COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 728
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 300
Я какъв веселяшки пост са публикували от Цибалаб на 09.03.2020

Но сега като ще се печелят пари от паниката на хората, вече съм сигурна, че ще се държат сериозно.

# 12 301
Все пак са взети тестове на всичките 180 пътници от снощния самолет, който пристигна от UK. Браво, това ми беше убягнало, защото не мога да гледам много тв. Значи тези дни очакваме и резултатите им.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/pristignalite-snoshti-ot-london- … a-covid-19-1.html

# 12 302
Скрит текст:
Назад в темата някой спомена, че Цибалаб започнали да предлагат изследване срещу 26 лв. ? Това има ли официално потвърждение от тяхна страна, защото на сайта им няма инфо ?

Да, във фейса им.. 26 лв. тест + 4 лв. за манипулацията..

Да, благодаря. Даже са написали, че скоро време ще могат да правят и PCR тестове.

# 12 303
  • София
21 гърци са се завърнали от Испания, заразени с ковид. Явно инфекцията там е вече широко разпространена. Има изгледи да бият италианските рекорди.

# 12 304
  • София
Забелязахте ли, че днес има починали от круизния кораб, месец по-късно! Двама!

# 12 305
  • Ispania
В Испания минахме вече Иран , сега сме на трето място по смъртност в света. Почти 500 човека са починали днес .

Сега четох, че според специалистите , ако карантината не се увеличи(то не знам вече на къде 🙄), към май се очаква да има над 450 000 заразени . Но то вече какво ли не се пише , и не вярвам докато не го кажат официално.
Иначе добре че живеем между хора , вчера ми се наложи да заведа по спешност котето във ветеринарна клиника, и веднага я вкараха за операция . И Короната няма да ги промени да си помагат всички ❤.
Дано българите съумеем да вземем пример от тях .
Днес видях поредната прекрасна инициатива.
Затворен  ресторант в близост до бензиностанция , оставя(персонала ) храна и напитки за тираджиите с думите (има написано) “пари не взимаме , това е нашата благодарност към вас”.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 00:03 от Val

# 12 306
  • София
Да, точно така е, мерси за уточнението, аз не можах да го разкажа добре.  В началото негодувах като го слушах Мангъров, ама после си раздвижих малко старите знания и колкото и да не искам да е така, явно ще трябва да мине през населението.  А дори да не е кой знае колко траен имунитетът, наистина би трябвало при втора среща да е по-леко.
Цибалаб ги мислех за сериозна фирма, пък и те да яхнат вълната.

# 12 307
Извинявам се, че повтаряме, но какъв ни беше капацитетът на ден за тестове в България? 100 на ден?

# 12 308
Забелязахте ли, че днес има починали от круизния кораб, месец по-късно! Двама!
Какво странно има? Сигурно са се борили дълго....Щеше да е извънредно ако се бяха заразили.

# 12 309
Последната пресконференция на губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо от конферентния център Javitz, оборудван като болница.

Статистика, числа, данни - на тествани, позитивни, хоспитализирани, лежащи в интензивното, брой маски, шлемове, престилки, ръкавици, респиратори и т.н. за целия щат, по окръзи, по градове.
Това трябва да бъде изисквано като информация от онези, които са длъжни да ни го дават.

Думи на утеха, насърчение и смелост, думи на уважение към лекарите и сестрите, полицаите и всички онези, които изпълняват работата си и дълга.

https://www.youtube.com/watch?v=k2khIjJuLHI

# 12 310
  • There I was on a July morning
Назад в темата някой спомена, че Цибалаб започнали да предлагат изследване срещу 26 лв. ? Това има ли официално потвърждение от тяхна страна, защото на сайта им няма инфо ?

Да, във фейса им.. 26 лв. тест + 4 лв. за манипулацията..
Това от тестовете, които дават 60 % грешни резултати ли са?

# 12 311
  • София
От както вирусът завладя Европа се усещам обречена. Китай за 2 месеца овладяха нещата. Тук тепърва горим, а месец вече мина. И няма никакво подобрение.
Новините за пързалката-морга, за полеви болници в спортни зали, стотиците умиращи всеки ден ...направо ме  съсипват.

# 12 312
Извинявам се, че повтаряме, но какъв ни беше капацитетът на ден за тестове в България? 100 на ден?
300, като очакваме скоро да оборудват и обучат още няколко лаборатории и да може до 500 теста да се правят.

# 12 313
Някъде четох, щамовете са три. Единият е много лек.
Професорката вирусоложка в интервюто каза, че проби от вируса са показали идентичност 99,6%- т.е вирусът НЕ мутира и НЯМА разновидности.
Да допълня - каза и че инфекция, разпространявана по въздушно капков път няма как да бъде спряна.
За алгоритъма е напълно права- такъв към момента няма. Да се направи, ама кой, кога, как - не се казва. И по тоя начин всичко остава на абсолютно субективна преценка.
Мангъров говореше за тестове за антитела, но не ми стана ясно къде и как се правят, и изобщо имаме ли такива тука.

Уважавам вирусоложката, но не трябва да се пренебрегва и други източници, като например тези от това специализирано издание, в което най-общо се докладва за повече от 90 мутации на вируса, след разкриването на пълния му геном от китайски учени и предоставянето му в научните среди.
В статията има и разбивка по държави и континенти.
Повечето от мутациите са несъществени, но три от тях касаят  гликопротеиновия рецептор за свързване. Повърхностният гликопротеин на шипа играе съществена роля в свързването с рецепторите в клетката гостоприемник.
Мутациите в гликопротеина на повърхността на шипа могат да предизвикат конформационните му промени, което вероятно доведе до променящата се антигенност
Това също може да даде обеснение и за неточността на някои от тестовете.

Казвам го, не на всяка цена да опровергавам експерт.
Вярвам, че не трябва да му позволяваме да ни ползва за гостоприемник, защото и той се адаптира. Никой не може да предвиди в по-лоша форма или по-лека, а и риска да стане ендемичен/сезонен е сериозен.
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1567134820300915?via%3Dihub

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 00:18 от HiTree

# 12 314
300, като очакваме скоро да оборудват и обучат още няколко лаборатории и да може до 500 теста да се правят.

И значи вместо 10 на ден позитивни, ще дават 15.

От както вирусът завладя Европа се усещам обречена. Китай за 2 месеца овладяха нещата. Тук тепърва горим, а месец вече мина. И няма никакво подобрение.
Новините за пързалката-морга, за полеви болници в спортни зали, стотиците умиращи всеки ден ...направо ме  съсипват.

Опитай се да не го приемаш толкова лично, че ще си съсипеш и здравето, и психиката. Ако имаш нужда, пий успокоителни, аз отдавна призовавам хората, които го приемат по-навътре да се медикаментират. Ако трябва - не чети тук.

Мое лично мнение е, че ако китайците го бяха покрили, никой нямаше да разбере какво се случва.

Общи условия

Активация на акаунт