситуация какви мерки взимат. Масово тестване и вечерен час.

Браво но тях, това е изпитаната рецепта. Освен това гледам, че не се стараят тепърва да откриват топлата вода,  дошли са да им помагат и специалисти от Хубей.

# 11 664
Какво масово тестване очаквате, при положение, че не разполагаме с толкова тестове. Не можаха да наложат карантина на българи прибрали се от епидемични държави /иначе ходят да ги прибират/.
Не е ясно ако някой се почувства зле какво да прави - личен ли да търси, РЗИ, спешно. Ако стигне до болница и преценят, че не е достатъчно зле, ще го пуснат без назначена терапия, докато се влоши, тогава той ще е закъснял.
И ако продължават така да шикалкавят /защото това правят/ хората ще престанат да ги слушат.

# 11 665

И най-големите домошари около мен са се зарекли, че първите седмици след връщане към нормалното няма да се спрат.  Аз затова питам, да не постигнем обратния ефект, всички да се емнем да изизаме едновременно , дори тези, които са били по-затворени преди, и да стане взрив на епидемията за нула време ?

# 11 666
  • София
Защото знам, че ще завалят сега въпроси - ако в Германия, дай Боже, има добри резултати от изследванията на лекарството, при регистрацията му там, вярвам, че ще бъде успоредно регистриран и тук. Всички големи фарма компании имат представителства тук, така че за мен основната надежда е там да се случат нещата.
Тоест ще бъде произведен от тях и внесен и в България.

# 11 667
Аха, темата е за да се плюят взетите мерки. И стринка Пена да чете какво правят другите държави и да Иска да се направи и тук - на случаен принцип, харесва си една държава по .. името и хоп, предложение. Ех, ех.

# 11 668
Какво масово тестване очаквате, при положение, че не разполагаме с толкова тестове. Не можаха да наложат карантина на българи прибрали се от епидемични държави /иначе ходят да ги прибират/.
Не е ясно ако някой се почувства зле какво да прави - личен ли да търси, РЗИ, спешно. Ако стигне до болница и преценят, че не е достатъчно зле, ще го пуснат без назначена терапия, докато се влоши, тогава той ще е закъснял.
И ако продължават така да шикалкавят /защото това правят/ хората ще престанат да ги слушат.

Същото е и в Германия, ако това успокоява. В болница, като си на умирачка. Дори вече пишат, че няма как да изследват всички, които идват от рискови държави и с контакти с доказано заразени. От болница имало смисъл при затруднения с дишането вече, иначе организмът трябвало сам да се пребори.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 15:06 от Анонимен

# 11 669

И най-големите домошари около мен са се зарекли, че първите седмици след връщане към нормалното няма да се спрат.  ...
Ама разбира се, най-големите домошари около теб са представителна извадка.
Да не са ходили на Витоша онзиден?
Ми чакайте да падне карантината и юруш, то вече сте го решили, какво да се каже на това? И после плюйте държавата, класика.

Общи условия

Активация на акаунт