COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 278
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 315
Не искам да съм вестоносеца с лошата новина, но втората вълна ни е в кърпа вързана. Мнението не е мое, а на немските топ вирусолози.

# 12 316
От както вирусът завладя Европа се усещам обречена. Китай за 2 месеца овладяха нещата. Тук тепърва горим, а месец вече мина. И няма никакво подобрение.
Новините за пързалката-морга, за полеви болници в спортни зали, стотиците умиращи всеки ден ...направо ме  съсипват.
Не бива да си го причинявате. Аз конкретно следя новините въпреки тежеста която носят, защото преценявам че мога да ги понеса, но ако вие тежко ги понасяте, трябва да ги игнорирате, да не ги следите, защото ако се скапвате психически от тежките новини (напълно нормално) това понижава и защитните сили на организма.

# 12 317
От както вирусът завладя Европа се усещам обречена. Китай за 2 месеца овладяха нещата. Тук тепърва горим, а месец вече мина. И няма никакво подобрение.
Новините за пързалката-морга, за полеви болници в спортни зали, стотиците умиращи всеки ден ...направо ме  съсипват.
Спрете да четете и слушате новини, на никоя медия не и е изгодно да ви успокоява. Мислете, просто мислете.

# 12 318
  • София
Не искам да съм вестоносеца с лошата новина, но втората вълна ни е в кърпа вързана. Мнението не е мое, а на немските топ вирусолози.

Ние още първата не сме видяли, ти за втора говориш.

# 12 319
  • София
Втората е бонус. ако не ни умори първата, да пробва втората Wink

# 12 320
  • София
.Днес говорих с Германия - Мюнхен, имам си много близки хора там. Това което си говорихме е основно за заразата, и някои други лични неща, но ще  пусна част от разговорът ни , как се чувстват, какво става, и как вървят нещата там............."Немците приемат в болниците ни пациенти от Франция и Италия. Тук сме много стреснати. Имаме повече от 30 хиляди човека заразени. НО!!! се правят много тестове и тези с по -сериозни симптоми ги вкарват веднага в болница Затова имаме толкова малко смъртни случаи... Лекуват или се опитват да лекуват с препарати за Ебола, тежките случаи се поставят на аспиратори . На 1000 пациенти в Мюнхен тестват този препарат, но не се знае с какъв резултат е. Същия тест върви  паралелно и в други страни. Работим от вкъщи вече втора седмица но сме на пълна заплата. Най-малко до края на април така ще бъде.  Вие, Б-я сте с около 3 седмици закъснение с вируса, но сравнително рано реагирахте Друг е въпроса какво могат болниците.  Накрая май ще чакаме Русия да ни помогне, на там отиват нещата..... Стоим си вкъщи и не мърдаме, всички пазаруваме онлайн. Магазините ни са пълни със стока, там проблеми нямаме. Мюнхен почти е празен,  това което знаеш и си видяла, сега не можеш да го видиш, няма и поток от коли, няма и задръствания"... .......и.. това е , навсякъде е едно и също, изплашени хора, стресиране и докога.. никой не знае, отговори няма.

# 12 321
Според вас има ли вероятност и каква е тя да ни затворят в петък по домовете?

# 12 322
  • в страната на чудесата
Това се коментира отдавна, но дотогава ще има доста изкарали го. По-интересно е какво става в Китай...

# 12 323
Чии тестове промотира Мангъров? Той искаше това, което сега СЗО казва.
Да не би да бъркаш нещо? СЗО не препоръчва тестване с тестове за антитела.
Между дугото, Цибалаб са пуснали такъв тест. Така че който иска може да се изследва.
Къде го видя това? Няма абсолютно нищо на сайта им. Пусни линк в темата, много хора ще са ти благодарни.
Не ме интересува СЗО, искам да разбера дали съм изкарала гадорията, че спокойно да ходя навън и да се видя реално с хора, които са се зазидали между четири стени. Е, и да се снимам на рентген, че има неща, които не ми харесват.

# 12 324
В Банско към днешния ден няма болни. Лично днес разпитвах хора от града.
Ски учителят е заразен от грък, който бил с пнемвония. Контактните му лица са отрицателни.
На готвачката в Банско / не знам само от кой ресторант/ от Карнобат родом, са изследвани 27 контактни лица-отрицателни.
Има и един охранител от Хепи енд. Това е.

Само да добавя, че не е вярно също, че е имало цял самолет израелци, заболели в Банско. Всъщност се касае за четирима души. И не се знае къде  и кога точно са се заразили/предполага се между 10 и 13 март/.
Те да вземат да проучат и банскалии как живеят,  с какво се хранят, че в Банско да се заразяват само туристи и приходящ персонал и ни един местен не е хванал нищо, да са живи и здрави.

# 12 325
  • В.Търново
Забелязахте ли, че днес има починали от круизния кораб, месец по-късно! Двама!
Да, има и нови заразени от тези дни.Последно като ги гледах бяха 698, тази вечер ги погледнах и бяха 712.

# 12 326
В Банско към днешния ден няма болни. Лично днес разпитвах хора от града.
Ски учителят е заразен от грък, който бил с пнемвония. Контактните му лица са отрицателни.
На готвачката в Банско / не знам само от кой ресторант/ от Карнобат родом, са изследвани 27 контактни лица-отрицателни.
Има и един охранител от Хепи енд. Това е.

Само да добавя, че не е вярно също, че е имало цял самолет израелци, заболели в Банско. Всъщност се касае за четирима души. И не се знае къде  и кога точно са се заразили/предполага се между 10 и 13 март/.

Според мен не трябваше да блокират Банско, а Лом и околността. От селото Василовци /или както и да се казва/, братята роми изобщо не си дават зор да пазат карантина. Имало музикант, който свирел на разни такива събирания, сватби, то , хубаво си изкарва така хляба човекът, ама и така щедро също ръси корона навсякъде.

# 12 327
  • София
Забелязахте ли, че днес има починали от круизния кораб, месец по-късно! Двама!

Те са от случаите, които бяха рапортувани като критични. Нямат нови случаи. Тях специално ги следя.

Задържаха Владимир Каролев заради нарушаване на карантината.
actualno.com/society/zadyrjaha-vladimir-karolev-zaradi-narushava … uSdNOsXedro1Nu2Zs
Е, аз му пожелавам само едно - да се тръшне яко, когато няма вече места в болниците! Като са богати, да не мислят, че са безсмъртни. Пък и той вече клони към тези, които пазаруват сутрин в коридор.

Всъщност, като се прочетат коментарите на Каролев във фейсбук (има ги цитирани в статията), ако е вярно, то наистина е чиста полицейщина арестуването му. Той си има хотел в Разлог. Напуска София по работа. В Разлог няма ограничение за разходки в гората.
Така че, какво му пожелавате, замислихте ли се?

Аз не съм изобщо компетентна в сферата на икономиката. Някой може ли да ми обясни като на идиот как за една седмица толкова хора остават без работа.

Ето как.

Язаки затварят трите си завода до април. И не се знае кога ще отворят.

https://segabg.com/hot/category-economy/yazaki-zatvori-trite-si-zavoda-bulgariya

# 12 328
Хеликаза, подробности? Кога очакват да е тази втора вълна, тя първата още не е свършила. И честно казано не знам защо хората толкова много се тревожат от втора, трета и пета вълна, дотогава можем да имаме лекарство вече и това наистина да се превърне в банален вирус. В момента целият свят работи над това.

# 12 329
  • София
На немските ''топ вирусолози'' трябва да им отнемат трибуната за изява. Нищо смислено не съм чул, освен 2 години под ключ и втора вълна. А медиите, които разпространяват тези лъжи са най-големите престъпници. Жалко е и че хората масово се хващат.
Най-късно до лятото Европа ще се изчисти на 90%. Няма начин при мерките, които се налагат в почти всяка една страна.
А октомври месец стадионите и залите отново ще са пълни с фенове.

Общи условия

Активация на акаунт