COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 230
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 345
Ми ние само до магазин и аптека ходим. Нямаме куче за разходка. Котката не ще да излиза....Само синът ми щурееше допреди седмица като лудото Ленче насам-натам, ама сега и той се стресира, стои вкъщи и се учи да готви....

# 12 346
Ми ние само до магазин и аптека ходим. Нямаме куче за разходка. Котката не ще да излиза....Само синът ми щурееше допреди седмица като лудото Ленче насам-натам, ама сега и той се стресира, стои вкъщи и се учи да готви....
Браво на вас, чудесно, много се радвам, че всичко ви е наред. От друга страна има и хора като мен, които имат болни родители, които са в друг квартал, а също и детегледачка, за да могат да работят от вкъщи.

# 12 347
  • София
..............
Питането ми е, ще ни наложат ли пълна карантина, без право на излизане, освен до магазин и аптека. Това питам
\Не, не вярвам, все още е рано, но виж за по нататък вече не е ясно, зависимост от заболелите.

Но това е интересно, и не трябва да се отминава, как се прави в една съседна страна, пускам го, защото много хора се притесняват и има защо да е така..
https://svobodnoslovo.eu/%d0%b5%d1%85%d0%b1-%d0%b1-%d0%b3%d1%8a% … 0%b6%d0%be%d0%b1/

# 12 348
Браво на вас, чудесно, много се радвам, че всичко ви е наред. От друга страна има и хора като мен, които имат болни родители, които са в друг квартал, а също и детегледачка, за да могат да работят от вкъщи.

Моите родители са на 100 метра от нас, но синът ми циркулира. Аз не смея да ходя, че вече от два месеца кашлям....

# 12 349
В Бургас имало 800 души под карантина. Тук сме бомба със закъснител. Ужасът е пълен, и хем да не работиш, а да се карантинираш, хем пък не може и да не си плащаш сметките и да не ядеш... На всичко отгоре и работата да не си загубиш, че после... В същото време започват да умират деца по света, и аз имам малко дете.

# 12 350
Някой знае ли за испанския грип намерено ли е лекарство преди сто години, или е отшумял от само себе си........ за година, две колкото го дават?

Лекарства срещу вируси няма. Единствено ацикловир, който помага срещу херпес.

# 12 351
Чета чета чета и единствения изход който виждам е всички да носят маски ама абсолютно всички. Тогава кой още безсимптомен, кой болен или кой клинично здрав но още отделящ вируса няма да могат да заразяват здравите. И ще можем да се върнем към нещо приличащо на предишния ни живот в някаква степен.

Много фирми пуснаха някакви текстилни маски и са за многократна употреба и не са дефицитни. Ако всички носят дори само такива маски пак ще се ограничат възможностите за заразяване. Права ли съм, или изпускам нещо?

# 12 352
  • Русе
Чета чета чета и единствения изход който виждам е всички да носят маски ама абсолютно всички.
Не ти се отразява добре четенето.По добре скафандри. Завинаги.С маските не си абсолютно защитен, каквато е целта според теб.

# 12 353
Като знам какви са разстоянията в Норвегия и колко нарядко живеят хората (освен в няколко големи града) даже се чудя как на някои места има толкова заразени.

Да, но хората пътуват и внасят заразата от чужбина. От първата група заразени всички без един са били на ски почивка в Италия, а последния е бил на сватба в Иран. Но по-голямата част от заразените са концентрирани в по-големите градове. Прочетох и нещо забавно - общини в северните райони са въвели карантина за всички, които идват от южните райони и отказват да махнат карантината, въпреки че министърката на правосъдието е призовала да го направят. Имат и охранителни пунктове на вход/изхода на населеното място.

# 12 354
  • София
Ужас, и докога с маски? Усещам как започва да ми се изкривява мисленето вече, то не смее човек да каже две думи, да се засмее. Скрити зад маски, емоциите не си личат, дори и очите на хората вече по-рядко виждам зад слънчевите очила. Ние сме това, което предава тялото ни, сетивата ни, а като скриеш лицето на човека, ръцете му, все едно скриваш половината му същност, не можеш да го разбереш, защото лицето и ръцете казват много. При мен до някаква степен са и професионални размисли, защото дори едино просто Р да направим, ние общуваме с детето, също постоянно работим по комуникативни нарушения, учим децата да намират границите си, да изразяват емоции с лице, с жестове, с цялостна ескпресия, координация на тялото. Добре, че започнах да я работя тази професия, за да разбера колко е важно за нас лицето, ръцете, дребните жестове. Сега всички тези комуникативни сигнали са скрити.
Не съм много по ходенето по кръчми и всякакви събития, но започвам да се чудя кога изобщо ще се видя да пия кафе с най-добрата си приятелка? Ей такива дребни неща.

# 12 355
Kalinka, някъде на 30 см плюем като говорим, въпреки че не се вижда. Затова трябва да си далече от човек, а не да се врат един в друг. Иначе нищо, пада вируса, живее на земята час-два примерно и умира.

Andariel, точно ваксинирането е организирано около стадния имунитет. Има болести, които в общия случай не са смъртоносни, като да речем варицелата. Но винаги има хора, които по някаква причина не могат да бъдат ваксинирани - хронични болести и т.н. Най-общо, ако детето ми е неваксинирано, а всички около него сме, ние и да се срещнем с вирус, няма да се заразим и съответно да го пренесем на него. И по този начин то седи в центъра на стадото защитено от буби, въпреки че не е ваксинирано. Това спасява и антиваксърите. Те могат да импровизират на тема ваксини, защото стадото ги пазим. Обаче колкото повече антиваксъри има, толкова по-намалява силата на стадния имунитет и накрая ще стане беля.

# 12 356
В Бургас имало 800 души под карантина. Тук сме бомба със закъснител. Ужасът е пълен, и хем да не работиш, а да се карантинираш, хем пък не може и да не си плащаш сметките и да не ядеш... На всичко отгоре и работата да не си загубиш, че после... В същото време започват да умират деца по света, и аз имам малко дете.
Къде започват да умират деца? В каква възрастова група? Това ми е най-големият страх, вирусът да не започне да засяга и деца.
Иначе трудности всички имаме, просто се научаваме да живеем така. И аз се мъча да стигна да болните си родители, вашите поне са в същия град. От друга страна имам здравословен проблем, които май скоро ще наложи сериозна интервенция и не знам какво ще правя. Да не говорим, че отложих строеж на къща и сватба, но последните две са глезотии на общия фон. Надявам се просто всичко да мине по-бързо и без много жертви.

# 12 357
  • София
Дете има починало в Ланчестър, Калифорния. Не казват на колко години е, а само "под 18" и припомнят, че болестта засегя всички възрасти. Прекалено много наблягаха на опасността за възрастните, а младите и децата останаха с "хубавата статистика" за ниска смъртност. Това никога не е означавало, че няма смъртност или усложнения. Пощадени са малките деца, вероятно под 10, при които са недоразвити рецепторите в белия дроб, за които се захваща вирусът. Та не мисля, че има нов повод за паника. Статистиката е коварна работа, като човек види малък процент и автоматично смята, че е почти в рамките на невъзможното. Същото е и със склонността към потвърждаване – хората автоматично интерпретират информацията така, че да потвърждава онова, в което предварително вярват. Така повечето хора бяха решили, че децата дори изобщо не се заразяват.

Ето я новината.
https://www.cnbc.com/2020/03/24/los-angeles-health-officials-say … -coronavirus.html

# 12 358
Да, но съобщените досега случаи за млади хора са били за млади хора със съпътстващи заболявания. Мисля, че в Италия беше два случая на деца с рак, които са починали.

# 12 359
И тоя вирус, без значение естествено или изкуствено тръгнал, ще си направи естествения подбор... Здравите със силна имунна система ще оцелеят, другите... ако са с късмет. Като всеки вирус... И 5 години да ни затворят по къщите, все тая.

Общи условия

Активация на акаунт