COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 985
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 670
  • София
Хайде, и да не е баш толкова масово, винаги могат да се направят извадки от населението в отделни градове и да се види какво се случва. Това се учи още по предмети като Експериментални методи, всички в медицината и поведенческите науки го знаят.

# 11 671
Здравейте. Миналата седмица майка ми остана без работа. Тя е на 63,няма достатъчно стаж за пенсиониране в близките години. Нали всичко това се прави за възрастните? Отделно не е и сама,с нея живее безработна 20 годишна студентка. Така че сметки,ток,вода,тв,телефон се плащат за 2 човека, плюс наем,кредит.Искам да питам какво ще се случи с тези хора,след като тази карантина няма да продължи “само 2-3 седмици,няма да умрете ако си стоите вкъщи 20тина дни” . Какво ще правят хората след 2,3,4 месеца? За сега само знам Борисов какво каза “когато свърши всичко това,ще даваме каквото има,а като свърши и то,ами тогава не знам какво да ви кажа и аз”. Правителството очевидно само знае да налага ограничения и забрани,но не и облекчения... много е хубав хаштага “стойсивкъщи”, когато работиш в телевизията,или работиш от вас, и си на топло пред твто без да мислиш какво ще се случи с теб занапред.

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 14:49 от elleonore1

# 11 672
  • Буркина Фасо
Защото знам, че ще завалят сега въпроси - ако в Германия, дай Боже, има добри резултати от изследванията на лекарството, при регистрацията му там, вярвам, че ще бъде успоредно регистриран и тук. Всички големи фарма компании имат представителства тук, така че за мен основната надежда е там да се случат нещата.
Тоест ще бъде произведен от тях и внесен и в България.
по-точно - ще го произведем у нас , но с тяхно разрешение и с наше задължение да им го платим.Smiley

# 11 673
Ми Ъ, ето, каза жената, чакал Ганьо да падне карантината, което до известно време ще стане, за да хукне.

# 11 674
Аха, темата е за да се плюят взетите мерки. И стринка Пена да чете какво правят другите държави и да Иска да се направи и тук - на случаен принцип, харесва си една държава по .. името и хоп, предложение. Ех, ех.
Не плюем мерките, напротив, прилежно ги спазваме, но след тези мерки очакваме да се излезе с ясна стратегия, как ще се действа занапред, а не да се казва, че две болници са запълнени, да правят поредния съвет, който тепърва да умува какво имаме насреща, да го изучават, да го тестват и евентуално, по някое време да стигнат до решение как ще го борят.

# 11 675
  • София
Здравейте. Миналата седмица майка ми остана без работа. Тя е на 63,няма достатъчно стаж за пенсиониране в близките години. Нали всичко това се прави за възрастните? Отделно не е и сама,с нея живее безработна 20 годишна студентка. Така че сметки,ток,вода,тв,телефон се плащат за 2 човека, плюс наем,кредит.Искам да питам какво ще се случи с тези хора,след като тази карантина няма да продължи “само 2-3 седмици,няма да умрете ако си стоите вкъщи 20тина дни” . Какво ще правят хората след 2,3,4 месеца? За сега само знам Борисов какво каза “когато свърши всичко това,ще даваме каквото има,а като свърши и то,ами тогава не знам какво да ви кажа и аз”. Правителството очевидно само знае да налага ограничения и забрани,но не и облекчения...

И по-зле ще става. Още не са минали и 2 седмици. Само следете след още 1 седмица как броячите и страстни привърженици на 100 % локдаун ще започнат да обръщат палачинката, като си загубят работните места.
Само за първата седмица сме 7000 регистрирани безработни!

# 11 676
  • София
Не мога да прочета 375 поста и може би повтарям някого, но ще постна тази новина.

Асоциацията на фармацевтичните компании в Германия (vfa) на своя уебсайт изброява над 30 активни вещества, които биха могли да помогнат срещу новата белодробна болест Covid-19.  Учените са идентифицирали почти 70 лекарства по целия свят, които в момента се лансират срещу коронавируса.  Те включват лекарства срещу малария, неуспешни препарати срещу ебола, лекарства против СПИН или ревматизъм.  Тъй като някои от тях вече са одобрени за други заболявания, те могат да бъдат достъпни по-бързо от ваксина, която трябва да бъде разработена.

Федералното министерство на здравеопазването поиска лекарската комисия на германската медицинска професия да прецени кои лекарства са най-обещаващи.  По искане на NDR и WDR председателят на комисията Wolf-Dieter Ludwig понастоящем счита само две активни вещества за надеждни: от една страна, активното вещество ремдезивир, което някога е разработено срещу Ебола и сега също трябва да се тества в две големи проучвания при пациенти с корона в Германия.

А от друга страна хлорохинът, или хидроксихлорохинът, "много добре известно лекарство срещу малария, което вероятно има антивирусна активност и следователно може да инхибира активността на вирусите на SARS-CoV-2" според В. Лудвиг. Тези две активни съставки очевидно са на първо и второ място в доклада до Министерството на здравеопазването.

https://www.tagesschau.de/investigativ/ndr-wdr/coronavirus-medik … mpfstoff-101.html
С други думи-нищо ново. Жалко, надявахме се на нещо повече....

# 11 677
Ми Ъ, ето, каза жената, чакал Ганьо да падне карантината, което до известно време ще стане, за да хукне.
А ти какво очакваш?
Повечето хора са свикнали са стабилен социален живот.
Дори няма "колони от камиони, извозващи трупове", които да ги спрат....
Около мен, дори хората, които бяха яко спечени, вече нещо не вярват.....че то нищо не се случва.
Нито заразените никнат като гъби след дъжд, нито улиците са заринати от трупове, нито пускат хората да си гледат работата.

# 11 678
  • София
Защото знам, че ще завалят сега въпроси - ако в Германия, дай Боже, има добри резултати от изследванията на лекарството, при регистрацията му там, вярвам, че ще бъде успоредно регистриран и тук. Всички големи фарма компании имат представителства тук, така че за мен основната надежда е там да се случат нещата.
Тоест ще бъде произведен от тях и внесен и в България.
по-точно - ще го произведем у нас , но с тяхно разрешение и с наше задължение да им го платим.Smiley

Не.
Ако можехме всичко да си произвеждаме с нечие разрешение щеше да е много яко, но това не са ябълки, а лекарства и нещата са доста по-сложни. Изобщо пък не коментирам 20 годишния патент на иновативните лекарства.

# 11 679
Какво общо имат ваксините с коронавируса?!?! Айде не почвайте пак с про и антиваксъри... То не бяха кучета, пенсионери, хроничноболни...
Плановите ваксини са спрени в момента. Как какво?
Коментирах линка, че майката в търново била антиваксърка, затова, видиш ли, детето може да е лепнало КВ. Кои планови ваксинацик имат отношение към КВ?
Освен това ваксинте са за да предпазват от болести, които се предават при контакт. В момента всички трябва да ограничават контакти и да не се щъка никъде. Откъде точно ще се заразят тия деца и бебета?

# 11 680
Какво е това болно очакване на трупове... ?! Нали за това са мерките, нищо да не се случва. Какво значи нищо не се случва в тази ситуация? И слава Богу, че нищо не се случва. Като в Италия ли чакате да се случи. Никаква надежда вече нямам за българския народ...

# 11 681
  • София
Банскалии в тяхната ФБ група твърдят, че никой не ги тества и нямат болни сред местните. Израелци са имали в края на февруари.
https://m.facebook.com/groups/267658939919571?tsid=0.08669884989 … amp;source=result

# 11 682
Какво е това болно очакване на трупове... ?! Нали за това са мерките, нищо да не се случва. Какво значи нищо не се случва в тази ситуация? И слава Богу, че нищо не се случва. Като в Италия ли чакате да се случи. Никаква надежда вече нямам за българския народ...
Ако визираш моя пост, аз нищо не очаквам да се случи.И съм го написала М-найсет пъти досега.
Коментирах цитирания от мен пост....Т.е., как се очаква хората да си останат доброволно по домовете и да не хукнат по кръчми-като ги отворят, като реално нищо не се случва, което да заплашва живота им.

# 11 683
Скрит текст:
А ти какво очакваш?
Повечето хора са свикнали са стабилен социален живот.
Дори няма "колони от камиони, извозващи трупове", които да ги спрат....
Около мен, дори хората, които бяха яко спечени, вече нещо не вярват.....че то нищо не се случва.
Нито заразените никнат като гъби след дъжд, нито улиците са заринати от трупове, нито пускат хората да си гледат работата.
Тоест, искате си първо италианския вариант и чак след това мерките, които обаче вече няма да са толкова ефективни. Умно.

# 11 684
  • София - Рим и обратно
И кой е "италианския вариант"? Щото стана ясно вече и на кучето ми, че снимките и видеата с камионите возещи трупове са абсолютен фейк. Дори и да е имало пренасяне на умрели, то е било защото не е имало места в местното гробище. Но това се случва непрекъснато. Я иди виж за гробището в Рим колко време напред трябва да си запазиш място.

Общи условия

Активация на акаунт