COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 262
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 330
Хеликаза, подробности? Кога очакват да е тази втора вълна, тя първата още не е свършила. И честно казано не знам защо хората толкова много се тревожат от втора, трета и пета вълна, дотогава можем да имаме лекарство вече и това наистина да се превърне в банален вирус. В момента целият свят работи над това.
Ами есента-зимата, как кога? Сега вирусът вече е наличен в южното полукълбо, та докато те се очистят и хоп, ето го!
Но моля ви, недейте така драматично гледа, да в Италия е страшно, в Испания също, но в крайна сметка, не говорим за Ебола, нали? Заплахата е по-скоро глобално сериозна, а не индивидуална. Страшното идва предимно когато се срине здравната система, по-голямата част от нас имат прилични шансове да го преживеят при ненатоварено здравеопазване.

# 12 331
Всъщност, като се прочетат коментарите на Каролев във фейсбук (има ги цитирани в статията), ако е вярно, то наистина е чиста полицейщина арестуването му. Той си има хотел в Разлог. Напуска София по работа. В Разлог няма ограничение за разходки в гората.
Така че, какво му пожелавате, замислихте ли се?
В София ли е поставен под карантина? Напуснал ли е София? Спрели са го веднъж на излизане от София и още веднъж по-нататък, подложил ли е на риск полицаите?

# 12 332
  • София
Тц.
Докато от Южното полукълбо не се изчистят никакъв приток на хора от там, а който все пак дойде под строга карантина. Ако някой в Европа допусне втора вълна от някой друг континент ще е уникално харакири и после изобщо да не карат хората да им играят по свирката, защото най-малкото няма да имат очи. А и вярвам, че дотогава ще имаме ефикасни лекарства. Не тези в момента. Наистина ефикасни, които както писа Лили да превърнат най-накрая този вирус в риск не по-голям от сезонния грип.

Вярвам също така, че този вирус ще ни научи и подготви за бъдещето. Мисля, че когато и да има нова епидемия (дано няма никога повече), то ще я пресечем бързо и няма да допуснем да се превърне в пандемия.

# 12 333
На немските ''топ вирусолози'' трябва да им отнемат трибуната за изява. Нищо смислено не съм чул, освен 2 години под ключ и втора вълна. А медиите, които разпространяват тези лъжи са най-големите престъпници. Жалко е и че хората масово се хващат.
Най-късно до лятото Европа ще се изчисти на 90%. Няма начин при мерките, които се налагат в почти всяка една страна.
А октомври месец стадионите и залите отново ще са пълни с фенове.
Не съм чула такива щуротии от въпросните вирусолози. Ако не четете немски, мога да предположа, че българските медии им вадят думите от контекста и си съчиняват бомбастични статии, аз лично попаднах на няколко такива превода.

# 12 334
  • Варна
На немските ''топ вирусолози'' трябва да им отнемат трибуната за изява. Нищо смислено не съм чул, освен 2 години под ключ и втора вълна. А медиите, които разпространяват тези лъжи са най-големите престъпници. Жалко е и че хората масово се хващат.
Най-късно до лятото Европа ще се изчисти на 90%. Няма начин при мерките, които се налагат в почти всяка една страна.
А октомври месец стадионите и залите отново ще са пълни с фенове.
Дано всичко да е така, винаги звучиш оптимистично. Но преди малко гледах и български вирусолог до говори за втора вълна Радка не помня второто име.

# 12 335
  • София
Защото го е чул от немците или чете тук.
Какви втори вълни, какви пет лева. Ние сме още по средата на 1-та вълна.
Вече наистина почват да ми писват. Явно някои хора зорлем искат да ни правят на маймуни. Нямаме и 1 месец под ключ, тия говорят за втори вълни и минимум 6 месеца изолация.
А, нема нужда.

# 12 336
Е то ние дотогава може и ваксина да имаме вече и да сме сто пъти по-добре подготвени, нека идва.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 01:43 от LillyM

# 12 337
  • Там,където се събуждам щастлива.
Diavolo, при теб винаги лъха такъв оптимизъм. Имаме нужда от него, така че не спирай да ни го даваш!

Имам много лаишки въпрос и сигурно някъде се е загубил между хилядите мнения, новини, клипчета.
Някой заразен киха и вируса попада във въздуха. Няма друг наоколо. Какво става с капката вирус? Пада на земята? И ?

И как тези без симптоми заразяват, когато не кихат, ако не са се ръкували, целували и т.н.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 01:40 от Kalinka

# 12 338
Ето за Норвегия официални данни брой заразени по области. Цветовете са за брой на 100 хиляди човека. От 13 март се тестват само хора със сериозни симптоми и някои групи професии, така че реалният брой е по-висок. Днес правителството им е решило да удължи мерките до края на Великден, тоест до 13 април. След това ще се види какво ще стане, защото ще има по-ясни данни дали мерките са дали желания резултат.

Скрит текст:

# 12 339
  • Там,където се събуждам щастлива.
Като знам какви са разстоянията в Норвегия и колко нарядко живеят хората (освен в няколко големи града) даже се чудя как на някои места има толкова заразени.

# 12 340
Скрит текст:
СЗО иска масово тестване, това е общото. Мисля, че всички в медицинските среди са наясно за какво става въпрос, но конкретните решения зависят от много други фактори.
За опасността на вируса - ето, днес го каза и кой беше там от съвета - за повечето хора не е опасна, но е много опасна за малък процент от хората. Какво има повече да му се умува?
Нашенци не тестваха много досега по обективни причини - няма капацитет за тестване и са избрали оперативно да тестват за текущи болни и заразени, а не в дългосрочен план за цялостна картина. Те също са прави за себе си, защото имат за решаване оперативни проблеми.
10% смъртност малко ли ти се струва? И като добавим, че още 20% от преболедувалите са с белодробни и сърдечни проблеми и реално ще са с осакатено здраве до живот приемливо ли е? Ами ако тези хора до сега са си изкарвали хляба с физически труд, ще могат ли и вбъдеще да работят, за да се изхранват?
От къде са тези данни? Официален източник, моля.

# 12 341
Имам много лаишки въпрос и сигурно някъде се е загубил между хилядите мнения, новини, клипчета.
Някой заразен киха и вируса попада във въздуха. Няма друг наоколо. Какво става с капката вирус? Пада на земята? И ?

И как тези без симптоми заразяват, когато не кихат, ако не са се ръкували, целували и т.н.
Не е една капка, а са много. Едни падат на земята а други се понасят във въздуха за известно време. Ако паднат капки на земята шанса да се зарази някой от тях е нисък, но ако попаднат върху някаква повърхност и после някой я пипне и си пипне очи, нос, уста има шанс да се зарази.

# 12 342
Говор е достатъчно.
Изглежда, че не го виждаме и не се усещаме, но явно постоянно се плюем, докато разговаряме. Simple Smile)))) Затова прословутата дистанция от поне един метър.

Днес гледах как в Бергамо дезинфекцират и парите даже. Измислили са начин. Но не знам другаде да го правят.

# 12 343
  • София
Според вас има ли вероятност и каква е тя да ни затворят в петък по домовете?
Не го разбрах това питане, та ние и в момента сме затворени, какъв петък...? Някои вси още ходят на работа, няма да е за дълго,  но други сме в отпуска, но не е ясно докога, може и повече от месец да е.

# 12 344
Според вас има ли вероятност и каква е тя да ни затворят в петък по домовете?
Не го разбрах това питане, та ние и в момента сме затворени, какъв петък...? Някои вси още ходят на работа, няма да е за дълго,  но други сме в отпуска, но не е ясно докога, може и повече от месец да е.
Питането ми е, ще ни наложат ли пълна карантина, без право на излизане, освен до магазин и аптека. Това питам

Общи условия

Активация на акаунт