COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 2

• 987 144
  • 22 670
  •   1
Отговори
# 12 450
  • София
До 13 април - К. Вълчев
дистанционното обучение ще е до 13 април
https://faktor.bg/bg/articles/krasimir-valchev-izprati-7-nasoki- … hte-e-do-13-april
Дистанционното обучение ще е до края на учебната (надявам се не повече) година, да свикваме.

# 12 451
  • София
И защо да не се мият плодовете и зеленчуците със сапун, аз винаги съм ги миела с веро.
Защо си мием ръцете и съдовете изобщо, ако ще ядем кални, обработени с химикали и опипани от кого ли не плодове и зеленчуци...

# 12 452
Този вирус дали умира ако го мина с пАра? Не притежавам кофи, парцали и препарати за чистене на под, затова питам ако трябва да купувам.
Веро последно купих преди година и съм го ползвала само няколко пъти за петна. Всичко се мие в миялната.

# 12 453
При дезинфекцията не е лошо също да се внимава, особено с хлора....
Да, за хлора и аз предупредих в предната тема. Създава и задух, това може да бъде отрова за дробовете. Дано го прочетат повече хора. Иначе за дезинфекция може да се ползва и сребърна вода. Това не е езотерика, както съм чела от други потребители, а с доказано свойство.

Soft Click, в едно предаване препоръчваха пара за дезинфекция и срещу корона. Честно казано, не помня обаче дали казваха за обикновена парочистачка или специален уред с пара.

# 12 454
  • София
Този вирус дали умира ако го мина с пАра? Не притежавам кофи, парцали и препарати за чистене на под, затова питам ако трябва да купувам.
Веро последно купих преди година и съм го ползвала само няколко пъти за петна. Всичко се мие в миялната.
Спомням си, че бях чел някъде (или слушал), че с пАра е ОК, температурата е достатъчно висока. Някой по-запознат да потвърди.

# 12 455
  • София
Вече съм абсолютно убедена, че на този щаб му е наредено да всява паника, докато народът полудее окончателно. А като разхлабят мерките, да им целуваме ръцете, а защо не и краката. Малко информация с полезна стойност и много пропаганда, да може който досега не е стигнал до нервен срив, скоро да го докараме дотам...
Каролев е либертарианец, нормално е да прави глупости. В момента той и "колегите" му по политически убеждения са пощурели на тема "Ограничават ни свободите", така че действията му са напълно логични по неговата си логика.
Иначе е ясно, че ако си интроверт по душа или ако хипохондрията вече е по-силна от всичко - ще си съгласен да те държат затворен като животно с месеци, а защо не и с години. Аз бас държа, че на домакините по душа тази ситуация им е по вкуса - по цял ден на дивана, от дивана до печката, от печката на трапезата - ми то така може до безкрай.
Но за човек, който е екстроверт, тази изолация действа смазващо и това не са "глезотии", това е елементарна психология, която по мое време се учеше в 11 и 12-ти клас.
Сега, знам, че в България психичното здраве се смята за второстепенно и дори за "глезотия", защото на хора с депресия продължава да им се обяснява "да се стегнат и да не се лигавят", но всъщност първите признаци, че изолацията води до сериозни проблеми са налице. Неведнъж в тази тема се срещат коментари на дами, които са пред нервен колапс от стрес около този вирус. И тази ситуация ще се влошава, защото психиката е чупливо нещо.

# 12 456
Цитат на: ra2
,, Професорката вирусоложка в интервюто каза, че проби от вируса са показали идентичност 99,6%- т.е вирусът НЕ мутира и НЯМА разновидности.
Да допълня - каза и че инфекция, разпространявана по въздушно капков път няма как да бъде спряна. "

Професорката да си завре титлите някъде, и ако е във възможностите и - да вземе да се образова малко, а не да лежи на знанията, които е натрупала преди половин век! Проби на вируса са показали, че е загубил 4% от ДНК-то си, което си е сериозна мутация. Второто и твърдение - че въздушно-капкова инфекция не може да бъде спряна пак не е много вярно, защото в Китай я спряха. Ясно е, че за да се спре както стана в Китай, трябва всички страни по едно и също време да вземат мерки, но все пак е възможно. Дори и да се забави във времето пак е достатъчно добро решение, защото междувременно някой може да измисли ваксина или лекарство.

Последна редакция: ср, 25 мар 2020, 12:14 от bubanka

# 12 457
  • Варна
Този вирус дали умира ако го мина с пАра?
Умирал при 52 градуса, така че - да.

# 12 458
И защо да не се мият плодовете и зеленчуците със сапун, аз винаги съм ги миела с веро.
Защо си мием ръцете и съдовете изобщо, ако ще ядем кални, обработени с химикали и опипани от кого ли не плодове и зеленчуци...

И аз така, но с евтин сапун от по лефче. Те са толкова пълни с химия, че всичко нечисто го измиват. Даже ги ползвам и за излъскване на дъното на тиганите.

# 12 459
Най-доброто дезинфекциращо средство, искате, не искате, остава белината. Има и дезинфектанти, които не са на основата на хлор, но те са медицински и трябва да се потърсят, не се намират в магазините, както белината. Освен това са и сравнително скъпи.
Спиртът ако е 95% няма бактерицидно действие, 70%-ния има, но не убива всичко.
За плодовете и зеленчуците е достатъчно да ги измиете със сапун, тоя вирус не е някакъв супермен, все пак.

# 12 460
Пред входната врата съм сложила едно килимче, което пръскам с коктейл от всевъзможни препарати. Почиствам дръжките със спирт, а вкъщи залагам предимно на вряла вода за почистване на подове и повърхности. Не съм фен  на препаратите, нито на фанатичното почистване. Разчитам основно  на социалната изолация, за да се предпазим и мисля, че в дългосрочен план тази маниакална дезинфекция ще ни изнежи толкова много, че ще боледуваме от всичко.

# 12 461

Би трябвало. И аз чистя с парочистачка . Казаха, че умира на 56 градуса. Но плодовете и зеленчуците също ги мия със сапун.

# 12 462
Някой ще коментира ли тиражираната напоследък връзка с 5G? Фейк ли е, или е възможно?

В Гугъл можете да намерите къде има 5G-Китай,Италия...

"След като връзката между епидемията и новата 5G технология е абсолтно очевидна, последващото разпространение на заразата сред зоните без 5G мрежи е вече естествено последствие. В тези зони обаче, макар и да се разпространява, имунитетът на хората срещу коронавирусът ще е по-силен. Това се доказва и от статистическите данни за заболелите в сравнение с най-тежко засегнатите зони с 5G - каквито са Ухан и Милано.

Българския учен проф.Живко Желев заяви пред Портал12, че облъчването с 5G е в такава честота, че буквално ще накара клетките под кожата на хората "да завират". Това ще води до изключително тежки проблеми не само с имунната система, но и с вегетативната нервна система, а също ще увеличи рискът от тумори с над 200%.

Темата за вредното влияние на лъчението с новата 5G технология вълнува много хора както в България, така и в глобален мащаб. Опасенията са основателни след като редица учени от БАН, както и международни експерти предупредиха за изключително вредните последици за здравето на хората от високите честоти на новата 5 G мрежа.

Досега 1G, 2G, 3G и 4G използват между 1 до 6 гигахерца честота. Според официален доклад на учени от Калифорнийската асоциация за мозъчни тумори 5G използва масово между 24 до 90 гигахерца GHz честота. В частта на радиочестотното излъчване на електромагнитния спектър, колкото по-висока е честотата, толкова по-опасна е за живите организми."
https://m.novinite.bg/articles/186765/Koronavirus-i-izgradenite- … -kakvo-e-obshtoto

# 12 463
Спомням си, че бях чел някъде (или слушал), че с пАра е ОК, температурата е достатъчно висока. Някой по-запознат да потвърди.

Пара е много широко понятие. Може да има различна температура и налягане. Ако успеете да загреете почистваната повърхност над 50 С вероятно ще е ефективно.

# 12 464
Изумява ме малкият брой потвърдени случаи в Япония. Как са успели да го стопират толкова рязко? Или не правят тестове. Има ли публикувано някакво логично обяснение?

Общи условия

Активация на акаунт