COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 988 152
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 225
Уф, простия ми инженерно компютърен мозък изпуши и даде заето😀.
Май всички в щаба и около тях трябва да ги върнат в началното училище, за да се научат да смятат и да почват да осмислят какво разпореждат!
Фактите: правим максимално на ден в момента 300 pcr  тестове на ден, които се считат единствено достоверни. При най-оптимистичен вариант ще ги докараме до 500 (не ми е ясно как ще са безплатни в новите лаборатории, които са частни, но да предположим, че ще са алтруисти и ще работят на загуба на ползу роду...)
Игнорирам всички много богати дарители и известни личности, които ще бъдат изследвани приоритетно. Но дори и без тях никаква елементарна сметка просто не излиза!

Хипотезата за след месец-два, която е минималистична: имаме 500 диагностицирани и не излекувани заразени от КВ (смехотворно малко за реалността) . След като вече знаем, че за да се обявят за клинично здрави, трябва да имат два дена подред отрицателни проби (а вече казаха, че хора в болниците, клинично здрави, ги тестват дни наред, но пробите са положителни). Със скоростта за възможността на тестване поне 50 от тях ще са вече клинично здрави, но на половината от тя не им излизат отрицателни проби. Приемам  като средно 4 поредни дни на тестване нали искат да ги изпишат по-бързо от дефицитните места в болниците - 4 по 50 = 200. Значи в най-оптимистични вариант ще могат да тестват по 300 нови случая. И ако не попаднат на невероятно гнездо на гадини, най-голямата цифра новозаразени на ден ще е 20-30 човека, което не само че е смехотворно, но някой ще се бори за нобелова награда за открита нова крива (а може би права) на статистическа крива на разпределение 😢.
И тъй чаканият пик просто няма как да се регистрира, а ще имаме една смешна криволичеща крива...
Най-вероятно отново ще бъда изтрита след минута

# 12 226
  • Далечният изток
На входа на нашия супер днес са сложили охранител.Мери температурата на всеки и пуска тогава на вътре да пазаруваш.На количките една леля стои,пръска с дезинфектант и ти я дава.Впечатлена бях..😃
Струва си да попитате охранителя какво показва термометъра му. Защото на мен вчера един подобен индивид ми измери 34 градуса с притесненото обяснение "Ми той /уреда/ не мери много точно"
Изсмях се - "Яяяяяяяяя, ми то настанало време да си варя житото май, че ММ не знае каква е рецептата"
Всичките ни мерки са такива.

Тези термометри не мерят точната температура на човека, обясняваха го вече от щаба мисля, още в началото на мерките. Ако нямаш температура, просто показва, че е ниска, а не точно колко е. Ако имаш, тогава вече ще покаже примерно от порядъка на 38 градуса и пак няма да е точната. Тоест показва имаш или нямаш, а не колко градуса е, надявам се да съм обяснила правилно...

# 12 227
Истина е за италианския отец. Тук някой не вярваше.
https://m.24chasa.bg/novini/article/8348116?fbclid=IwAR1keaXhwA0 … _qEaFSxnho-Bp64Rg

За Каролев, то бива наглост неговото и самочувствие...Заплашвал, че щял да си търси правата, ама ние щели сме да му плащаме, като спечели делото. Нямам думи на наглостта му, да не пиша какво точно чувствам.

За майката, като не вярва на лечение с медикаменти и не си ваксинира детето, къде е тръгнала по лекари и болници? Такива, дето искат да са интересни, пък после всички им са длъжни и виновни. Да си го беше лекувала.
Изобщо не вярвам каквото казва и пише. Сама си е поставила диагноза на детето и е искала да го лекуват за ковид, защото е мислела, че не е грип (нали хомеопатията лекува за нея, значи е ковид) Такива така лъжат, така мажат, че и в затвора ще те вкарат без да мигнат. Бащата и той още вчера е пуснал пост и хората се вързаха.
Всеки е притеснен, ама не пише по медии и групи. Гледаш си детето и се молиш. Тя 3 дни го държи с температура и иска за часове да го оправят. Създала е паника сред другите притеснени родители. Така техните деца не са долекувани, заради тази . Да чувства вина поне за другите деца не ми се вярва. Не я оправдавам, за глоба и съд е направо такава.
Тази сигурно е рода на Каролев за мен.

И тук едно мнение за 5G мрежата. То аз не мисля, че са свързани нещата с карантината, но за другото ми е притеснено много. Доказано било (и преди писах), че Китай , като са изключили тази мрежа , започнали да регистрират по-малко заразени и повече оздравели. Колко е истина не знам. В Германия също са направили проучване в групата и там са по-разделечено поставени и по-малко на някаква карта. В Италия обаче е страшно, за нея също имат данни и са нагъсто и много. Та не знам...ето тук , мнение на човек и линк има за безжичната радиация, ако някой го интересува
Скрит текст:
Силно съм обезпокоен от това което в момента се случва в България. От преди 5 часа вече имаме потвърдена информация, че в София в момента докато сме в извънредно положение, се слагат 5 G предавателни устройства. Вредата за здравето и живота ни от 5 G вече са доказани на сто процента. За всички е ясно,че тази изкуствена пандемия се обяви за да не можем да излезем на протест срещу този микровълнов геноцид, на който искат да ни подложат по същия начин , като бяха подложени Китай, Южна КОрея, Италия, включително и някои щати на САЩ. За тези които не вярват ,че електро магнитните микро вълните са смъртоносни вижте това видео https://www.youtube.com/watch?v=UNCzkKwjP4I&feature=share&am … dFSJ4LWFEOSepaf8Q

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 22:45 от Анонимен

# 12 228
  • София
Най-лошото е, че в болницата ще оправят детето, а тя ще продължи да е същата, дори ще започне да вярва в глупостите си още повече и още повече ще плюе хората, които сега лекуват детето й.

# 12 229
  • При семейството си
Скрит текст:
Скрит текст:
Бойко ми се стори, че спомена, че планират всичко да приключи до юни. Мисля че каза "не знаем дали няма да продължи и след юни" (това по повод че не иска са харчи много пари сега).
Така че от това, което и преди казаха от щаба - пик през април/май и юни приключва. Дотогава няма как да се разболеем 70% за стаден имунитет, така че най-вероятната стратегия е да отмине тази мини епидемия сега и после пазене да не пламне отново.

Само на мен ли ми се струва тази теория смехотворна? И как ще се пазим после, с баене ли? Това като го прочете някой веднага става ясно, че нямаме идея какво правим.
Китай как се пазят? Корея? С баене само няма да стане, ще трябва и работа.

Китай още не са отменили карантината и отделно следят за всеки прекрачил границата. Тоест ти сама казваш, че реално няма никога да се върнем към стария живот , новото " нормално" ще е вечната карантина.
Изобщо някой мисли ли как ще го докараме до живота отпреди короната, понеже досега всички варианти, които чета , се свеждат максимум до китайската стратегия за як контрол по границите.

Китай отменят рестрикциите за пътуване от и до провинция Хубей в полунощ тази нощ. Рестрикциите за град Ухан ще бъдат отменени на 8-ми април.

И да, засилен контрол на границите, вие какво предлагате? Ако бяхме направили това, сега нямаше да сме в това положение. Да не говорим, че и останалите държави в Европа вървят по този път, така че колкото повече държави се изчистят, толкова по-малко ще бъдат местата, откъдето ще може да дойде обратно вируса.
Старият начин на живот няма как да се върне вече, няма го, приемете го най-накрая и спрете да спорите със съдбата. Ако премахнем мерките сега, от другата страна не ни чака "нормалното", което беше досега, от другата страна в момента стои Бергамо. А и до няколко месеца нещата могат значително да се променят с лекарства и ваксини.

Интересно защо и други, разни “специалисти” задават подобни въпроси. Интересно дали “моделът Ухан” е толкова успешен. Интересно дали след 8 април, ако, всъщност информацията ще е достоверна:

https://www.google.com/amp/s/www.businessinsider.com/coronavirus … ence-2020-3%3famp

# 12 230
Мутафчийски също каза на брифинг, че маските са само за болни! Не е само Мангъров. А и други наши специалисти са на това мнение. Да се чудиш бб защо се хвали, че маски ще шие. Ще ни разболяват ли?! 😃
Голям % са без симптоми и заразяват без да знаят. Профилактичното носене на маска ограничава разпространението.
Човече,  дано най - сетне някой прочете, написано за енти път в темата. Ще допълня само, че и до днес в Китай са с маски. Здрави, болни, всички.

# 12 231
  • София
Може ли да копираш съдържанието в скрит текст? Имам проблем разни кукита и подобни.

# 12 232
Не мога през телефон, извинявам се.

# 12 233
Не съм лекар ,но явно в темата има разбиращи и да питам.Днес казаха ,че бързите тестове са 2 вида за антиген/може да покаже заразата/и антитела ,които показва минала инфекция.Всъщност кои садават грешни резултати,защото изрично казаха,че тези /май за антигените/като време били 90 мин и нямало в БГ.та ние кои напираме да внасяме?

И аз не съм лекар, но доколкото разбирам, освен, че са тези 2 вида принципно, са и най-различни видове като производство, не знам дали не са различни и като разработка и дали еднакво дават грешки. Някой по-запознат да каже.
Не съм чела цялата статия, но дано ви е полезна.
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/03/24/4045110_testovete_sre … _vidove_sa_i_kak/
Много благодаря и аз това разбрах от днешното обяснение на Кантарджиев за тестовете и за това се зачудих..при нас за сега работят с ПСР тестовете,а кои ще поръчваме в огромни бройки ,за кои се яде Мангъров-защото и той не каза-за тези с антиген или за тези с антитела и кои всъщност ползват останалите държави.Личното ми мнение,съдейки колко бедна е страната и като цяло на какъв хал е здравеопзването има смисъл да се поръчват тези /антиген/които хващат заразата на 4-5 ден да не се разнася..а тези за антителата да почакат малко..така или иначе и аз не вярвам,че болшинството са го минали и проучването може да почака леко..

# 12 234
Току що прочетох че и Грета Тунберг го е прекарала.В Швеция НЕ тестват ! Само критичните . Най после едно смислено и разумно предложение от един световен лидер.Макар че много негови действия в различни свери на политиката и живота не одобрявам лично, този път напълно и безрезервно го подкрепям.
Доналд Тръмп за предстоящата световна рецесия :
https://dnes.dir.bg/svyat/tramp-2

# 12 235

Интересно защо и други, разни “специалисти” задават подобни въпроси. Интересно дали “моделът Ухан” е толкова успешен. Интересно дали след 8 април, ако, всъщност информацията ще е достоверна:

https://www.google.com/amp/s/www.businessinsider.com/coronavirus … ence-2020-3%3famp

Аз още тази ситрин щях да реагирам на информацията за вдигане на карантината в Хубей, защото според друга информация, ко3четох, там карантината остава, още повече че имаха днес нов случай след пет дена нямане. За останалата чат на Китай карантината се вдига за здрави хора.

# 12 236
  • София
Сега прекарването на вируса от разни селебритита ще стане мода - всичко живо ще се изреди да каже, че го е карало. Брей, то вярно, че е корона вирус, ама чак не очакваме и да е звезден вирус!

# 12 237
Скрит текст:
Не вярвам да е по-различна. Знаем, че онзи Мангъров, както и други "умници" вменяват на населението, че вече доста сме го изкарали, и едва ли не затова смъртността в Италия е голяма, защото не се отчитат безсимптомните. В Испания скрининга е масов, направените тестове са повече дори и от тези в Южна Корея на глава от населението. Т.е. в статистиката им участват и тези, дето тук или в Италия уж са пропуснати. А смъртността в Испания е доста висока... Тъй че, теорията на Мангъров, че смъртността е нереално завишена не е вярна. Поне за Испания. И понеже знам, че тук много си мислят, че са го изкарали, да ви кажа - не, не сте. Безсимптомните са 5% от заразените, и са със средна възраст 14г. Останалите боледуват на "тласъци" - с две-три влошавания и подобрения, като поне 30% от тях имат нужда от кислород в последния етап, дори и за един ден.

Последните изречения от този пост ми подействаха шоково, наистина!
Така излиза, че ни заблужзават за безсимптомните...

Последна редакция: вт, 24 мар 2020, 23:06 от bubanka

# 12 238
  • Germany
Абе в нашият град има драйв ин, даже два. Такава опашка от коли се вие там. И пак става с направление от лекар. И аз чета колко много тества Германия, но си трябва контакт да си имал с болен или да се връщаш от не знам си къде. А същевеременно една камара хора си боледуват по-леко по къщите, от какво не е ясно. Което пък не е толкова лошо, да го изкарваме така по-лекичко всички 😉

# 12 239
  • София - Рим и обратно
В тези трудни дни само позицията на изперкала за детето си майка ни липсваше в общественото внимание. Медиците и без това са на нокти и това фейсбук изпълнение определено не им е помогнало да си свършат работата. То още не излязъл теста и тя вече викаше за хлорохин да му включват в лечението.

То до това водят за жалост цялата психоза и всеобщото коментиране на лекарства от всички... Досега го лекувала с хомеопатия, сега иска да му прилагат лекарство с полуживот 40 дена и неясна безопасност. Логика.
Нали? Сигурна бях, че го е лекувала с хомеопатия. То бива откачен народ....

Общи условия

Активация на акаунт