COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 985 578
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 11 850
  • в страната на чудесата
Божееее, живот от брифинг на брифинг.

# 11 851
  • София
аха, заявили един милион бързи тестове централно през ЕС.  Май ще кандисат.
Ха, ха, злорадо да кажа - Мангъров излезе прав! Wink

Вярно, че живеем от брифинг до брифинг. Напомня зи за зората на демокрацията с кръглите маси.

# 11 852
  • Варна
Направихме го на луда калинка, завалията.😁
Самите военни са наясно с функциите си и конституцията. Тази хипотетична война звучи като пропагандата на СС.

# 11 853
А някой чел ли е нещо подобно, че този вирус е само подготовка за друга много по сериозна пандемия? Толкова се пише и говори напоследък, че на кое ли да вярваш.

# 11 854
  • в страната на чудесата
Новите бройки казаха ли?

# 11 855
  • София
Не, ББ говори.

# 11 856
Цитат
Не е драматично, предава се само от ухапване на гризачи.
Значи няма никакъв потенциал да създаде пандемия.
Скрит текст:
В Ница е починал мъж на 28 години от тежка дихателна недостатъчност. Казват, че след операция от дискова херния е пил всекидневно ибупрофен и това е основна причина за леталния изход. Това лекарите от болницата, а и френските здравни власти продължават да настояват да не се пият лекарствата от публикувания списък.

Скрит текст:
Скрит текст:
Un jeune homme de 28 ans décédé dimanche à Nice du fait d'une détresse respiratoire d'évolution rapide est à ce jour la plus jeune victime française du coronavirus, a fait savoir Nice-Matin. D'après le journal niçois, le jeune homme prenait de l'ibuprofène pour atténuer la douleur après avoir été opéré pour une hernie discale. Cette prise d'anti-inflammatoires aurait aggravé ses symptômes et provoqué à sa mort.

Il existe dans la prise d'anti-inflammatoires et de cortisone "un risque bien réel à l'origine de l'aggravation des symptômes respiratoires chez les malades porteurs du Covid-19", a rappelé Thierry Piche, médecin et président de la commission médicale d'établissement au CHU de Nice.
https://www.lefigaro.fr/sciences/2020/03/24/01008-20200324LIVWWW … ie-Etats-Unis.php

Не знам дали сте коментирали вчера, но франзуците взеха доста сериозни мерки срещу рекламирания и от нашите новини лекар в Марсилия, който обяви хлорокина за магическо лекарство. Цитирах Хипократовата клетва, в която най-важното е да не вредиш, а смятат, че той го прави. Инструкциите на здравното им министерство са да се третират с хлорокин само пациенти в стадий 4, най-тежкото състояние, защото иначе не е доказано дали евентуалната полза от лекарството превишава вредата от него, която е доказана. В момента няколко страни ще правят тестове върху извадка от 3000 пациента, защото марсилския лекар е с извадка от около 40. И при тях 73% са има подобрение, не е толкова ефективно, дори в непредставителното и неформално проучване върху много малка група.
Не мога да смогна да ви прочета, а и не само аз. Репоствам това горе, защото е важно, специално се върнах да го потърся и разбера до колко човека е стигнало. 7 палеца са малко. Ле фигаро е сериозна медия и щом тя си е позволила да публикува апела на лекарите, въпреки официалното становище на маф... агенцията по лекарствата, докато стоим и се лекуваме вкъщи, моля ви, обърнете внимание.
Аз за списъка на френското мин. на здравеопазването кои лекарства влошават ситуацията с Коронавируса писах още преди 7, 8 дена, а преди 2, 3 дни и СЗО потвърди заклченията на френските лекари.

# 11 857
за детето в търново

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/direktorat-na-boln … -tazi-vecher.html
https://www.plovdiv-press.bg/2020/03/24/%D1%88%D0%B5%D1%84%D1%8A … BE-%D1%81-%D0%BF/
Обичайната картинка: "тези некадърници с купени дипломи, мафията в бяло, гарванът, дето не вади очи на друг гарван, убиватдетето ми и никой не взима мерки да им попречи". А детето да вземе да се повлияе от лечението, ти да видиш! Май не е сега моментът за тази стара песен на нов глас. Тука е заровено кучето.

# 11 858
Армията ли ще се включва?

# 11 859
Аз съм на крачка от отказа да се страхувам и да ида да спасявам бизнеса. Може да няма хора, но поне аз ще съм там, в офиса.

# 11 860
  • инфантилно и разглезено хлапе
Телата са заразни именно с коронавируса.
Ако пиеш от кръвта на мъртвия веднага след смъртта му, има някаква минимална вероятност да се заразиш с корона-вирус.
Иначе няма как да стане.
Излишното истерясване ми идва в повече.

# 11 861
  • Другата България
за детето в търново

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/direktorat-na-boln … -tazi-vecher.html
https://www.plovdiv-press.bg/2020/03/24/%D1%88%D0%B5%D1%84%D1%8A … BE-%D1%81-%D0%BF/
Обичайната картинка: "тези некадърници с купени дипломи, мафията в бяло, гарванът, дето не вади очи на друг гарван, убиватдетето ми и никой не взима мерки да им попречи". А детето да вземе да се повлияе от лечението, ти да видиш! Май не е сега моментът за тази стара песен на нов глас. Тука е заровено кучето.
Същото мислех да пиша и аз, ама се отказах.
Тук всеки втори пост е против държавата, против лекарите, против полицаите, против болниците, против карантината, против ограниченията, против....всичко.
Та песните са стари, ама гласове много, арии,  кресченда, доста от които фалшиви, ама нали знаеш - всеки се има за единствен и незамени певец.

# 11 862
  • София
чете икономическите мерки, но не успявам да пиша.

Нещо с Банката за развитие, но не разбрах.
Безлихвени потребителски кредити за хора на трудов договор, но в неплатен отпуск - за да не ги уволняват.
Помощи за запазване на работните места - 60 процента държавата - 40 работодателя, за да не уволнява хора.

# 11 863
  • София
Боко е запалил. Ако наистина отпусне 500 мл. за заплати и 4 млрд за заетостта нали се сещате, че свършваме...?

# 11 864
Сега слушам ББ колко милиарда е отделил, за да бъдат окрадени!!!

Общи условия

Активация на акаунт