COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 986 886
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 495
Бояна, това фанатично, заедно с цялото излъчване на Мутафчиев е достатъчно ясно, че има предвид точно фанатично чистене. Причината - на круизния кораб още се намирала короната. Каза го сериозно, не ми приличаше на метафора.

И според мен не беше метафора.
Фактът, че 17 дни по-късно на борда на кораба, се намира вируса, не може ли да се дължи на влажността, например?

# 12 496
Вече съм абсолютно убедена, че на този щаб му е наредено да всява паника, докато народът полудее окончателно. А като разхлабят мерките, да им целуваме ръцете, а защо не и краката. Малко информация с полезна стойност и много пропаганда, да може който досега не е стигнал до нервен срив, скоро да го докараме дотам...
Каролев е либертарианец, нормално е да прави глупости. В момента той и "колегите" му по политически убеждения са пощурели на тема "Ограничават ни свободите", така че действията му са напълно логични по неговата си логика.
Иначе е ясно, че ако си интроверт по душа или ако хипохондрията вече е по-силна от всичко - ще си съгласен да те държат затворен като животно с месеци, а защо не и с години. Аз бас държа, че на домакините по душа тази ситуация им е по вкуса - по цял ден на дивана, от дивана до печката, от печката на трапезата - ми то така може до безкрай.
Но за човек, който е екстроверт, тази изолация действа смазващо и това не са "глезотии", това е елементарна психология, която по мое време се учеше в 11 и 12-ти клас.
Сега, знам, че в България психичното здраве се смята за второстепенно и дори за "глезотия", защото на хора с депресия продължава да им се обяснява "да се стегнат и да не се лигавят", но всъщност първите признаци, че изолацията води до сериозни проблеми са налице. Неведнъж в тази тема се срещат коментари на дами, които са пред нервен колапс от стрес около този вирус. И тази ситуация ще се влошава, защото психиката е чупливо нещо.

Това е един от най-смислените постове, които са се появявали по тази тема! Браво!

Хората, които така или иначе лежат по диваните пред ТВ-то цял живот и няма за какво да си мият очите сутрин са си добре, но ние, живеещите на пълни обороти, сме поставени пред огромно изпитание за психиката.

# 12 497
  • в страната на чудесата
Бояна, заради затлъстяването смятам, че Щатите са бомба със закъснител. Особено при децата и по-младите.
Напълно безпочвено е пръскането със спирт или друг дезинфектант ако не постига добро омокряне на съответната повърхност. За пръскане с белина, кислородна вода, ракия, парфюм и прочие също. Мийте си пода с обичаен препарат, все пак къщите ни не са лазарети. Просто по-често от обичайното. Ръцете със сапун. Дезинфектанти за дръжките на вратите и ключовете, ако не могат да бъдат сварени например Simple Smile
Вероятно след тази дезинфекцираща истерия със съмнителни качества ще видим алергии, нарушен микробиом, автоимунен бум и какво ли не.

# 12 498
Този вирус дали умира ако го мина с пАра?
Умирал при 52 градуса, така че - да.

Той по принцип не е жив, но да липидната му обвивка се разрушава при температури над 56 градуса за 10-15 минути... затова - при проблем, инхалации с гореща пара, а най-добре сауна Wink

# 12 499
Фактът, че 17 дни по-късно на борда на кораба, се намира вируса, не може ли да се дължи на влажността, например?

Според мен се дължи на абсолютна измишльотина, освен ако в рамките на 72 часа назад някой заразен без маска не е ходил из кораба.

# 12 500
Хора, това с фанатичното чистене е безумие, а и е ненужно, според мен.
Вирусът се възпроизвежда ,използвайки системите на клетката гостоприемник да произвеждат нови вирусни частици. Това е доста бърз и неточен процес, пълен с грешки, в резултат на което, голяма част от произведените вирусни частици, не са инфекциозни. За да се заразим, една-две вирусни частици, не са достатъчни. Има си нещо като инфекциозна доза, която трябва да се поеме.
И да, ако след всичките мерки, останат 2% риск да пипнем вируса, трябва просто да го.приемен, вместо да мием и търкаме като луди. В крайна сметка не говорим.за Ебола.

# 12 501
В темата преди време мнозинство бяха за карантина. След 10 дни ограничения/а не карнатина/ вече стават мнозинство са  тези, които са против. Ако приемем, че Мангъров е прав, защо във Велкиобритания се отказах от този вариант.

Дано не съм права, но след около месец всички отново ще са ЗА карантината. Сега всички мрънкаме, защото още бройките са малко. Като скочат рязко всички ще се залостят по домовете си съвсем доброволно, без да се нагала генерала всеки ден да им се моли от телевизора

# 12 502
Никога всички не са били ЗА карантината, че да я искаме ОТНОВО. Wink

# 12 503
Sunshine_Reggea, за мен пък, ако не можеш да прекараш 2 седмици сам със себе си и "изтрещиш" на 10тия ден, значи наистина има нещо в психиката, дето не е стабилно. Хората, които са окей със себе си, нямат проблем и да останат малко сами, а да си го признаем, че всъщност повечето хора не са и реално сами, ами с мъж/жена, деца и тн. Имаше мнение нагоре, че тия, които толкова полудяват и 2 седмици вкъщи им смазва психическото здраве, вероятно имат някакви нерешени личностно проблеми, не могат да си посрещнат страховете и да останат сами и според мен това по-скоро са дефицити, а не норма. Здравите психически хора не следва да изтрещя толкоз лесно, било то и екстроверти. Кофти е, ако всичко, което ти носи удоволствие, е продиктувано от външни фактори и ако бях така, определено бих се замислила защо Simple Smile

# 12 504
Понеже ме изтриха, който иска да чете актуарна специализирана информация, да се регистрира в MEDSCAPE и да чете. На свободен достъп се чете много малко и затова копирах, но явно е преценено, че е натоварващо

# 12 505
  • София - Рим и обратно
Аз наистина съм изумена с това дезинфекциране.... Наистина ли вярвате, че нещо полезно правите така? Това е обсесия, която ще изиграе много лоша шега на доста хора. Не само на психологично, но и на соматично ниво, за дисбактериоза нещо знаете ли? Алергии какви ли не също ще се отключат. Всъщност, разбирам ги хората - която и медия да пуснеш, облъчват те до припадък - мийте, дезинфекцирайте... Хора, мислете малко.

# 12 506
Хора, ние не сме в карантина, социално дистанцирани сме, уж, само. Банско е само в карантина, както и тези, завърнали се от рискови дестинации, както предполагам и хора, контактни на доказани случаи.

# 12 507
  • Сф
Дано не съм права, но след около месец всички отново ще са ЗА карантината. Сега всички мрънкаме, защото още бройките са малко. Като скочат рязко всички ще се залостят по домовете си съвсем доброволно, без да се нагала генерала всеки ден да им се моли от телевизора

Ще скочат, навръх Великден. За да се постигне точно ефекта, който описваш. После навръх Гергьовден пак ще скочат. А след това ще имаме чудесни изцеления, а-ла Домусчиев.

# 12 508
Аз наистина съм изумена с това дезинфекциране.... Наистина ли вярвате, че нещо полезно правите така? Това е обсесия, която ще изиграе много лоша шега на доста хора. Не само на психологичено, но и на соматично ниво, за дисбактериоза нещо знаете ли? Алергии какви ли не също ще се отключат. Всъщност, разбирам ги хората - която и медия да пуснеш, облъчват те до припадък - мийте, дезинфекцирайте... Хора, мислете малко.
Никой не мисли. Повтаря се само като роботи - всичкищеомрем, генералаесупер, крайстанахмеиталия. Ама защо, ама как.... мне.
И се пляскат едни проценти в темата, кой с каквото число е станал в главата го изтипосва като статистика.
Мислетееее !

# 12 509
Понеже ме изтриха, който иска да чете актуарна специализирана информация, да се регистрира в MEDSCAPE и да чете. На свободен достъп се чете много малко и затова копирах, но явно е преценено, че е натоварващо

Не е натоварващо. Във форума има правила. Следва да има обяснение за какво става въпрос и да има превод.  В България сме, независимо колко хора ползват английски.

Общи условия

Активация на акаунт